Nizip ticaret borsasi 11. Dönem akreditasyon sertifika törenine katildi
Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu ve Meclisi Üyeleri Ankara'da gerçekleþtirilen 11. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni?ne katýldý. Törene Borsamýzý temsilen; Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim Sarý, Meclis Baþkaný Mahmut Þahin, Meclis Baþkan Yardýmcý Haþim Aslan, Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Zekeriya Özgen, Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Osanmaz Meclis Üyeleri Reþat Oktay, Ahmet Polat, Kemal Çetinkaya, Harun Aslan ve Genel Sekreter V.M. Eray Ölçal katýldý.11. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni?nde konuþan TOBB Baþkaný M. Rifat Hisarcýklýoðlu, sertifika alan oda ve borsalarýn sayýsýnýn 224?e yükseldiðini ve bununla iftihar ettiklerini söyledi. TOBB Baþkaný Hisarcýklýoðlu dünya genelinde ekonomik sýkýntýlarýn devam ettiðine iþaret ederek, ekonomiye iliþkin deðerlendirmelerde bulundu.Hisarcýklýoðlu "Küresel piyasalar bir türlü eski canlýlýðýna kavuþamýyor. Emtia fiyatlarýndaki gerileme, pek çok geliþmekte olan ülke ekonomilerini olumsuz etkiliyor. Petrol ve doðalgaz fiyatlarýnýn gerilemesi, bir yanýyla lehimize. Zira ithalat faturamýzý düþürüyor. Ama ihracatýmýzýn üçte birini, müteahhitlik iþlerimizin yüzde 85'ini, gelen turistlerin yarýsýný, petrol ve doðalgaz ihracatçýsý ülkelerden yapmaktayýz" diye konuþtu.