Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Merdan TUFAN, Kaymakam Yaşar KARADENİZ’i
İlçemizde kurulu bulunan ve Suriyeli Mültecilerin kaldığı çadırkentte çocuklara verilen eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında yerinde görerek bilgi almak ve varsa sorunlar ile ilgili istişarelerde bulunmak üzere Nizip’e geldi.
Ziyareti sırasında İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem SERİN, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet KAYA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz GÜNDEŞ eşlik etti.
Mili eğitim bakanlığı müsteşar yardımcısı merdan tufan nizip'te
Mili Eğitim Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Merdan TufanSuriyeli Çocukların eğitimlerini sürdürebilmeleri ve eğitim hakkından yoksunkalmamaları için her türlü tedbiri aldıklarını belirtti.Nizip Kaymakamı YaşarKaradeniz'i makamında ziyaret eden Mili Eğitim Bakanlığı Müsteşar yardımcısıMerdan Tufan, burada Nizip Çadır kent içerisinde Suriyeli çocuklara verileneğitim hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş'ten bilgi aldı. Bölgede,ülkelerindeki iç karışıklıktan dolayı gelen Suriyeli insanlar bulunduğunu ifadeeden Merdan Tufan, ''Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin yanında okul çağındakiçocuklar da var. Bu çocukların eğitimlerini sürdürebilmeleri eğitim hakkındanyoksun kalmamaları için misafir edildikleri bölgelerde Başta Valilerimiz olmaküzere Kaymakamlarımız ve eğitim kurumlarımız Suriyeli çocukların eğitimdenmahrum kalmamaları için her türlü tedbiri alıyorlar. Bu kapsamda hem çadır kenthem de konteynır kentlerde eğitim ile ilgili yapılması verilmesi gerekenleryapılmıştır.Tufan, bu nedenle verilen eğitim faaliyetleri ile ilgili yerindetespit yapmak için Nizip'te yarın ise Kilis'te olacağız. Yapacağımızincelemeler sonunda eğer bir eksiklik ya da bir problem var ise bu problemleriyerinde çözmek için ilgili kişiler ile çalışmalarımızı seri bir şekildeyapacağız dedi.