Özel Güvenlik Sýnavlarý Ertelendi
15 Temmuz 2016 tarihinde yaþanan darbe giriþimi sonrasý 31 Temmuz 2016 Pazar günü yapýlacak olan Özel Güvenlik Eðitim sýnavlarý ileri bir tarihte yapýlmak üzere ertelenmiþtir. Konuyla ilgili V.Ý.P Akkaya Özel Güvenlik Hizmetleri Müdürü Bekir ÞEN þunlarý söyledi: "31 Temmuz 2016 tarihinde yapýlacak 65. Özel Güvenlik Temel Eðitim ile 41. Özel Güvenlik Yenileme eðitim sýnavlarý ileri bir tarihe ertelenmiþtir. Özel güvenlik çalýþanlarý 5 yýlda bir kimliklerini yenilemektedirler, 31 Temmuz Pazar günü yapýlacak olan sýnavlar ertelendiðinden dolayý kimlik kartlarýnýn süresi geçen çalýþanlarýn maðdur olmamalarý için Emniyet Genel Müdürlüðü ile görüþmeler sonrasý bu çalýþanlarýn maðduriyetleri giderilmiþtir. Kimlik süreleri geçmiþ özel güvenlik çalýþanlarý yapýlacak olan ilk sýnava kadar bu kimliklerle çalýþabileceklerdir. Bir diðer husus ise Özel Güvenlik kimlikleri hologramlý kimliklerle deðiþtirilmektedir. Yeni kimlikler için il emniyet müdürlüðü özel güvenlik þubelerinde iþlemler yapýlmaktadýr. Kimliklerini yenilemek isteyen özel güvenlik çalýþanlarýnýn maðdur olmamalarý için Gaziantep Emniyet Müdürlüðü?nün www.gaziantep.pol.tr adresinden randevu almak suretiyle iþemlerini yapabilirler" dedi. http://www.youtube.com/watch?v=g2w3rzWXw7g