Odamızı, ak parti gaziantep milletvekili aday adayı sn.aydın erbay ziyaret etti
07 Haziran 2015 tarihinde yapılacak 25.donem Milletvekilliği secimleri icin aday adaylığını acıklayan AK Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Sn.Aydın ERBAY Odamızı ziyaret etmiştir.
Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet OZYURT; işinde başarılı bir işadamı, uretim yapan ve bu uretimin başında kurumsal bir firmanın başında olan Nizip'li hemşerimiz Sn.Aydın ERBAY kardeşimizin Gaziantep 'ten milletvekilliği adaylığını acıklamasından dolayı memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Cıkmış olduğunuz bu yolda cenabı Allahtan yardımcı olmasını dilerim. Biziler idareciler olarak Memleketimiz icin faydalı olacak her noktada elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz. Biz bundan onceki donemlerde siyasilerimiz, milletvekillerimiz ve idaricilerimiz ile ortak akıl ile calıştık yine devam edeceğiz. Memleketimiz icin hayırlı olacak adaylarımıza ve size de başarılar dilerim.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Sn.Aydın ERBAY; ticaret odamızın bizleri desteklemesinden dolayı teşekkur ederim. Mevcut Ortak akıl sistemini bizlerde kendi işyerlerimizde benimsiyoruz. AK Partimizde kurumsal duşunerek ortak akıla onem vermektedir. Birlik ve beraberlik icerisinde STK başkanları partililerle Nizip halkıyla, fikir yuruten insanlarımızla memleketimiz icin neler yapmamız gerekir diye bir araya gelerek 40 yıllık tecrubemle neler yapabiliriz diye hareket edeceğiz. Farklı bir vizyon ve bakış acısıyla neler yapabileceğimizi ortaya koyacağız. Gaziantep 'in tum ilcelerinde ve ulkemizin sorunlarında ben ve ekip arkadaşlarımla birlikte calışacağız. dedi.
Ziyaret de Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet OZYURT ve Yonetim Kurulu Uyesi İbrahim DEMİR bulunmuşlardır.
Gaziantep Valisi Erdal ATA’dan Nizip Ticaret Odası’na Veda Ziyareti.
Yapılan ziyarette acıklama yapan Gaziantep Valisi Erdal ATA şunları ifade etti; Gaziantep ilimizin en buyuk ilcesi olan Nizip’in gelişmesinde ve buyumesinde ekonomik olarak buyuk katkısı olan Nizip Ticaret Odasını gorevimizin son gunlerinde ziyaret etmiş bulunmaktayız. Gorevde bulunduğum sure zarfında Gaziantep’in ve Nizip’in sorunları ile ilgili yaptığımız ortak calışmalara katkılarından dolayı Oda yonetimine ve meclisine teşekkur ediyorum dedi.
Nizip Ticaret Odası Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet OZYURT ise; “Gaziantep Valimiz Sayın Erdal ATA’yı Odamızda ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Sayın valimizin ilimizden zamansız ayrılmasının uzuntusu icerisindeyiz. Kendisine uc bucuk yıl boyunca yapmış olduğu calışmalardan dolayı teşekkur ediyor, bundan sonraki gorevlerinde şahsım ve Nizip Ticaret Odası olarak başarılar diliyorum” dedi.
Nizip Ticaret Odası Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet OZYURT ziyaret sonunda Vali ATA’ ya kristal tabak takdim etti.
Gercekleşen veda ziyaretine Nizip Kaymakamı Harun SARIFAKIOĞULLARI, Nizip Emniyet Muduru Mustafa YAMAN, Nizip Jandarma Komutanı Yavuz ORUC, Nizip Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa DOKTOROĞLU, yonetim kurulu ve meclis uyeleri de katıldı.
Nizip Vergi Dairesi’nden Nizip Ticaret Odası’ na Ziyaret.
Nizip Vergi Dairesi Muduru Mustafa SAKARYA ve Nizip Vergi Dairesi Mudur Yardımcıları 26.Vergi Haftası Etkinlikleri cercevesinde Nizip Ticaret Odası’nı ziyarette bulundular.
