Gaziantep milletvekili ümit özdað dan nizip ticaret odasi na ziyaret
Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili Ümit Özdaðve beraberlerindeki heyet ile birlikte Nizip Ticaret Odasý?ný ziyaret etti. Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt,NTO Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafýndan karþýlanan ve aralarýndaGaziantep Milletvekili Ümit Özdað ve MHP Ýlçe Baþkaný Hasan Pala?nýn dabulunduðu heyet ile görüþ alýþveriþinde bulundu. Son günlerde yaþanan geliþmelerden dolayý Milliyetçi HareketPartisi Gaziantep Milletvekili Ümit Özdað ve heyetinin ziyaretinden duyduðumemnuniyeti dile getiren Mehmet Özyurt, ?Ben MHP heyetini Nizip TicaretOdasý?nda aðýrlamaktan duyduðum memnuniyeti þahsým ve Nizip Ticaret Odasý adýnabelirtmek istiyorum? dedi. Nizip Ticaret Odasý olarak siyasilerden beklentilerinin deolduðunu belirten NTO Baþkaný Özyurt; ?Gaziantep-Þanlýurfa E-90 Karayolununkamulaþtýrma yapýldýðý halde bölünmüþ duble yol yapýlmamasý,Gaziantep-Þanlýurfa otobanýndan Nizip?e batý yönünden çýkýþýnýn olmamasý veNizip OSB ile Karkamýþ yol ayrýmýna baðlantý olmamasý Nizip sanayisininhinterlandýnýn geliþmesini ve ticaretini engellemektedir? dedi. Özyurt konuþmasýnda; ?Günlük 12.000 adet aracýn geçtiðiyolda bölünmüþ yol çalýþmasý yapýlmasý, Gaziantep-Þanlýurfa otobanýndan Nizip?ebatý yönünden çýkýþýn saðlanmasý ve Nizip Organize Sanayi Bölgesi ile Karkamýþyol ayrýmýna baðlantý verilmesi gerekmektedir. Nizip?te bulunan ve UNESCODünya Kültür Mirasý Geçici Listesine kabul edilen Zeugma Antik Kenti ile RumKale, Fevkani Kilisesi, Akevler Mozaikleri, Karkamýþ Mozaikleri vb gibi turizmdeðerlerinin yeterince katma deðere dönüþtürülmemesi ve Nizip?in bir Turizmdestinasyonu haline getirilmesi gerekli hale gelmiþtir. Sanayicilerin, KOBÝ veyeni giriþimcilerin bankacýlýk teminat ve faizlerinde, yatýrým,teþvik, sigortaprimi,vergi ve faiz oranlarýndaki indirimlerde düzenleme yapýlarak yatýrýmlararttýrýlmalý,tek bir noktadan sorunlarýn iletileceði entegre sistemoluþturulmalýdýr. Ýlçemiz nüfusu birçok ilden büyük olup, sosyal, ekonomik vekültürel yönden önemli merkezler arasýndadýr. Nizip Eðitim Fakültesi/NizipMeslek Yüksek Okulu?nun konumu, kapasitesi dikkate alýnýrsa ilçemizde"Nizip Üniversitesi" kurulmasý ihtiyacý oluþmuþtur. Ýçindengeçtiðimiz zor bir 15 Temmuz süreci var. Ýnþallah Allah bu günleri bizlere bir dahayaþatmaz. Dikkatli ve tedbirli olmakta fayda var, bize yapmýþ olduðunuzuyarýlarý kanaat önderleri olarak savunacaðýmýzý ve yeri geldiðinde de paylaþacaðýmýzýbelirtmek isterim? ifadelerini kullandý. Ayrýca Özyurt, Nizip Ticaret Odasý tarafýndan hazýrlananNizip?in sorunlarý ve çözüm önerileri ile ilgili dosyayý Gaziantep MilletvekiliÜmit Özdað?a sundu. Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili Ümit Özdaðise Nizip?in sorunlarý ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi?nde ellerindengeleni yapacaklarýný belirterek Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu BaþkanýMehmet Özyurt?a verdikleri bilgilerden dolayý teþekkür etti. Özdað ayrýca, Türkiye?nin son günlerde yaþadýðý sorunlar veSuriye?de yaþanan geliþmeler ile ilgili bazý deðerlendirmelerde bulundu.