Nizip Çadýr Kenti'nde 2 Eðitim Çadýrý Kurulacak
yaklaþýk 11 bin Suriyeli sýðýnmacýnýn barýndýðý Nizip Konaklama Tesisi'nde, ortaöðretim eðitimi almak isteyen öðrenciler için 2 yeni eðitim çadýrýnýn kurulmasý için çalýþma baþlatýldý.
Ülkelerindeki iç karýþýklýklardan kaçan yaklaþýk 11 bin Suriyeli sýðýnmacýnýn barýndýðý Nizip Konaklama Tesisi'nde, okullarýna devam etmek isteyen öðrenciler için 2 eðitim çadýrý kurulmasý kararý alýndý. Tesis içerisinde çalýþmasýna baþlanýlan eðitim çadýrlarýný inceleyen Nizip Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, çalýþmalarla ilgili Kamp Müdürü Adem Ateþ'ten bilgi aldý. Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, Suriyeli öðrencilerin eðitim ihtiyacýný karþýlamak için çadýrlarýn kurulacaðýný söyledi. Gündeþ, Okullarýn tatil olmasý sebebiyle kent içerisinde lise eðitimine ihtiyacý olan öðrenciler için 2 yeni eðitim çadýrý kuruluyor. Böylelikle, Suriyeli misafirlerimizin eðitimlerinden geri kalmamalarý için çalýþmalarýmýz devam edecek dedi.
Devami...
Çadýr Kentteki Eðitim Alaný Geniþliyor
Nizip ilçesindeki çadýr kentte lise düzeyindeki öðrencilere eðitim verilebilmesi için yeni alanlar oluþturuluyor.Yaklaþýk 11 bin Suriyeli sýðýnmacýnýn kaldýðý çadýr kentte bu yýl Ortaokul'dan mezun olan öðrencilerin Lise düzeyindeki eðitimlerini almalarý için okullar bölgesindeki boþ alana iki eðitim çadýr kuruluyor. Devam eden çalýþmalarý yerinde inceleyen Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, konu hakkýnda Kamp Müdürü Adem Ateþ'ten bilgi aldý.Gündeþ, incelemede, Nizip Çadýr kentte kalan Suriyeli öðrencilere yönelik kreþ, okul öncesi, ilkokul ve ortaokul alanýnda eðitim verildiðini söyledi.Okullarýn tatile girmesi lise eðitimine olan ihtiyacý göz önüne alarak yeni eðitim çadýrlarýnýn kurulmasý için çalýþmalarýn baþladýðýný ifade eden Gündeþ,''Okullar bölgesinde baþlatýlan çalýþmalar kapsamýnda lisede okuyacak olan öðrenciler için iki yeni çadýr kuruluyor. Buradaki amacýmýz Suriyeli misafirlerimizin çocuklarýný hiçbir eðitimden geri býrakmamaktýr'' dedi. Kamp Müdürü Adem Ateþ ise, Lise'de okuyacak olan öðrenciler için kurulma aþamasýnda olan çadýrlarýn 2013-2014 eðitim öðretim yýlýnda lisede okuyacak olan Suriyeli öðrencilerin hizmetine verileceðini söyledi.