Yapılan ziyaretten dolayı bir acıklama yapan NTO Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet OZYURT; “Vergi haftası etkinlikleri cercevesinde Nizip Vergi Dairesi Muduru ve ekip arkadaşları ile birlikte odamızı ziyaret etmektedirler. Vergi vermenin kutsallığı ve bilinci icerisinde olan Nizip’li sanayici ve tacirler, Nizip Vergi Dairesi ile uyumlu bir calışma icersindedir. Bu konuda Sayın Nizip Vergi Dairesi Mustafa SAKARYA’ya teşekkur ediyorum. Vergi verenin değil de vermeyenin yani kayıt dışılığının kontrol altına alınmasının daha onemli olduğunu bir kez daha vurguluyoruz ve denetimlerin bu yonde daha ağırlıklı olması gerektiği konusunda Nizip vergi dairesi mudurumuzle hemfikiriz. Ben bu vesile ile odamızı ziyaret eden sayın mudurumuze ve ekibine teşekkur ediyorum ve vergi haftamızın tum uyelerimize ve Vergi Dairesi calışanlarına kutlu olsun.” dedi.
Nizip Vergi Dairesi Mustafa SAKARYA’da yaptığı acıklamada; “Nizip Ticaret Odası Meclisine ve Yonetim Kuruluna bugune kadar vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkur ediyorum. Bu ziyaretteki amacımız vergi bilincini ve vergi vermenin onemini hatırlatmak ve Nizip Ticaret Odası uyelerinin sorunlarını cozebilmek ve cozemediklerimizi ust makamlara iletmek ve sorunları cozebilmektir.” dedi.
Gercekleşen ziyarete NTO Meclis Başkanı Mustafa DOKTOROĞLU, NTO Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut POLAT, NTO Yonetim Kurulu ve Meclis uyeleri katıldı.
KOSGEB Kobi Proje Destek Programı Teklif Çağrısı
Uyelerimizin kuresel ekonomi icinde markalaşma, kurumsallaşma ,rekabet gucunu artırmaya ve mevcut pazarlarının buyumesine, geliştirilmesine yardımcı olmak icin Kucuk ve Orta Olcekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Mudurluğu ve Nizip Ticaret Odası işbirliği ile KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Muduru Gokhan DOĞAN ve KOSGEB Uzmanlarının katılımıyla KOBİ Proje Destek Programı Proje Destek Cağrısı Bilgilendirme Toplantısı duzenlenecektir.
Tarih : 25.02.2015 CarşambaSaat : 14.00Yer : Nizip Ticaret Odası Meclis Toplantı Salonu (2. Kat)KOBİ PROJE DESTEK PROGRAMI PROJE TEKLİF CAĞRISI
1. Cağrı Başlığı
Konu 1: KOBİ’lerin Yonetim Becerilerini ve Kurumsal Yetkinliklerini Geliştirmek
Konu 2: KOBİ’lerin Markaya Yonlendirilmesi
UYARI: İşletmeler belirlenen konulardan sadece biri icin başvuru yapabilecektir.
2. Cağrı Gerekceleri ve Amaclar
KOBİ’lerin sağlıklı bir bicimde buyuyebilmesi, daha uzun omurlu olabilmesi ve ekonomideki etkinliklerinin attırılabilmesi icin ozellikle yonetim becerilerinin ve kurumsal yetkinliklerinin geliştirilmesi buyuk onem arzetmektedir. Bununla birlikte, gunumuz inovasyon odaklı rekabet anlayışı dikkate alındığında; tuketici etkisi, mal ve hizmetlerin dunya pazarlarına ve yerel pazarlara markalanarak sunulmasının bir zorunluluk haline geldiği gerceğinden hareketle, KOBİ’lerin uluslararası rekabet gucu kazanmalarında ve marka olmalarında doğru stratejilere ihtiyacları bulunduğu bir gercektir.
