Milli Eðitim Bakanlýðý Müsteþar Yardýmcýsý Merdan TUFAN, Kaymakam Yaþar KARADENÝZ’i
Ýlçemizde kurulu bulunan ve Suriyeli Mültecilerin kaldýðý çadýrkentte çocuklara verilen eðitim-öðretim faaliyetleri hakkýnda yerinde görerek bilgi almak ve varsa sorunlar ile ilgili istiþarelerde bulunmak üzere Nizip’e geldi.
Ziyareti sýrasýnda Ýl Milli Eðitim Müdürü Ekrem SERÝN, Ýl Milli Eðitim Müdür Yardýmcýsý Ahmet KAYA, Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz GÜNDEÞ eþlik etti.
Mili eðitim bakanlýðý müsteþar yardýmcýsý merdan tufan nizip'te
Mili Eðitim Bakanlýðý Müsteþar yardýmcýsý Merdan TufanSuriyeli Çocuklarýn eðitimlerini sürdürebilmeleri ve eðitim hakkýndan yoksunkalmamalarý için her türlü tedbiri aldýklarýný belirtti.Nizip Kaymakamý YaþarKaradeniz'i makamýnda ziyaret eden Mili Eðitim Bakanlýðý Müsteþar yardýmcýsýMerdan Tufan, burada Nizip Çadýr kent içerisinde Suriyeli çocuklara verileneðitim hakkýnda Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ'ten bilgi aldý. Bölgede,ülkelerindeki iç karýþýklýktan dolayý gelen Suriyeli insanlar bulunduðunu ifadeeden Merdan Tufan, ''Türkiye'ye sýðýnan Suriyelilerin yanýnda okul çaðýndakiçocuklar da var. Bu çocuklarýn eðitimlerini sürdürebilmeleri eðitim hakkýndanyoksun kalmamalarý için misafir edildikleri bölgelerde Baþta Valilerimiz olmaküzere Kaymakamlarýmýz ve eðitim kurumlarýmýz Suriyeli çocuklarýn eðitimdenmahrum kalmamalarý için her türlü tedbiri alýyorlar. Bu kapsamda hem çadýr kenthem de konteynýr kentlerde eðitim ile ilgili yapýlmasý verilmesi gerekenleryapýlmýþtýr.Tufan, bu nedenle verilen eðitim faaliyetleri ile ilgili yerindetespit yapmak için Nizip'te yarýn ise Kilis'te olacaðýz. Yapacaðýmýzincelemeler sonunda eðer bir eksiklik ya da bir problem var ise bu problemleriyerinde çözmek için ilgili kiþiler ile çalýþmalarýmýzý seri bir þekildeyapacaðýz dedi.