NÝZÝP\'TE NEVRUZ BAYRAMI KUTLANDI
[ame]http://www.nizip.com/videolar/niziptenevruz21.03.2013.flv[/ame]
Kaynak...
Yazdýrýlabilir Görünüm
NÝZÝP\'TE NEVRUZ BAYRAMI KUTLANDI
[ame]http://www.nizip.com/videolar/niziptenevruz21.03.2013.flv[/ame]
Kaynak...
Nevruz Kutlanýyor
[AME]http://www.nizip.com/videolar/nevruzkutlaniyor21.03.2013.flv[/AME]
Kaynak...
Nizip Eðitim Fakültesinde, Nevruz Bayramý dolayýsýylaçeþitli etkinlikler düzenlendi.
Nizip Eðitim Fakültesi kampüsünde düzenlenen törende,Kaymakam Yaþar Karadeniz ve protokol üyeleri Nevruz ateþi yaktý. Yakýlan ateþebolluk ve bereketin simgesi olan ürünler atýldý. Protokol üyeleri daðýtýlanyumurtalarý tokuþturdu, öðrenciler davul zurna eþliðinde halay çekti.
Nizip Eðitim Fakültesi Dekaný Prof. Dr. Mehmet Özaslan,törendeki konuþmasýnda, nevruzun heyecan, yenilik ve birlik olduðunu belirtereketkinliðe katýlan herkese teþekkür etti.
Tören protokol üyeleri ve öðrencilerin yakýlan ateþinüzerinden atlamalarý ile son buldu.
Programa, Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, Jandarma KomutanýÜsteðmen Bilal Ergün, Milli Eðitim Þube Müdürü Abdullah Daðlý, Nizip SosyalGüvenlik Merkez Müdürü Mustafa Aydoðdu, öðretim üyeleri ve öðrenciler katýldý.
![]()
GAZÝANTEP (ÝHA) - Gaziantep'in Nizip Eðitim Fakültesinde Nevruz Bayramý dolayýsýyla düzenlenen etkinliklerde protokol üyeleri Nevruz ateþi yakarak ateþe bolluk ve bereketin simgesi olan ürünler atýldý. Protokol üyeleri daðýtýlan yumurtalarý tokuþturdu.
Bu konudaki tüm haberlere bakýn »![]()
Haber X
Kaynak...
Gaziantep Ðniversiþtesi'ne (GAÜN) baðlý Nizip Eðitim Fakültesi ve Nizip Meslek Yüksekokulu iþbirliðiyle düzenlenen Nevruz programý; Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz, Nizip Eðitim Fakültesi Dekaný Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Nizip Meslek Yüksekokulu ...
Bu konudaki tüm haberlere bakýn »![]()
Gaziantephaberler.com
Kaynak...
Türk kültüründe baharýn müjdecisi olarak algýlanan Nevruz Bayramý Nizip Yerleþkesinde büyük bir coþkuyla kutlandý.
Gaziantep Ðniversiþtesi'ne (GAÜN) baðlý Nizip Eðitim Fakültesi ve Nizip Meslek Yüksekokulu iþbirliðiyle düzenlenen Nevruz programý; Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz, Nizip Eðitim Fakültesi Dekaný Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serdar Derman, Ýlçe Emniyet Müdürü, Ýlçe Jandarma Komutaný, Ýlçe Müftüsü, Daire Müdürleri, öðretim elemanlarý ve çok sayýda öðrencinin katýlýmýyla gerçekleþti.
Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz, Nizip yerleþkesinde üç yýldýr Nevruz kutlamalarýna katýldýðýný, Nizip Yerleþkesinde kutlanan Nevruz Bayramýnýn büyük bir coþku ve eðlence anlayýþý içinde, ilçemize örnek olacak bir coþkuyu yansýttýðýný ifade etti.
Saygý duruþu ve Ýstiklal Marþýyla baþlayan programda konuþan Nizip Eðitim Fakültesi Dekaný Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Türk kültürünün önemli unsurlarýndan biri olan Nevruz’un Orta Asya’dan Avrupa’ya kadar insan topluluklarý için birlik ve beraberlik anlamý ve görüntüsü taþýyan önemli bir bayram günü olduðunu vurguladý.
Programda Nevruz ateþi yakýlarak bereket tepsisi ateþe atýldý, Nevruz ateþinden atlandý. Halk oyunlarý gösterisi ve öðrencilerin halaylarýyla program sona erdi.