NTO’da Çanakkale Zaferinin 100.Yılı konulu Konferans düzenlendi.
Nizip Ticaret Odası ve Nizip Eğitim Fakultesi işbirliğiyle Canakkale Zaferinin 100.Yılı etkinliği cercevesinde Gaziantep Universitesi Fen Edebiyat Fakultesi Tarih Bolumu Oğretim Uyesi Doc.Dr.İsmail Kıvrım' ın konuşmacı olarak katıldığı "Canakkale Deniz Zaferinin Onemi"konulu konferans duzenlendi.Konferansın acılış konuşmasını yapan NTO Yonetim Kutulu Başkanı Mehmet Ozyurt; "Bugun; Turk'un, ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Canakkale Zaferi'nin 100 .Yıldonumunu kutlamanın ve mukaddes vatanımız icin canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Gunu'nu idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız.Canakkale Zaferi; dunya literaturunde bir donum noktasının yaşandığı, guc dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı uzerinde Turk Milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve de Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yuce Turk Milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Ataturk onderliğinde kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir gundur.Canakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Gunu olarak da kutladığımız bu anlamlı zafer gununde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına mudafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şukranla hatırlıyoruz. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugune kadar olduğu gibi bundan sonra da Turk Gencliği ve tum Turk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak mudafaa ve muhafaza edilecektir. Bu duygularla, bizlere bu buyuk zaferin gururunu armağan eden, başta Başkomutan Mustafa Kemal ATATURK ve onun silah arkadaşları olmak uzere; bu mucadeleye iştirak eden buyuk Turk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Turk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden butun şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şukranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum." ifadelerini kullandı.Gercekleşen konferansta bir konuşma yapan Nizip Eğitim Fakultesi Dekanı Prof.Dr.Mehmet Ozaslan ise "Biz 7 duvele 70 ulkeye 140 farklı dil konuşan insanlara adaleti,ilmi goturmuş bir halkın torunlarıyız. Biz Canakkale'de destan yazmadık Onurumuzu kurtardık, biz Canakkale'de olmedik şehit olma gururunu yaşadık.Ne mutlu Turkum diyene, ne mutlu Canakkale benim ecdadımın eseridir diye bilene" sozlerini dile getirdi.Konferans Gaziantep Universitesi Fen Edebiyat Fakultesi Tarih Bolumu Oğretim Uyesi Doc.Dr.İsmail Kıvrım'ın "Canakkale Deniz Zaferinin Onemi" hakkında katılımcılara verdiği tarihi bilgilerle devam etti.Konferans sonunda NTO Yonetim Kutulu Başkanı Mehmet Ozyurt; Nizip Eğitim Fakultesi Dekanı Prof.Dr.Mehmet Ozaslan ve Doc.Dr.İsmail Kıvrım'a gercekleşen programa anısına plaket ve buket takdim etti.NTO Osman Sayın Konferans Salonunda yapılan konferansa Nizip İlce Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Emniyet Muduru Mustafa Yaman, Jandarma Komutanı Yavuz Oruc,NTO Yonetim Kurulu Baş.Yard.Mahmut Polat,NTO Yonetim Kurulu Uyesi İbrahim Demir, kurum amirleri, bazı Dernek ve Oda Başkanları, Nizip Eğitim Fakultesi ile Nizip Meslek Yuksekokulu oğrencileri ve cok sayıda Odamız uyesi katıldı.
Nto? Da ?çanakkale zaferinin 100 yılı? Konulu konferans