Suriyeli Öðrencilerin Karne Heyecaný
Nizip Ýlçesinde bulunan çadýr ve konteyner kentte kalan Suriyeli öðrenciler karne sevinci yaþadý. Aileleri ile birlikte ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sýðýnan ve Nizip ilçesindeki çadýr ve konteyner kentlerde kentteki Kreþ, Okul Öncesi, Ýlkokul, Ortaokul ve Lise'de öðrenim gören 3 bin 366 öðrenci bu gün eðitim gördükleri okullarda karne sevinci yaþadý.Suriyeli öðrencileri ziyaret eden ve bir süre onlarýn Türkçe ve Arapça okuduklarý þarkýlarý dinleyen Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, daha sonra ise Þube Müdürü Abdullah Daðlý ve Nizip Çadýr Kent Müdürü Adem Ateþ ile birlikte öðrencilere karne gönüllü Suriyeli öðretmenlere ise teþekkür belgesi daðýttý.Suriyeli Öðrenciler ile bir arada olmaktan mutlu olduðunu söyleyen Milli Eðitim Müdürü Gündeþ, bu gün ülke genelinde okuyan ve karne sevinci yaþayan öðrencilere ilçemizdeki kamplarda eðitim gören Suriyeli öðrencilerde eklenmiþ ve onlarda karnelerini almýþlardýr. Diyerek baþarýlarýndan dolayý hem Suriyeli Öðrencileri hem de onlara öncülük ederek eðitimlerine katký saðlayan gönüllü Suriyeli öðretmenleri tebrik ediyorum dedi
Gaziantep'in Nizip Ýlçesi'nde bulunan yaklaþýk 11 bin Suriyeli sýðýnmacýnýn barýndýðý Nizip Konaklama Tesisi'nde, ortaöðretim eðitimi almak isteyen öðrenciler için 2 yeni eðitim çadýrýnýn kurulmasý için çalýþma baþlatýldý.
Devami...
Gaziantep'in Nizip Ýlçesi'nde bulunan yaklaþýk 11 bin Suriyeli sýðýnmacýnýn barýndýðý Nizip Konaklama Tesisi'nde, ortaöðretim eðitimi almak isteyen öðrenciler için 2 yeni eðitim çadýrýnýn kurulmasý için çalýþma baþlatýldý. Ülkelerindeki iç ...
Bu konudaki tüm haberlere bakýn »
Kaynak...
Nizip'te 3 Bin 336 Suriyeli Öðrenci Karne Aldý - Son Dakika
NÝZÝP'TE 3 BÝN 336 SURÝYELÝ ÖÐRENCÝ KARNE ALDI - Gaziantep'in Nizip Ýlçesi' nde, çadýr ve konteyner kentlerde eðitim gören 3 bin 336 Suriyeli öðrenciye*...
www.sondakika.com/.../haber-nizip-te-3-bin-336-suriyeli-ogre...
Kaynak...
Nizip Çadýr Kenti'nde 2 Eðitim Çadýrý Kurulacak - Son Dakika
NÝZÝP ÇADIR KENTÝ'NDE 2 EÐÝTÝM ÇADIRI KURULACAK - Gaziantep'in Nizip Ýlçesi'nde bulunan yaklaþýk 11 bin Suriyeli sýðýnmacýnýn barýndýðý Nizip*...
www.sondakika.com/.../haber-nizip-cadir-kenti-nde-2-egitim-...
Kaynak...
Nizip Çadýr Kenti'nde 2 eðtim çadýrý kurulacak
Ülkelerindeki iç karýþýklýklardan kaçan yaklaþýk 11 bin Suriyeli sýðýnmacýnýn barýndýðý Nizip Konaklama Tesisi'nde, okullarýna devam etmek isteyen öðrenciler için 2 eðitim çadýrý kurulmasý kararý alýndý. Tesis içerisinde çalýþmasýna baþlanýlan eðitim ...
Focushaber.com
Kaynak...
Çadýr Kentte Eðitim Çalýþmalarý
Çadýr Kentte Eðitim Çalýþmalarý. Nizip ilçesindeki çadýr kentte lise düzeyindeki Suriyeli öðrencilere eðitim verilebilmesi amacýyla yeni alanlar oluþturuluyor. Yaklaþýk 11 bin Suriyeli sýðýnmacýnýn barýndýðý çadýr kentte, bu yýl ortaokuldan mezun olan ...
Yurt Haberleri
Kaynak...
Nizip Konaklama Tesisi'nde, ortaöðretim eðitimi almak isteyen öðrenciler için 2 yeni eðitim çadýrýnýn kurulmasý için çalýþma baþlatýldý.
Devami...