![]()
Burası Tam olarak Neresi...
Şuan nereye denk geliyor...
Beni aydınlatırsanız sevinirim...
şimdiden çok sağolun..
Yazdırılabilir Görünüm
Burası Nizip dersen şaşırırım...
gökhancım bildiğim kadarıyla suanki çarşı camii meydanı...
yani 2. ve 3. nolu yerler belediye binası...
4. bilal turan bakkaliyesi
yani 6 nolu yer aşağı çarşı mı?
kont kardeş maalesef Nizip...
eğer orası ise köşe başındaki eve ne olmuş acaba!!
bu resimlerin ikisi de çok eski böyle bir değişimin nasıl olduğunu merak ettim şimdi...
Peki birde buna bak istersen
başka ne istiyon gökhan söleeeee...:D
teknoloji olsada 15-20 sene sonrankinide atabilsek.:D
Kemal cengiz üstadımında görüşlerini aldıktan sonra tamamdır ibo :D
7. iş yerimi?
Mustafa oda olabilir, soldaki çocuklarda hatta ilerde sağdaki çocukta olabilir. Benimki varsayım sadece. Çünkü o yıllarda 6 yaşımda olmalıyım ve 6 yaşında görünen bu çocuklardan (şimdi 40 yaşlarındalar) pek fazla yoktu. Tabi Kerim, Taner falanda olabilirler :)
Konudaki birinci resim için: Nizip'in 1965 yıllarını belgeleyen bir resim. Arşivleyen sayın Ahmet Okan'a ne kadar teşekkür etsek az.
Gelelim benim tesbitlerime: 1- Resmin iki bina arasındaki ufuk sütunu gibi duran yer, Kara Necip (DENİZ)in evi. Şimdiki dişçi Hacı Celal'ın yeri.
2_ Önun önündeki, fotoğrafın sağındaki büyük cepheli ev ise Sülo Abdurahman'ın evi.
3- 10 no'lu yer küçük hamam değil, Antepli kahkeci Hüseyin'in yeri. Daha sonra franca da çıkarttı. Küçük hamam onun nihayetindeki sokağın içindedir.
4- 7 no'lu yer sütçü Faik ile Kör Musa'nın ortak çalıştırdıkları ve sabahları süt de sattıkları lokantadır. 75'li yıllarda Davut Bölükbaşı'nın kahvesi olmuştur.
5-Resmin ortasındaki sol taraftaki çıkmalı ev Şevket Uygur'un (Belediye emeklisi Çoşkun Uygur'un Dedesi'nin) evidir.
6- 2 no'lu yer (bacası da gözüküyor) Habeş Özcan'ın lokantasıdır.
7- Nihat Tuncer'in sabunhanesinin ekmek fırını sonrasındaki üç dükkan ise, Terzi Köse Ahmet, kalaycı Bozo ile Şevket Mahmut'un ambarıdır.
8- Ekmek fırınını ön-köşesinde belli belirsiz duran tümsek ise, Nizipli çarşı esnaflarının içme suyu ihtiyaçlarını karşıladıkları kuyudur.
8- no 3'ün önünde bir musalla taşı vardı ve cenaze namazları da orada kılınırdı.