NTO'da Vergi Alacakları Yapılandırma Semineri Düzenlendi
Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı, Nizip Vergi Dairesi ve Nizip Ticaret Odası işbirliği ile 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında Vergi Alacaklarının Yapılandırması Semineri Nizip Ticaret Odası Meclis Toplantı Salonunda duzenlendi.
Toplantının acılış konuşmasını yapan Nizip Ticaret Odası Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet Ozyurt: Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamında vergi, sigorta, belediyeye alacaklarında taksitlendirme imkanı sağlanmasının ulkemize, işadamlarımıza ve bolge halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. dedi.
Yayımlanan kanun kapsamında TOBB bağlı Oda ve Borsa aidatlarında gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer i alacaklarda af getirildiğini ifade eden NTO Başkanı Ozyurt sozlerini şu şekilde surdurdu: 30 Haziran 2016 tarihi itibariyle odenmesi gerektiği halde bu kanun yayımlandığı tarihe kadar odenmemiş olan aidat, navlun hasılatından alınacak oda payları borclarının faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer i alacakların tahsilinden vazgecilecektir. Taksitle odeme yapmak isteyenler icin başvuruların en gec 31 Ekim 2016 tarihi mesai bitimine kadar uyelerimizin yetkilileri tarafından Odamıza dilekce ile yapılması gerekmekte olup, birinci taksit odeme 30 Kasım 2016 tarihinde başlayıp aylık donemler halinde 30 Nisan 2017 tarihinde kadar devam edecektir. Kanun, yapılandırma yapmak isteyen firmalarımız icin onemli bir fırsattır. Mağdur olmamak adına mukelleflerimizin son gunu beklemeden bir an once ilgili kurumlara başvuru yapmasını temenni ediyoruz. Seminerimize katkı sağlayan Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Sayın Halil Tekin ve Nizip Vergi Dairesi Muduru Sayın Mustafa Sakarya'ya teşekkurlerimizi sunar, hepinizi şahsım ve Nizip Ticaret Odası'na saygı ve sevgi ile selamlarım. şeklinde konuştu.
Duzenlenen toplantıya konuşmacı olarak katılan Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin: Eğitim programlarımızın amacı Kanun un uygulayıcısı durumunda olan bizlerin en doğru bicimde anlaşılması ve mukellefe en doğru şekilde aktarılmasının sağlanmasıdır. dedi.
Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Tekin: Duzenlenen toplantılarla, yediden yetmişe herkesi ilgilendiren yapılandırma kanunuyla ilgili meslek mensuplarının akıllarındaki soru işaretleri ortadan kaldırılması ve mukelleflerin herhangi bir hak kaybına uğramadan kanun hukumlerinden yararlanabilmeleri amaclıyoruz. ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin tarafından mevzuat ve uygulamalarla ilgili katılımcılara sunum yapıldı.
Katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilen eğitim programı katılımcılardan gelen sorulara ilişkin Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin tarafından verilen cevaplarla son buldu.
Duzenlenen seminere Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı İdari Mali İşler Mudur Vekili ve İnsan Kaynakları Muduru Atakan Yeni, Nizip Vergi Dairesi Muduru Mustafa Sakarya, Gaziantep Serbest Muhasebeci Mali Muşavirler Odası Genel Sekreteri Hakan Ozseven, NTO Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Polat, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Huseyin Kok, SMMM Nizip Temsilcisi Necati Kılıc, NTO Yonetim Kurulu Uyeleri, Nizip Vergi Dairesi Personelleri, serbest muhasebeci mali muşavirler ve cok sayıda NTO uyesi de katıldı.
Vergi alacaklarinin yapilandirmasi Konulu seminer
Nizip Ticaret Odası, GaziantepVergi Dairesi Başkanlığı ve Gaziantep Mali Müşavirler Odası ile Mali MüşavirlerNizip Temsilciliği tarafından ?Vergi Alacaklarının Yapılandırması? konulu ortakseminer düzenlendi. Kamuya borçlu olanların yeniçıkarılan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanundan nasılyararlanabileceklerine yönelik hazırlanan seminerde ?Borçluların kamuya olanborç yükünün azaltılarak taksitle ödeme imkânı getirilmesi, ihtilafların sulhyoluyla sonlandırılması, vergi incelemesinde olan konuların dava yolunagidilmeksizin çözümlenmesi, vergilemede öngörülebilirliğin artırılarak geçmişvergilendirme dönemleri ile ilgili olası risklerin ortadan kaldırılması,işletme kayıtlarının fiili durumlarına uygun hale getirilerek kayıtlı ekonomiyegeçişin teşvik edilmesi, bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılmasıamaçlarıyla hazırlandı. Seminere konuşmacı olarak katılanGaziantep Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin ve grup müdürleri mevzuat veuygulamalarla ilgili sunum yaptı. Nizip Ticaret Odası Meclis ToplantıSalonunda gerçekleştirilen?Vergi Alacaklarının Yapılandırması? seminerine,Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin, Nizip Ticaret Odası Yönetim KuruluBaşkanı Mehmet Özyurt, Nizip Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Sakarya, GaziantepMali Müşavirler Odası Genel Sekreteri Hakan Özseven, Mali Müşavirler OdasıNizip Temsilcisi Necati Kılıç, Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mahmut Polat vefirma temsilcileri ile yetkililer katıldı.