Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
AK Parti Gaziantep Milletvekillerinden Nizip Ticaret Odası’na Ziyaret.
Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Mehmet SARI, Ali ŞAHİN ve Derya Bakbak Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerine ziyarette bulundular.
Yapılan ziyarette bir açıklama yapan TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu; sanayicimiz ve iş adamlarımız ile omuz omuza vererek sorunları birlikte çözmemiz gerekmektedir. Çünkü olayların, sorunların sahasında olan sanayicimiz ve işadamlarımızdır. Gaziantep genelindeki Ticaret Odalarımızla, Ticaret Borsalarımızla, Sanayi Odalarımız ile birlikte ülkemizin 2023 yılı hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum dedi.
Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı;
Nizip ile ilgili birçok yapılacak projelerimiz bulunmaktadır. Bu projeler gerçekleştiği takdirde ilçemiz, sanayicilerimiz kazanacaktır. Biz Gaziantep’in yakınında olmayı bir avantaja çevirmek durumundayız. Bu konularda hem Ticaret Odamızla hem de diğer odalarımızdan proje bazında çalışmalar beklemekteyiz ve yapılacak olan projelere her zaman destek vermeye hazırız. Milletvekilleri arkadaşlarıma Nizip’e yapmış oldukları ziyaret içinde teşekkür ediyorum dedi.
Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt;
Gaziantep milletvekillerimizi Nizip Ticaret Odası’nda ağırlamaktan şahsım ve Nizip Ticaret Odası adına duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Bugün bu anlamlı ziyaretiniz dolayısıyla sizlere Nizip Ticaret Odası olarak yaptığımız çalışmalardan ve Nizip’in sorunlarından bahsetmek istiyorum. İnşallah hep beraber sizlerle birlikte sorunlarımızı çözeceğimize inanıyorum.
Odamızın bazı çalışmaları ve sorunları şöyledir.
"Nizip Sanayisinin ve Turizminin Güçbirliği" Projemiz
17 Şubat 2014 tarihinde İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın 2014 yılı Mali Destek projeleri kapsamında Kültür Turizm Altyapısı Mali Destek Programına "NİZİP SANAYİSİNİN VE TURİZMİNİN GÜÇBİRLİĞİ" adlı proje sunulmuştur. Projemizin genel amacı; Bölgemizde kültür ve turizm odaklı altyapının geliştirilmesidir. Özel Amacı ise; Bölgemizin kalkınmasına katkı sağlayacak turizm ve kültür-sanat olanaklarının artırılmasına yönelik altyapının iyileştirilmesi ve ilçemizin değerlerinin korunması ve uluslararası platformda tanıtımını sağlamak, ilçemiz sanayisi ve turizm mirasının tanıtımının sürekli ve düzenli bir şekilde yapılması için sanayi ve turizm müzesi oluşturmaktır.
Projemiz kapsamında Odamızın yan tarafında bulunan arsada 1.katta konferans salonu, 2.katta sanayi müzesi ve 3.katta turizm müzesinin bulunduğu üç katlı bir bina inşaatı yapılması sağlanacaktır. Projemizin toplam bütçesi 1.714.813,26 olup, bunun % 70 hibe % 30'u ise Odamız eş finansmanlığında yürütülecektir. Proje ortaklarımız T.C.Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, T.C.Gaziantep İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ile T.C.Nizip Milli Eğitim Müdürlüğü'dür.
Vergi Durumu Kapalı Olan Firmaların Silinebilmesi
30.12.2012 tarihli Resmi Gazete'de Münfesih Olmasına Veya Sayılmasına Rağmen Tasfiye Edilmemiş Anonim Ve Limited Şirketler İle Kooperatiflerin Tasfiyelerine Ve Ticaret Sicili Kayıtlarının Silinmesine İlişkin Tebliğ ve Bakanlığın yazısına göre Ticaret Sicil Müdürlükleri üyelerin unvanlarını sicilden re'sen silebilmekte ancak, Odalardan ve Borsalardan kaydı silinen üyelerin aidatlarının alınması ise zorunlu kılınmaktadır.
Bu nedenle; hem TOBB'ye hem de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü'ne "Vergi kayıtları re'sen silinenlerin adreslerinde bulunmamaları nedeniyle, Ticaret Sicil Müdürlüklerimiz tarafından resen silinecek üyelerimizin Oda ve Borsalarımızda ki kayıt silme işlemlerinin basitleştirilmesi amacıyla re’sen kayıdın silindiği her durumda yıllık ve munzam aidatlarının da silinerek kaydın kapanması" amacıyla resmi yazı gönderilmiştir.
Kapasite Raporu ve Yerli Malı Belgesi
Kapasite raporlarının düzenlenmesine ilişkin olarak "Ticaret Odası'na kayıtlı olup, aynı zamanda Sanayi Odası'nın da üyesi olan firmaların, kendi tercihi dâhilinde Kapasite Raporu ile Yerli Malı Belgesi'nin her iki odadan da alabilmesine imkân verecek şekilde Oda Muamelat Yönetmeliği'nde ilgili değişikliklerin yapılması" gerekmektedir ve bu hususda TOBB'ye yazı gönderilmiştir.
Gıda Sektöründeki Kurumsal Firmalar ve Toptancılarda Taksit Uygulaması
31.12.2013 tarihli ve 28868 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliği'nde gıda sektöründeki kurumsal firmalar ve toptancılar tarafından taksit uygulamasının devam etmesi için düzenleme yapılması gerekmektedir.
"Nizip Sabunu" Coğrafi İşareti
İlçemizin geçmişte en önde gelen sektörü olan Nizip sabununu tekrar ön plana çıkarmak için İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından destekli “Tarihi Kentimizin Tarihi Ürünü Nizip Sabunu” adlı projemiz kapsamında öncelikle doğal "Nizip Sabunu"nun özellikleri belirlenmiş ve coğrafi işaretini almak için "Nizip Sabunu" logosu ile birlikte Türk Patent Enstitüsü'ne başvuru yapılmıştır.
"Nizip Zeytinyağı Sektör Analizi" Projemiz
İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı kapsamında desteklenen "NİZİP ZEYTİNYAĞI SEKTÖR ANALİZİ PROJESİ”nin Proje Bilgilendirme ve Beklentilerinin Belirlenmesi Arama Toplantısı ile Stratejik Hedef Tayini ve Adımların Belirlenmesi Çalıştayı yapılmıştır.
Projemizin genel amacı; Nizip zeytin ve zeytinyağının ulusal ve uluslar arası platformda hak ettiği yeri alabilmesini sağlamaktır. Projemizin özel amacı; Nizip’te bulunan zeytin ve zeytinyağıyla ilgilenen işletmelerin kurumsal kapasitelerinin (altyapı, iş gücü, teknoloji, üretim kapasitesi ve şekli vb…) ve sektörün ilk aşamasından son aşamasına kadar analizi yapılarak iyileştirme çalışmalarında doğru bir yol izlemektir.
Hijyen Eğitimlerimiz
Nizip Ticaret Odası olarak Nizip Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile yaptığımız protokole göre; 05.07.2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında, T.C.Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Hijyen Eğitimi Modüllerinin eğitimlerinin Oda hizmet binamızda verilmesi sağlanmıştır. İlçemizdeki ilgili meslek odalarına bu konuda yazı gönderilmiştir.
Yaptığımız çalışmalara desteklerinizi bekler, en derin sevgi ve saygılarımı sunarım dedi.
Yapılan ziyarete Nizip Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Doktoroğlu, NTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ali Sarı, Mahmut Polat, Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri de katıldı.
Kaynak...