-
YEŞİL KART PROSEDÜRÜ
ARKADAŞLAR BURADA DEĞİNMEK İSTEDİĞİM GENELLİKLE FAKİR HALKIMIZIN KULLANDIĞI YEŞİL KART.
TAHMİNİM İLÇEMİZDE YEŞİL KART KULLANICISI 35000 CİVARINDA BU YEŞİL KART ÇALIŞAN İNSANLARA VERİLMİYO EN DOĞRUSUDA ZATEN BU. BU HAKTAN FAKİR İNSANLARIMIZ YARARLANMASI İÇİN ÇIKARILDI BU YEŞİL KART. OZAMAN ÇALIŞAN İNSANA VERİLMİYORSA ÇALIŞAN İNSANA BİR SORMAK LAZIM NEDEN HEM ÇALIŞIP HEMDE YEŞİL KART ALMAK İSTİYORSUN DİYE.ÇÜNKÜ ÇALIŞAN O KADAR GARİBAN GERÇEKTEN YOKSUL İŞÇİLERİMİZ VERKİ SIRF ÇALIŞTIKLARI İÇİN BU YEŞİL KARTTAN FAYDALANAMIYORLAR NEDENİ İŞÇİLERİMİZİN GEREKEN SOSYAL GÜVENCESİ OLMAMASI YEŞİL KART VERİLMEYEN İŞÇİYE YETKİLER YAPILAN TESBİTLERİNDE BAKTIKİ ÇALIŞIYOR ÇALIŞTIĞI İŞYERİNE NEDEN BU İŞÇİ SİGORTASIZ ÇALIŞTIRIYORSUNUZ DİYE SORULMALI VEDE GERKEN NEYSE İŞYERİNE UYGULANMALIKİ O İŞYERLERİ BİR DAHA SOSYAL GÜVENCESİ OLMAYAN İŞÇİ ÇALIŞTIRMASIN...
-
Fakir olupta yeşil kartı olmayan vatandaşımızın olacağını tahmin etmiyorum. Eğer gözden kaçan varsa kaymakamlık makamına başvursun eminim boş çevrilmeyecektir.
-
Orhan sanırım konuyu tam anlatamadım benim demek istediğim şu
diyelimki bir vatandaş çalışıyor ama çok gariban ve ihtiyacı olduğu için vede çalıştığı yerde sosyal güvencesi olmadığı için yeşilkarta müraacat etti sonra bu vatandaşa yeşilkart verilmiyor sebebi ise çalışması peki şunu düşünmek lazım bu vatandaş hem çalışıyor hemde yeşilkarta başvuruyor çok saçma değilmi ozaman bu vatandaşın çalıştığı işyerine devletimiz gidecek vede işverene bu elemanın neden siğortası yok diye hesap soracak sonrada gerekli cezai işlemi uygulayacak böyle bir uygulama olursa çalışıpta gerçekten ihityacı olan hiçbir vatandaşımız yeşilkarta müraacat etmeyecek.Çünkü sosyal güvencesi olacak bu konuya yetkililerin bir an önce el atması dileğiyle.Umarım şimdi tam olarak anlatabildim konuyu..