Nizip CHP adayýndan Özeleþtiriler
|
Ýþte Av. Önder Alkurt'un Facebook'ta paylaþtýðý o açýklamasý:
"Malesef bir seçim daha geride kaldý. Bu bir özeleþtiri ve eleþtiri yazýlýdýr.1; öncelikle Nizip ilçesinde baþarýsýz bir sonuç aldým. Bu seçimlere 5 ay önce aday olduðumda baþladý sorunlar. Nizip ilçemizde bir çok kiþiye aday olmasý için teklif edildi malesef kimse kabul etmedi. Aday olduðum gün ilçe yönetimi aday bulunmadýðýndan dolayi DP adayý Coþkun Özkaya'yi destekleme kararý alma aþamasýnda di.
Bir Anamuhalefet partisinin binde bir oyu olan geçmiþi þaibeli, 1994 yýlýnda Belediye Baþkaný olduðu ilk gün 118 ONURLU CHP li iþçileri belediyeden cikartan birini desteklemesi onuruma dokunmuyor deðildi.
Sorun anlatan deðil sorun çözen mantýðý ile elimi taþýn altýna koyarak aday oldum. Tabi aday olmadan önce Nizip'te aday bulunmadýðýndan benim aday olup olamayacaðým konusunda görüþü sorulan bir merkez ilçe baþkanýnýn aynen cevabý "önderi aday edelim de ismini büyütelim gerekirse Nizip'te aday cikmasin" olmasi ne kadar sorumluluk sahibi olduðunu göstermektedir. 2-adaylik sürecinin baþlamasýyla sorunlarda baþladý tabi. Ilce Baþkaný, az sayýda ilçe yönetici ve bir kaç gönüllü partili dýþýnda kimseler bulunamýyordu esnaf ve köy ziyaretleri için.
Ama bizler yoldan dönmek yok inancýyla devam ettik seçim çalýþmamýza. Bu arada DP adayý ile ilçe yöneticilerimiz, partinin eski SOZDE "DUAYENLERI" görüþmeye devam ediyor.DP adayini Destekleme konusunda anlaþmaya çalýþýyorlardý. Sonunda bir ilçe yöneticisinin DP adayý ile Belediye Baþkan yardýmcýlýðý konusunda anlaþtýðý bilgisi alýndý.
Zaten sonrada partiye sadece yönetim toplantýsýna katýlmaya baþladý. Ama seçim süreci olduðu için ve zaten bahane bulmak isteyen bir kaç kiþiyi de kaçýrmamak için sessiz kaldým. Bu yetmedi adý BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE BAÞKANI ADAY ADAYI olarak geçen zati muhteremlerimde DP adayý ile fabrikalarda, lokantalar da, evlerde buluþtuklarini öðrendim.
Ama sustum daðýtmamak ve çalýþan üç beþ kiþinin umudunu kýrmamak icin. Bu arada altýmiz kazilmaya baþlanmýþ yogun bir çaba sarfediliyordu,Nizipli Sözde partili eski DUAYENLER tarafýndan. Bu arada az sayýda partili ile esnaf ve köy gezilerinde 2009 seçimlerinde CHP nin Nizip'te almýþ olduðu 500 oyu halkýmýza anlatmaya, açýklamaya çalýþýyorduk.
Belediye baþkan adayý teklif edilen ve kabul etmeyen kiþiler 1.sira meclis üyelikleri istediler. Ellerine gecmeyince de partiye gelmediler. Bu sýrada Büyükþehir Belediye Baþkan adayimiz DP adayý buluþup "istersen adayimizi çekelim sende Büyükþehir de bize destek ver diyerek kendini düþündü".
Zor þartlarda aday olduðum ve 4 ay kendi imkanlarýn ile kaynak yarattýðým seçim çalýþmasýna il Baþkanlýðýndan gelen en büyük ilçemize toplamda 10 bin TL nin seçim yardýmýnýn neye nasýl yeteceðini hesaplayamadan devam ettim. Genel Baþkanýn Nizip ilçesinde miting yapmasýný engellemeye çalýþanlarla savaþtý. Genel Baþkaný ikna ettim. Iki gün kala mitingi iptal etmeye çalýþtýlar ama yýlmadim.Genel baþkan geldiði miting çok iyi geçince Nizip'te bulunan Dinazorlar ataða geçti. Oluþturulan ekipler kapý kapý gezmeye baþladý.DP adayýný destekleyelim diye.
Son gün kapý kapý gezildi DP adayý için DINAZORLAR tarafýndan. Sandýk baþýna yazdýklarýmizi aradýlar gitmeyin diye. 30 Mart günü okullarda bir iki kiþi dýþýnda kimse bulunamadý. Bütün bunlar yaþandý ama ben Nizip Belediye Baþkan Adayý olarak baþarýsýz olduðumu biliyorum. Oysa baþarýlý olmak için cok güzel imkan vardi. Ama yýlmak yok pazartesi gününden itibaren yine kapý kapý gezeceðim. Yine köy köy gezecegim. Tek umudum DINAZORLARA býrakmayacaðým bu onurlu CHP sini...."
|
http://news.google.com/news/url?sa=t...eri-30703.html
Radyo Þirinnar |
CHP adayýndan korkunç iddia
Radyo Þirinnar
Cumhuriyet Halk Partisi Nizip Belediye Baþkan adayý Avukat Önder Alkurt, seçim çalýþmalarý süresince yaþadýklarýný sosyal paylaþým sitesinde yayýnladý. Önemli iddialarýn yer aldýðý o açýklamalarda CHP Büyükþehir adayý Akif Ekici ile ilgili yer alan ...
|
http://news.google.com/news/url?sa=t...ddia_3295.html