NTO’da Çanakkale Zaferinin 100.Yýlý konulu Konferans düzenlendi.
Nizip Ticaret Odasý ve Nizip Eðitim Fakultesi iþbirliðiyle Canakkale Zaferinin 100.Yýlý etkinliði cercevesinde Gaziantep Universitesi Fen Edebiyat Fakultesi Tarih Bolumu Oðretim Uyesi Doc.Dr.Ýsmail Kývrým' ýn konuþmacý olarak katýldýðý "Canakkale Deniz Zaferinin Onemi"konulu konferans duzenlendi.Konferansýn acýlýþ konuþmasýný yapan NTO Yonetim Kutulu Baþkaný Mehmet Ozyurt; "Bugun; Turk'un, ulusal savaþ tarihine altýn harflerle yazýlan Canakkale Zaferi'nin 100 .Yýldonumunu kutlamanýn ve mukaddes vatanýmýz icin canlarýný seve seve feda eden þehitlerimizin Þehitler Gunu'nu idrak etmenin onurunu ve gururunu yaþamaktayýz.Canakkale Zaferi; dunya literaturunde bir donum noktasýnýn yaþandýðý, guc dengelerinin tamamen deðiþtiði, olaylarýn akýþý uzerinde Turk Milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadýðý ve de Kurtuluþ Savaþýmýzýn ilk meþalesinin tutuþturulduðu, yuce Turk Milletinin Baþkomutan Mustafa Kemal Ataturk onderliðinde kahramanlýk ve fedakarlýklarýnýn doruk noktasýna ulaþtýðý bir gundur.Canakkale Zaferi ile birlikte, Þehitler Gunu olarak da kutladýðýmýz bu anlamlý zafer gununde, kutsal vatan topraklarýný canlarý pahasýna mudafaa ederek þehitlik mertebesine ve onuruna eriþen aziz þehitlerimizi minnet ve þukranla hatýrlýyoruz. Aziz þehitlerimiz yattýklarý yerlerde þunu hissetmelidirler ki; temiz kanlarýyla suladýklarý kutsal vatan topraklarý, bugune kadar olduðu gibi bundan sonra da Turk Gencliði ve tum Turk ulusu tarafýndan en kutsal emanet olarak mudafaa ve muhafaza edilecektir. Bu duygularla, bizlere bu buyuk zaferin gururunu armaðan eden, baþta Baþkomutan Mustafa Kemal ATATURK ve onun silah arkadaþlarý olmak uzere; bu mucadeleye iþtirak eden buyuk Turk ordusunun kahraman mensuplarýný, onu her þeyiyle destekleyen aziz Turk Milletini ve vatanlarý uðruna hayatlarýný feda eden butun þehitlerimizi bir kez daha rahmet ve þukranla anýyor, ruhlarýnýz þad olsun diyorum." ifadelerini kullandý.Gercekleþen konferansta bir konuþma yapan Nizip Eðitim Fakultesi Dekaný Prof.Dr.Mehmet Ozaslan ise "Biz 7 duvele 70 ulkeye 140 farklý dil konuþan insanlara adaleti,ilmi goturmuþ bir halkýn torunlarýyýz. Biz Canakkale'de destan yazmadýk Onurumuzu kurtardýk, biz Canakkale'de olmedik þehit olma gururunu yaþadýk.Ne mutlu Turkum diyene, ne mutlu Canakkale benim ecdadýmýn eseridir diye bilene" sozlerini dile getirdi.Konferans Gaziantep Universitesi Fen Edebiyat Fakultesi Tarih Bolumu Oðretim Uyesi Doc.Dr.Ýsmail Kývrým'ýn "Canakkale Deniz Zaferinin Onemi" hakkýnda katýlýmcýlara verdiði tarihi bilgilerle devam etti.Konferans sonunda NTO Yonetim Kutulu Baþkaný Mehmet Ozyurt; Nizip Eðitim Fakultesi Dekaný Prof.Dr.Mehmet Ozaslan ve Doc.Dr.Ýsmail Kývrým'a gercekleþen programa anýsýna plaket ve buket takdim etti.NTO Osman Sayýn Konferans Salonunda yapýlan konferansa Nizip Ýlce Kaymakamý Harun Sarýfakýoðullarý, Emniyet Muduru Mustafa Yaman, Jandarma Komutaný Yavuz Oruc,NTO Yonetim Kurulu Baþ.Yard.Mahmut Polat,NTO Yonetim Kurulu Uyesi Ýbrahim Demir, kurum amirleri, bazý Dernek ve Oda Baþkanlarý, Nizip Eðitim Fakultesi ile Nizip Meslek Yuksekokulu oðrencileri ve cok sayýda Odamýz uyesi katýldý.
Nto? Da ?çanakkale zaferinin 100 yýlý? Konulu konferans