Suriyeli öðretmenler sinava girdi.
Ýlçe merkezinde ve iki ayrý kampta bulunan ve eðitimkurumlarýnda yeni eðitim öðretim yýlýndan göreve alacak olan Suriyeliöðretmenler bugün 4 ayrý okulda düzenlenen yeterlilik sýnavýna girdiler. Alýnan bilgilere göre, yeni eðitim öðretim yýlýnýnbaþlamasýna sayýlý günler kala eðitim alanýndaki hazýrlýklarýný sürdüren ÝlçeMilli Eðitim Müdürlüðü, bu yýl ilçede eðitim alacak olan Suriyeli misafirlerinçocuklarýna eðitim verecek olan öðretmenlere yönelik yeterlilik sýnavý gerçekleþtirdi. Saat 09.00?da ilçe merkezindeki Hatice Seyit Çeker Ýlkokulu,Adile Altýnbaþ Ortaokulu ile çadýr kent ile konteyner kentte baþlayan veyaklaþýk 900 kiþinin katýlým saðladýðý sýnavda öðretmenlere Branþ, Türkçe ve EðitimBilimleri konusunda toplam 50 soru soruldu. Ýlerleyen günlerde açýklanmasý beklenen sýnavdaki amacýnSuriyeli çocuklara daha kaliteli bir eðitimin verilmesi olduðuna dikkat çekenyetkililer, ayarýca sýnav sayesinde eðitim verecek olan öðretmenlerin de bukonudaki yeterlilikleri ölçülmüþ olacaðýný belirttiler.