"ortaokullar arasý bilgi yarýþmasý sona erdi"
Nizip Ticaret Odasý Sponsorluðunda Düzenlenen BilgiYarýþmalarý Finalinde Üç Okul Birinci Oldu.
Nizip Ticaret Odasý sponsorluðunda ve ev sahipliðindedüzenlenen bilgi yarýþmalarýnýn finalinde üç okul arasýnda eþitlik bozulmayýncaüç okul da birinci sayýlarak ödülleri eþit olarak verildi.
Yapýlan yarýþmada Hatice Seyit Çeker Ýlkokulu, MüslümErdoðan Ýlkokulu, Adile Altýnbaþ Ýlkokulu birinci sayýlarak ödülleri eþitolarak verilerek Yeniyazý Ýlkokulu daödüllndirildi.
Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet ÖZYURTyaptýðý açýklamada, Ülkemizin ve bölgemizin dünya çapýnda ilerleme gösterdiðibu yýllarda, ilerlemenin ve çaðdaþlaþmanýn en önemli ayaðý eðitimdir. Eðitimbir ulusun temel taþýný oluþturmakta ve medeniyet seviyesini ortayakoymaktadýr. Ülke olarak çaðdaþ fikirlere, yenilikçi beyinlere ve okuyan birmillete sahip olmak gerekmektedir. Ulu önderimiz Atatürk'ün de ifade ettiðigibi "Bir millet irfan ordusuna sahip olmadýkça, muharebe meydanlarýnda nekadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalýcý sonuçlar vermesiancak irfan ordusuna baðlýdýr" bu nedenle bizler eðitimi her konudan öndetutmalý ve her türlü desteði sunmalýyýz.
Birçok konuda olduðu gibi her þeyin hazýr bir þekildeelimize ulaþmasýný beklemek yerine Nizip Ticaret Odasý olarak her zaman ve heralanda eðitime destek olmak için sürekli çalýþmalarýmýzý sürdürmekteyiz. Bu yýl10.kez düzenlenen ortaokullar arasý bilgi yarýþmalarýnýn sponsorluðunuüstlenmekten memnuniyet duyduðumuzu belirtmek isterim.
Ayrýca TOBB Baþkanýmýz Rýfat HÝSARCIKLIOÐLU'nun belirtiðigibi "Dünyanýn en büyük gücü ne atom bombasýdýr, ne yer altýzenginlikleridir. Dünyanýn en büyük sermayesi ne altýndýr, ne elmastýr. Birülkenin gerçek gücü eðitimli insanlarýdýr. Bir ülkenin hayallerinin,hedeflerinin, gerçeklerinin sýnýrýný eðitimli insanlarý belirler" diyerekkaliteli eðitim alan insanlarýn ülke ekonomisine katma deðer saðladýðýný ifadeetmiþtir.
Millet olarak birlik ve beraberliðimizi her alandagöstermeli ve birlikten kuvvet doðar mantýðýyla hareket etmeliyiz. Ancak buþekilde çaðdaþ medeniyetler seviyesine ulaþabiliriz. Atamýzýn da belirttiðigibi "En önemli ve verimli vazifelerimiz milli eðitim iþleridir. Milli eðitimiþlerinde kesinlikle zafere ulaþmak lazýmdýr. Bir milletin gerçek kurtuluþuancak bu þekilde olur. Unutmayalým ki Aydýnlarýmýzýn da belirttiði gibi"gelecek eðitimle gelecek". Siz deðerli Milli Eðitim Öðretmenleri ,Çalýþanlarýve yarýþmanýn gerçekleþtirilmesindeemeði geçen tüm okullara teþekkür eder, öðrenci arkadaþlarýmýzýn baþarýlarýnýndevamýný dilerim diye konuþtu.
Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz ise yarýþmaya katýlan HaticeSeyit Çeker Ýlkokulu'nu, Müslüm Erdoðan Ýlkokulu'nu, Adile Altýnbaþ Ýlkokulu'nuYeniyazý Ýlkokulu'nu tebrik ederek öðrencilere baþarýlarýnýn devamýný diledi.
Törene, Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz, Garnizon KomutanýBinbaþý Cem Çerkezoðlu, Nizip Ýlçe Müftüsü Dr. Mustafa Genç, Milli Eðitim müdürüCengiz gündeþ, Milli Eðitim Müdür vekili Abdullah Daðlý, Nizip Ticaret OdasýMeclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu, NTO Baþkan Yardýmcýlarý Bülent Öðüt, BekirKarabacak, Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Kýlýnç Seyit ÇekerÝsmet Aslan, Nizip Ticaret Odasý Meclis Üyeleri, Nizip SGK Müdürü MustafaAydoðdu, TEDAÞ Müdürü Yavuz Balki, okul müdürleri çok sayýda öðrenci ve velikatýldý.