Ulkemizde işletmelerin %99’unu oluşturan KOBİ’lerin yapısı buyuk coğunlukla aile şirketi şeklindedir. Bu işletmeler kurucu ve cevresindeki az sayıda calışanı ile hızlı ilerleyen işletmeler olup belirli bir buyukluğe ulaştıklarında sorunlarla karşılaşmaktadırlar. Bu işletmelerde butuncul ve sistemli bir yaklaşım olmaması, işletme faaliyetlerinde kontrol ve kurucuya bağlı olarak hayatını surdurmeleri, yaşam omurlerini kısaltan bir faktor olarak gorulmektedir. İşte Kurumsallaşma ozellikle aile işletmelerinde faaliyetlerinin surdurulebilirliği ve yaşam suresinin uzatılması acısından buyuk onem arzetmektedir.
Gunumuzde yaşanan hızlı değişimler ve yeni gelişmeler işletmelerin eski kurallara gore rekabet edebilmelerini olanaksız hale getirmiş bulunmaktadır. Zira dunya genelinde işletmeler, pazar paylarını arttırabilmek ve rekebet edebilmek icin yenilikcilik, teknoloji ve markalaşmayı onceliklendirmekte ve hem ar-ge faaliyetlerine hem de markalaşmaya ciddi yatırım yapmayı zorunlu hale getirmiştir.
Keza markalaşma ve kurumsallaşma arasında da doğrusal bir ilişkiden bahsedilmektedir. Bir işletmenin markalaşabilmesi icin oncelikle kurumsal bir yapı varlığının olması on şart olarak kabul edilmektedir. Marka her ne kadar yenilikciliğin getirisini garanti altına alsa da, bunu surdurulebilir kılmak icin kurumsal bir yonetim anlayışını da beraberinde tesis etmek gerekir.
KOSGEB olarak bu tespitlerden yola cıkarak ve kurumsal yukumluluklerimizde dikkate alındığında, KOBİ Proje Destek Programı kapsamında “KOBİ’lerin Yonetim Becerilerini ve Kurumsal Yetkinliklerini Geliştirmek” ve “KOBİ’lerin Markaya Yonlendirilmesi” konularında cağrıya cıkılması ve KOBİ’lerin projelerinin desteklenmesi yonunde calışmalarını tamamlanmış bulunmaktadır.
3. Cağrı Takvimi
*Cağrı Kapanış Tarihi: 20 Mart 2015 - saat 23.50
* Proje başvuru formunun işletme tarafından www.kosgeb.gov.tr uzerinden doldurularak onaylanması gereken en son tarihi ifade etmektedir. Bu tarihten sonra sistem proje başvurularına kapatılacağından hicbir şekilde proje başvurusu yapılamayacaktır.
4. Proje Başvurusu
Proje Başvuru Formu www.kosgeb.gov.tr internet adresinden doldurulup cıktısı alınarak eki belgelerle birlikte İlgili KOSGEB Hizmet Merkezine verilir.
5. Destek Şartları
Proje suresi: en az 6 ay en fazla 24 Ay
KOSGEB Destek ust sınırı : 150.000 TL
Destek Oranı*: 1. ve 2. Bolgelerde %50, 3., 4., 5., ve 6. Bolgelerde %60
*19.06.2012 tarih 28328 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı
6. İlgili Belgeler
- KOBİ Proje Destek Programı Uygulama Esasları
TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Nizip Ticaret Odası’nı Ziyaret Etti.
TOBB Gaziantep Genc Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı İbrahim Yetkinşekerci ve beraberindeki yeni secilen yonetim Nizip Ticaret Odası’nı Ziyaret Etti.
Gercekleşen ziyarette bir acıklama yapan Nizip Ticaret Odası Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet OZYURT; Biz Nizip Ticaret Odası olarak Genc Girişimcilerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum.Genc Girişimci kardeşlerimize gerek maddi ve manevi olsun, gerekse fikir desteği,altyapı ve mekan olsun her turlu onerilerine acık olduğumuzu Şehrimizin,Genclerimizin ve girişimcilerimizin faydasına olacak projelerde ortak akılla hareket ederek başarılı calışmalara imza atacağımız kanaatindeyim.” ifadelerini kullandı.
