Nizip Ticaret Odasý "Küçük Adýmlarla Büyük Hedeflere" Projesi
Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet ÖZYURT proje ile ilgili yaptýðý açýklamada; Nizip Ticaret Odasý tarafýndan hazýrlanan "Küçük Adýmlarla Büyük Hedeflere" projemiz T.C. Kalkýnma Bakanlýðý Sosyal Destek Programý SODES kapsamýnda desteklenmeye hak kazanmýþtýr ve projemizin toplam bütçesi 132.700,00 TL olup %100’ ü hibedir.
Nizip Ticaret Odasý zemin katýnda bulunan mekânýn gerekli olan tadilat ve tefriþat iþlemleri yapýlarak sürekli eðitim merkezi haline getirilmesi saðlanacaktýr. 1 adet Bilgisayar Laboratuarý, 1 adet teorik bilgilerin iþleneceði eðitim sýnýfý oluþturulacaktýr. Projemizde 2 eðitmen görev alacak olup eðitimci giderleri proje kapsamýnda karþýlanacaktýr.
Projemiz kapsamýnda, ilçemizde bulunan 20 genç iþsize yönelik Bilgisayarlý Çizim / Tasarým Kursu ve 20 genç iþsize ise Yabancý Dil (Ýngilizce) kursu düzenlenecek olup, Kursu tamamlayan kursiyerlere proje ortaðýmýz Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü tarafýndan M.E.B onaylý birer sertifika verilecektir. Düzenlenen kurs programýnýn ardýndan, teorik bilgilerin pratik hale getirilmesi adýna 30 iþ günlük staj programý düzenlenecek olup, Eðitim ve staj süresince 40 kursiyere günlük 15 TL harçlýk ödenecektir.
Düzenlenen kurs ve staj programý sonrasýnda 40 kursiyerimize toplantý salonumuzda kariyer becerileri seminer programlarý da düzenlenecektir.Proje Ortaklarýmýz Nizip Kaymakamlýðý Sosyal Yardýmlaþma ve Dayanýþma Vakfý Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðüdür ve projemiz 10 ay sürecektir.
Odamýz web sitesinde projemiz faaliyetleri ve kursiyer kriterleri hakkýnda bilgiler yer alacaktýr. Odamýz bünyesinde kurulacak sürekli eðitim merkezi ile üyelerimizin ihtiyaç duyduðu kalifiye eleman sýkýntýsýný çözmek ve Nizip’te istihdama katký saðlamak için eðitimlerimiz sürekli olarak düzenlenecektir.
Nizip Ticaret Odasý olarak sunduðumuz birçok projelerin deðerlendirme süreci devam etmekte olup, desteklemeye hak kazanacak projelerimiz hakkýnda ilerleyen günlerde bilgiler verilecektir.
Ayrýca bu projede emeði geçen Odamýz Danýþmaný Mehmet Çiçekçi’ye, Odamýz Personellerine ve Nizip Kaymakamý sayýn Yaþar Karadeniz’e çok teþekkür ediyorum dedi.