Nizipli iþadamlarý 2023 hedeflerinden taviz vermeyecek
Nizip Ticaret Odasý meclis toplanýþýnda darbe giriþimi kýnandý, 2023 hedeflerinden taviz verilmeyeceðine dikkat çekildi. Nizip Ticaret Odasý (NTO) Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu, "Yaþanmasýný hiç ama hiç istemediðimiz bu kalkýþma karþýsýnda, milletimiz akýllara durgunluk veren cesaretiyle yer almýþtýr" dedi. Nizip Ticaret Odasý Temmuz ayý olaðan Meclis Toplantýsýnda, meclis üyeleri ve sanayiciler 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütü tarafýndan yapýlmak istenen darbe giriþimini þiddetle kýnadý. Milletin iradesi ve demokrasiyi korumak için þehit olan sivil vatandaþlar, polis ve askerler anýsýna saygý duruþunda bulunarak ardýndan dua okundu. Nizip Ticaret Odasý Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu, tarih boyunca darbelerden dolayý geçmiþinden ve geleceðinden kaybeden milletin, bu kaybediþe 'dur' diyerek silahlý kalkýþmayý, bizzat engelleyerek dünyaya vatan ve milletin ne olduðunu gösterdiðini vurguladý. Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi baþlayýp ertesi gün öðle saatlerine kadar devam eden dýþ destekli FETÖ terör örgütü tarafýndan darbe kalkýþmasýyla karþý karþýya kaldýðýný anlatan Doktoroðlu, þunlarý söyledi: "Kuþkusuz bu yaþadýklarýmýz aklýmýza her geldiðinde tanklarýn önüne yatan ,namlunun ucunda hareketsiz duran kendine silah doðrultan kardeþinin yüzüne bakarken rahatça lsquo;vatan sað olsun' diyebilen bayraðýna sarýlarak sabýrla direnen anneler babalar kardeþler gençler yaþlýlar çocuklar þehitler ve gaziler gözümüzün önünde canlanacaktýr. Bu yaþadýklarýmýzý her düþündüðümüzde tarih boyunca aziz milletimize ve medeniyetimize en önemlisi birlik ve beraberliðimize kast etmek isteyen hainleri, onlarýn arkasýndan gidenleri de hatýrlayacaðýz ve hiç unutmayacaðýz, unutturmayacaðýz. Bu kalkýþma karþýsýnda cumhurbaþkanýmýz hükümetimiz ve halkýmýz baþta olmak üzere bütün vatandaþlarýmýzýn gerçek vatan evladý polis ve askerlerimizle beraber nasýl hemen birlik ve beraberlik içerisinde olduðunu gururla görmüþ bulunmaktayýz. Darbe giriþimi sonrasýnda Nizip Ticaret Odasý olarak yaptýðýmýz faaliyetlerde bizleri yalnýz býrakmayan ve destek olan baþta siz deðerli üyelerimize, çalýþanlarýmýza ve vatandaþlarýmýza teþekkürlerimi sunuyor. Böylesi acýlarýn bir daha yaþanmamasý dileðiyle sözlerime son verirken, kritik günlerden geçen ülkemizde olabilecek provakatif eylemler içerisinde hareketlere karþý dikkatli ve duyarlý olmamýz gerektiðini belirtmek isterim. Bu vesile ile 15 Temmuz þehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor gazilerimize þifalar diliyorum." Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt ise Demokrasi nöbetinde yanlarýnda yer alarak kendilerine güç ve katký saðlayan üyelere teþekkür ettiði konuþmasýnda þu ifadeleri kullandý: "15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin birliðine, dirliðine ve demokrasiye karþý FETÖ terör örgütü tarafýndan ve Cumhurbaþkanýmýz, Baþkomutanýmýz Recep Tayyip Erdoðan, Baþbakanýmýz Binali Yýldýrým ve milletimizin kenetlenmesiyle birlikte baþarýsýzlýkla sonuçlanan darbe giriþimini protesto etmek, aziz milletimizin birlik ve beraberliðini göstermek adýna Nizip Ticaret Odasý camiasý olarak meydanlarda sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Ülkemizin ve milletimizin huzur ve güvenliðinin saðlanmasý amacýyla Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan Baþkanlýðýnda toplanan Bakanlar Kurulu'nca alýnan OHAL kararýnýn iþ dünyasýna da olumlu etkileri olacaðýna inanýyorum. Baþkomutanýmýzdan ikinci bir emir gelene kadar bizlerde meydanlarda demokrasi nöbetimizi sürdürmeye devam ederken, 2023 vizyonu doðrultusunda belirlediðimiz hedeflerimize taviz vermeden yürüyecek, ülkemizin ekonomik kalkýnmadaki payýný arttýrmak için çalýþmalarýmýzý sürdüreceðiz. Ben bu vesile ile þehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralýlarýmýza da acil þifalar diliyorum. Allah bu yaþananlarý ülkemize tekrar yaþatmasýn."