TOBB Gaziantep Genc Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı İbrahim Yetkinşekerci ise; Yakın zamanda meslek komiteleriyle istişare etmek ve beyin fırtınaları yarataraktan yeni ve uretken projelerle genclerin iş hayatına kazandırılmasında ortak calışmalar yapılacağını belirtti.
Yapılan ziyarete Nizip Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa DOKTOROĞLU,Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Polat, Yonetim Kurulu Uyeleri, Meclis Uyeleri ve Nizip Ticaret Odası Genc Girişimciler Kurulu Uyeleri katıldı.
NTO'dan Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık DURMAZ’a Hayırlı Olsun Ziyareti.
Nizip Ticaret Odası olağan genel kurulda Ziraat Odası Başkanlığına secilerek guven tazeleyen Sıddık DURMAZ’ a makamında tebrik ziyareti gercekleştirdi.
Gercekleşen ziyarette bir acıklama yapan Nizip Ticaret Odası Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet OZYURT şunları ifade etti; Nizip Ticaret Odası olaraktan yeniden goreve secilmesinden dolayı Sayın Başkanı, Yonetim ve Meclis uyelerinizi tebrik ediyoruz. Onceki donemde olduğu gibi hep beraber Nizip’in ve Ulkemizin faydasına olan hizmetleri yapacağımıza, inşallah el ele vererekten memleketin gelişmesi adına sanayimizin, uretimimizin, ciftcimizin ve ziraatımızın gelişmesi adına ortak akılla calışmalarımıza devam edeceğiz. Bu cerceve icerisinde Şahsım ve Nizip Ticaret Odası yonetim ve meclisi adına bundan sonraki calışmalarınızda başarılar dilerim” dedi.
Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık DURMAZ ise; Sayın Nizip Ticaret Odası Başkanı Yonetim ve Meclis uyelerine bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkur eder. ,İlcemizin en buyuk kuruluşu olan ve surekli cıtayı yukselten Nizip Ticaret Odası ile el ele vererek her turlu konuda istişare ederek Memleketimizin gelişmesi icin ortak akılla calışacağız.” dedi.
Yapılan ziyarette Nizip Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa DOKTOROĞLU’ da; Yeni donem secilen Sıddık Başkan ve ekibini tebrik ederek hizmetlerinin artarak devam etmesini diledi.
Gercekleşen tebrik ziyaretine Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Polat, Yonetim Kurulu Uyeleri M.Seyit CEKER, İbrahim DEMİR, Meclis Başkan Yardımcısı Ali KAYA,Meclis Uyeleri Osman ALPASLAN, Necip OZTURK ve NTO Disiplin Kurulu Başkanı Bekir KARABACAK katıldı.
Nizip Ticaret Odası’ndan Vefat ve Başsağlığı
Odamız eski personellerinden Ali OZTURK 19.02.2015 tarihinde vefat etmiştir.
Merhum ALİ OZTURK, Odamızda 01.02.1976 - 01.08.1999 tarihleri arasında 23 yıl hizmet vermiştir. Nizip Ticaret Odası ailesi olarak Merhuma Allah'tan rahmet diler kederli ailesine bağsağlığı dileriz.Camiamızın başısağolsun.
http://www.nto.org.tr/yeni/uploads/h...1137510.images (1).jpg" data-lighter title="aciklama" >
http://www.nto.org.tr/yeni/uploads/h...1137510.images (1).jpg" alt="" />
İpekyolu Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Proje Teklif Çağrısı Bilgilendirme Toplantısı NTO’
İpekyolu Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Proje Teklif Cağrısı Bilgilendirme Toplantısı NTO’ da yapıldı.
Adıyaman, Gaziantep ve Kilis illerini kapsayan bolgede rekabet gucunu artıracak ve surdurulebilir kalkınmaya katkı sağlayacak hedef sektorlerin geliştirilmesi amacıyla İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından proje teklif cağrısı yayınlanmıştır.
Bu nedenle İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Nizip Ticaret Odası işbirliğinde 2015 Yılı Proje Teklif Cağrısı bilgilendirme toplantısı Nizip Ticaret Odası toplantı salonunda duzenlendi.
