SAVAŞIN İZİNİ ÖMÜR BOYU TAŞIYACAK
[AME]http://www.nizip.com/videolar/savasinizikaldi18.03.2013.flv[/AME]
Kaynak...
Yazdırılabilir Görünüm
SAVAŞIN İZİNİ ÖMÜR BOYU TAŞIYACAK
[AME]http://www.nizip.com/videolar/savasinizikaldi18.03.2013.flv[/AME]
Kaynak...
Suriye'nin Halep kenti'nde çıkan ilk olaylarda rejim karşıtıgösteri yaptığı gerekçesiyle arkadaşları ile birlikte ordu birlikleritarafından gözaltına alınarak cezaevinde konulan 24 yaşındaki Ali Nakşibendî, buradakaldığı 32 gün boyunca işkence gördü.
Esaret günlerinin ardından serbest kalarak Özgür SuriyeOrdusu'na katılan Ali Nakşibendî, muhalifler ile birlikte rejime karşısavaştığı sırada ordu birliklerinin açtığı ateş sonucu sol ayağından vurularakyaralandı.
Nakşibendî, Halep'te gördüğü tedavinin ardından ailesiylebirlikte giriş yaptığı Kilis'teki sınır kapısından Türkiye'ye sığındı. Sol ayakparmakları kesilen ve ayağına isabet eden mermi çekirdeği ile Nizip'e gelen AliNakşibendî, şimdi ise Nizip Belediyesi'nin desteğiyle yaşadığı acıyı unutmayaçalışıyor.
Ailesiyle birlikte Nizip Belediyesi'ne ait binada kalanAhmet Nakşibendî ve ailesi, desteklerinden dolayı Nizip Belediye Başkanı HacıFevzi Akdoğan'a ve Tüm Türk halkına teşekkür etti. Yaşadığı dramı NRTmikronlarına anlatan Nakşibendî, şöyle devam etti.
"Suriye'de olaylaryeni başlıyordu, bende bir gün yakınlarım ile birlikte Cuma namazı sonrasındarejime karşı yapılan gösterilere katıldım. Gösteri sonrası ordu birlikleritarafından gözaltına alındım, benle birlikte birçok gösterici de gözaltınaaldındı. Hepimizi araçlar ile kent merkezinde bulunan cezaevine götürdüler veburada bizi zincirlerle bağlayıp vücudumuza elektrik verip işkence yaptılar. 32günün sonunda cezaevinden salıverildim, cezaevinden çıktıktan sonra hemen ülkemin özgürlüğü ve barışı içinsavaşan Özgür Suriye Ordusu'na katılarak mücahit oldum. Birçok kez kentmerkezinde ordu birlikleri ile savaştım, bir günde Halep'e bağlı Bapkasabasındaki PTT binasını ele geçirmek için PTT binasının etrafını kuşatarakiçeriye girdik. Tam o sırada açılan ilk ateşten sol ayağıma isabet alarakyaralandım, Bir arkadaşım beni sırtına alarak en yakın sağlık evine götürdü. Yapılanmüdahalede ayağıma isabet eden mermiyi çıkaramadılar, bende ailemle birlikteTürkiye'ye sığındıktan sonra Gaziantep'e gelerek ilk ameliyatımı oldum. Ancakburada yapılan müdahalede de sol bacağıma isabet eden mermi çıkarılamadı veyaşadığım bu olay nedeniyle sol ayağımdaki iki parmağımı da kaybettim ben şimdihem kesilen bu parmaklarım hem de ayağımda kalan mermi çekirdeği ile yaşadığımolayın izini ömrüm boyunca bedenimde taşıyacağım.'' dedi.
![]()