Sanayici ve sektör temsilcileri ile istiþare toplantisi
Alkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde "Sanayici ve Sektör Temsilcileri ile Meslek Lisesi Buluþmasý' konulu toplantý düzenlendi.Saat 16.30'da baþlayan programa Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat, Nizip Ýlçe Milli Eðitim Þube Müdürü Mehmet Demir, NTO Yönetim Kurulu ile Meclis ve Komite Üyeleri, Öðretmenler ve çok sayýda öðrenci katýldý. Programýn açýlýþ konuþmasýný yapan Alkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdüresi Kýymet Taþ, Alkan Kýz Meslek Lisesi'nin yaptýðý faaliyetler hakkýnda katýlýmcýlara önemli bilgiler verdi. Müdüre Kýymet Taþ konuþmasýnda, Okulun vizyonu ve misyonundan bahsederek; "Bu programý düzenlememizdeki amacýmýz iþverenler ile öðrencilerin buluþturulup kaynaþtýrmaktýr.' dedi.Düzenlenen program okul öðretmenleri ve öðrencileri tarafýndan hazýrlanan þiir, zeybek oyunu ve müzik dinletisiyle renkli görüntüler ile devam etti. Program sonunda söz alan Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt ise þöyle konuþtu. "Alkan Kýz Meslek Lisesi'nin, engellilerden baþlayarak öðretmeni, öðrenciyi, anne babadan çocuklara kadar aidat duygusunu öðretmelerini, öðrencilerin yetiþtirip mesleki alanlarýný belirlemeleri ve belirledikleri meslek alanlarýnda ilerlemeleri için yapmýþ olduðu çalýþmalarý heyecan ve dikkatle dinledik. Okulunuz gerek yurt içi gerek ise yurt dýþýnda gidilebilecek en son noktaya ulaþmýþ durumda. Marifet iltifata tabidir, okulumuzun yöneticilerini gerçekten çok tebrik ediyorum.' diye konuþtu."Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný ve bir Nizipli iþ adamý olarak eðitim camiasý ile her zaman beraber yürümeye hazýrýz' diye konuþan Özyurt; "Memleketin faydasýna olan her þeyin altýna elimizi koymaya devam ediyoruz. Göreve geldiðimiz günden bu güne kadar üzerimize vazife olsun olmasýn bu memleketin faydasýna olan her taþýn altýna elimizi koyarýz' dedik ve koymaya da devam ediyoruz. Özellikle yürütülen Avrupa Birliði projelerinde gerek ortaðýnýz olarak gerek ise dýþarýdan destek verme konusunda size verdiðimiz sözleri tutmaya devam edeceðiz. Kýz çocuklarýmýzý okutup, giriþimci ruhu kazandýrmalýyýz ülkemizin 2023 yýlýna koymuþ olduðu bir hedef var bu hedefimize ulaþabilmek için mutlaka ve mutlaka kýz çocuklarýmýzý okutup giriþimci ruhu kazandýrarak iþ gücüne kazandýrmamýz gerekiyor. Yapmazsak ne olur dersek, büyüyemeyiz kalkýnamayýz ve muhasýr medeniyetler seviyesine çýkma þansýmýz olmayacaktýr. Dolayýsýyla kýz çocuklarýmýzý okutacaðýz ve ülkemize hizmet etmeleri için onlara fýrsat vereceðiz. Giriþimcilerin baþýmýza icat çýkarmasý lazým, Ülkemizin 2023 hedeflerine emin adamlarla ilerken mevcut giriþimci sayýmýzý birkaç katýna arttýrmamýz ve arttýrýrken de bu giriþimcilerin baþýmýza icat çýkarmalarý teþvik etmeliyiz. Biz çocuk iken aykýrý bir þey yaptýðýmýzda annemiz babamýz dur! icat çýkarma derlerdi. Ama þimdi o devir geride kaldý, bugün icat çýkarma zamanýmýz. Farklý olmak ve giriþimcilerin emeðinin karþýlýðýný alabilmesi için mutlaka icat çýkarmasý lazým. Herkesin yaptýðýný yaparsak o zaman batarýz. Giriþimci arkadaþlarýmýz risk almaktan sakýn korkmasýnlar giriþimcilerimiz risk alacaklar ki farklý olacaklar, mesleklerinde para kazanýp büyüyecekler, üretim yapacaklar, istihdam alaný yaratacaklar ve dolayýsýyla ülkemize fayda saðlayacaklar. Gençlerimiz Mutlaka Giriþimcilik Eðitimleri AlmalýNizip Ticaret Odasý olarak bugüne kadar 700 kiþiye giriþimcilik eðitimi verdiklerini ve giriþimcilerin KOSGEB desteði ile buluþturduklarýný söyleyen Mehmet Özyurt; "Bu okulumuzdan mezun olacak arkadaþlarýmýzý da Odamýza davet ediyoruz. Açýlacak olan KOSGEB destekli giriþimcilik kurslarýna katýlarak eðitim almalarýný saðlamak, eðitim sonunda da açacaklarý iþ yeri için kullanacaklarý krediler de yardýmcý olacaðýmýzý belirtmek istiyorum. Bu konuda KOSGEB'in katkýsý da çok büyük her gecen gün desteklerini arttýrarak hizmetlerime devam ediyorlar' dedi. Konuþmalarýn ardýndan Alkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdüresi Kýymet Taþ tarafýndan Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt'a öðrenciler tarafýndan yapýlan el yapýmý hediyeler takdim ederken, Baþkan Özyurt tarafýndan da Müdüre Kýymet Taþ'a da hediye verildi. http://www.youtube.com/watch?v=T_nrE70bkfU