Katılımcılara İpekyolu Kalkınma Ajansı Proje Yonetim Birimi Uzmanlarından Serap SAY ve Reşat TAMAN tarafından Kultur- Turizm Altyapısı Mali Destek Programı (Kar Amacı Gutmeyen Kurum ve Kuruluşlar) , Rekabetcilik ve Yenilikcilik Kapasitesinin Arttırılması Mali Destek Programı (KOBİ) ,GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı olmak uzere 3 adet mali destek programı hakkında bilgilendirme yapıldı.
Gercekleşen toplantıya Nizip Ticaret Odası Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut POLAT, NTO Meclis Uyesi Osman ALPASLAN, NTO Genel Sekreteri Serpil GUNDOĞDU, kurum amirleri Nizip Ticaret Odası uyesi ve cok sayıda firma temsilcileri katıldı.
Nizip SGK Müdürü Sinan BAYRAM’dan Nizip Ticaret Odası’na Ziyaret.
Nizip Sosyal Guvenlik Kurumu Merkez Muduru Sinan BAYRAM’dan Nizip Ticaret Odasını ziyaret etti.
Gercekleşen ziyarette bir acıklama yapan Nizip Ticaret Odası Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet OZYURT şunları ifade etti; Nizip SGK Muduru Sinan BAYRAM’a yeni gorevinde başaralar dileyerek, bundan onceki donemde olduğu gibi bundan sonraki donemde de el ele vererek sosyal guvenlik acısından insanlarımızın yaşam standartlarının iyileştirilmesi konusunda gerek işveren gerekse calışanlar acısından fikir alışverişinde bulunup Nizip Ticaret Odası olarak ortak calışmalara hazır olduklarını belirterek ziyaretlerinden dolayı teşekkur etti.
Nizip SGK Muduru Sinan BAYRAM ise yaptığı acıklamada “Sosyal Guvenlik Kurumu olarak Ticaret Odasının onemi belirterek işverenlerimize, calışan sigortalılarımıza, vatandaşlarımıza SGK ilgili net bir bilgiye ulaşmak konusunda Gaziantep’e yonlendirmeden sizlerinde desteğiyle ilcemizde cozumunu sağlamak olacaktır.” dedi.
Gercekleşen ziyarete Nizip Ticaret Odası Yonetim Kurulu Uyeleri M.Seyit CEKER ve İbrahim DEMİR katıldı.
Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol ÇEMBER’ den NTO’ya Veda Ziyareti.
Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol CEMBER Nizip Ticaret Odasına veda ziyaretinde bulundu.
Ziyaret dolayısıyla bir acıklama yapan Nizip Ticaret Odası Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet OZYURT şunları ifade etti; Sayın Erol CEMBER’e Gaziantep’e aynı zamanda ilcemize uzun yıllar verdiği hizmetlerinden dolayı teşekkur eder. Ayrıca Odamızın duzenlediği etkinliklerde sorunları cozme ve neticelendirme acısından cok ciddi gayretli calışmaları olduğundan dolayı şahsım ve kurumum adına Sayın Başkanımızın nazik ziyaretinden dolayı teşekkur ediyorum” dedi.
Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol CEMBER ise yaptığı acıklamada “7 yıllık gorev surem boyunca Nizip icin yaptığımız calışmalarda verdikleri desteklerden dolayı Sayın Başkanımıza hem şahsım hem de Kurumum adına cok teşekkur ediyorum dedi. Erol CEMBER Nizip potansiyel olarak Gaziantep icin ticari ve vergisel anlamda onemli bir ilcesidir. Ozellikle bu sebeple Bakanlığımızdan personel talep ederken Nizip Vergi Dairesinde iş yukunu azaltmak, mukelleflere daha iyi hizmet vermek adına 25 personel alımı icin yazışmalar yapıldığını dile getirerek onumuzdeki aylarda goreve başlayacaklarını belirtti.”
Gercekleşen ziyarete Nizip Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa DOKTOROĞLU, Nizip Ticaret Odası Yonetim Kurulu Başkan Yard.Mahmut POLAT,Yonetim Kurulu Uyeleri M.Seyit CEKER ve İbrahim DEMİR’ de katıldı.