Nizip Ticaret Odası Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni Düzenlendi.
Nizip Ticaret Odası, Gaziantep İŞKUR, Gaziantep KOSGEB ve Sembol Danışmanlık işbirliği ile 2014 yılı icerisinde başlatılan KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri 2. donemini başarıyla tamamlayan 147 kursiyere torenler sertifikaları verildi.
Duzenlenen torende bir acıklama yapan Nizip Ticaret Odası Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet Ozyurt şunları ifade etti; "Kureselleşen dunya ekonomisinde girişimcilik, ulke kalkınmasında giderek onem kazanmaktadır. "Bir ulkenin kalkınması ve gelişmesi; hızla değişen koşullara uyum sağlayabilen, ekonomik buyumeye katkı sağlayacak girişimciler yetiştirmesine bağlıdır. Girişimcilerimizin değerini, kazandıkları buyuk miktarlardaki paralarla değil, aksine oluşturdukları ekonomik değerlerle olcmeliyiz.
Girişimcilik alanında izlenen en onemli politikalarından biri de KOSGEB'in yeni iş kuracak ya da işlerini geliştirmek isteyenlere yonelik yapmış olduğu destek programlarıdır. Ayrıca İŞKUR tarafından yurutulen Girişimcilik Eğitim Programı da girişimcilerimizin temel seviyede eğitim almalarını ve devlet desteklerine erişim konusunda bilgilerin sunulduğu onemli bir faaliyettir. Nizip Ticaret Odası olarak ulkemiz ekonomisinin gelişmesi ve kalkınması noktasında girişimcilik potansiyelinin artması gerektiğinin farkındayız. Bu kulturunu yaygınlaştırmak , Nizip`te ticaretin canlanması ,işsizliğin onune gecilebilmesi ni ve yeni girişimcilerimizi desteklemek amacıyla 2012 yılından bu yana toplam 559 kişiye girişimcilik eğitimi verdik ve surekli eğitim merkezimizde bu eğitimleri vermeye devam edeceğiz. Bu gune kadar vermiş olduğumuz eğitimlerde kadın ve engelli girişimcilerimizi de unutmadık. Eğitimlerimizde % 37 kadın girişimci % 17'de engelli ve engelli yakını girişimci belge almaya hak kazanmıştırİlcemizde Girişimcilik Eğitimleri kapsamında 67 kişi işyeri acmış ve toplam 169 kişi istihdam edilmiştir. Acılan bu işyerlerine toplam 318.400,00 TL hibe yaratılmıştır. Odamızın girişimcilik eğitimleri sonrasında işyeri acanların oranı % 8 olup, bu oranlar ilcemiz icin umut vericidir Bu başarıları sizlerinde surdurmesini temenni ederim.Değerli girişimcilerimiz İlcemiz ekonomisi ve ihracatı her gecen gun artmakta ve nufus artışına gore ihtiyaclarda ceşitlilik gostermektedir. Bu nedenle hedefinizde ne iş yapacağınızı, ne zaman, nerede, nasıl ve kiminle yapacağınızı planlayınız, cunku planlanmayan her işin sonunun husran olacağını belirtmek isterim. Globalleşen dunya ekonomisinde rekabet edebileceğimiz, yeni fikirlerle inovasyon ve markalaşma yaratacağınıza olan inancımızla girişimcilik yolculuğunuzda hepinize başarılar dilerim Haydi girişimciler; ileriye hayallerinize koşun diyor, torenimize katılımlarınızdan dolayı hepinizi şahsım ve Nizip Ticaret Odası adına saygı ve sevgi ile selamlıyorum." ifadelerini kullandı. Toren sonunda Nizip Ticaret Odası Yonetim Kurulu ve Meclis uyeleri tarafından başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi. Gercekleşen torene; Nizip Ticaret Odası Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Polat NTO Yonetim Kurulu Uyeleri, NTO Meclis Uyeleri, Gaziantep KOSGEB temsilcisi Mustafa Aydın ve cok sayıda kursiyer katıldı.