Kalp Krizi Geçiren Suriyeli Nizip'e Getirildi
Hama kentine Suriye'nin ordu birliklerince yapılan havasaldırısında etkilenerek kalp krizi geçirdiği öğrenilen Muhammed Yusuf Mecit, muhaliflertarafından alınarak Karkamış Sınır Kapısı'na getirildi. Karkamış SınırKapısı'nda bekletilen Ambulansa alınan Mecit, Nizip Devlet Hastanesi'nekaldırıldı.İlk müdahalesi yapılan Suriyeli 65 yaşındaki Muhammed Yusuf Mecit'inyoğun bakım servisine alındığı tedavisine burada devam edileceği bildirildi.
Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler
Nizip Devlet Hastanesi koridorlarında ve hastane bahçesindeüzerlerine örtükleri battaniyeler ile bir süre bekleyen Suriyelilere, NizipBelediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan sahip çıktı. Nizip Belediyesi bünyesindeoluşturulan ekip tarafından Suriyelilere yemek ve su verildi. Bazı temaslardave çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Nizip'te bulunan AK Parti Gaziantep İlBaşkanı Ahmet Uzer, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan ile birliktehastanede bekletilen Suriyelileri ziyaret edip sıkıntılarını dinledi.Suriyelileriziyareti sonrasında NRT mikrofonlarına konuşan İl Başkanı Uzer; "Buradagördüğümüz manzara, bir insanlık dramı, yüreklerin böyle bir manzara dayanmasımümkün değil" dedi.Türkiye Cumhuriyeti'nin çok büyük bir devlet olduğunuNizip'te bir kez daha gördüğünü dile getiren Uzer, şunları kaydetti: "Buinsanlar bize Allah'ın misafiridir Allah kimseyi evinden ve yuvasından ayrıkoymasın. Suriye'de bir iç savaş yaşanıyor, gelenlere de baktığımız daçoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşuyor. Bizim insanlık anlayışımız bu geleninsanlara kucak açıp ve bunları en iyi şekilde misafir etmektir. Bunu da ancakTürkiye Cumhuriyeti gibi bir devlet yapabilir. Ülkemize çok sayıda Suriyelisığınmacı gelmesine rağmen devletimiz her türlü imkânları zorlayarak bu insanlarakucak açıyor ve kucak açmaya da devam edecektir. Fakat bu bizimduyarlılığımızın ve bakış açımızın, dünyada karşılık görmediğine inanıyorum. Şuana kadar ülkemize bu kadar mülteci gelmesine rağmen, bakıyoruz ki ne BirleşmişMilletlerden ne de büyük ülke olduğunu savunan hiçbir ülkeden, şu ana kadarciddi manada ne insani nede maddi anlamda bir yardım gelmediğini görüyoruz. Benburadan bütün dünyaya seslenmek istiyorum. Gerçekten burada büyük bir insanlıkdramı yaşanıyor, dış ülkeler bu olayı Türkiye üzerinden bakarak yalnızcayerlerinde seyrediyorlar. Varsın seyretsinler, biz imkânlarımızın en sonnoktasına kadar bu insanlara sahip çıkacağız. Bu gün bize sığınan bu insanlarada, gerekli olan her türlü yardımı yapacağız ve onları en iyi şekilde ağırlayacağız.'' Uzer, ayrıca Suriyelileri en iyi şekildeağırlayan Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan'a teşekkür etti. Hama'dan geldiğini ve yapılan hava saldırısında evinibombalanarak yandığını anlatan Suriyeli Abdul Muhsi ise; "Oradaki olaylar çokkötü. Esed'in askerleri oraları bombalıyor, onun için kaçmak zorunda kaldık. Çıkanolaylarda yaralanan ve hayatını kaybeden yakınlarım oldu. Benim evimde yandı,sadece şuan üzerime sardığım battaniye ve birkaç eşya kaldı" dedi. İsminivermek istemeyen bir başka Suriyeli ise; "Azez'de yaşıyorum ve çıkan olaylarnedeniyle çocuklarını da alarak sınırdan tellerini aşıp, Türkiye'ye geçtim. Çünküorada bize yakın olan yerler bombalanıyordu. Çıkan olaylarda yaralı ve hayatınıkaybedenler vardı" dedi.
Türkiye'ye sığınan Suriyeliler -Nizip Suriye Kardeşlik Platformu ve ...
Türkiye'ye sığınan Suriyeliler -Nizip Suriye Kardeşlik Platformu ve Nizip Belediyesi'nce ilçedeki Suriyelilere gıda yardımında bulunuldu. 2013-01-04 14:06:00 ... yorum. Tweetle. GAZİANTEP (A.A) - Nizip Suriye Kardeşlik Platformu ve Nizip Belediyesi'nce ...
Bu konudaki tüm haberlere bakın »
Kaynak...
Video: SURİYELİLERE GIDA YARDIMI
SURİYELİLERE GIDA YARDIMI
[AME]http://www.nizip.com/videolar/suriyelileryardim04.01.2013.flv[/AME]
Kaynak...
Suriyelilere Gıda Yardımı
Nizip Suriye Kardeşlik Platformu ve Nizip Belediyesitarafından ilçedeki Suriyelilere gıdayardımında bulunuldu.
Platform sözcüsü Murtaza Cengiz, yaptığı açıklamada, ilçedeşu anda 445 evde 3 bin 603 Suriyeli sığınmacının yaşadığını ifade etti.
Suriyelilere yardım amacıyla belediye ile birlikte yardımekibi oluşturduklarını hatırlatan Cengiz, "Hayırseverlerden temin edilenyardım malzemelerini ilçedeki evlerde kalan Suriyelere ulaştırılmasınısağlıyoruz. Bu amaçla bin 150 paketten oluşan gıda malzemesini Suriyeliailelere verilmek üzere Nizip Belediyesi'ne teslim ettik" dedi.
Suriyelilerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarınıanlatan Cengiz, şunları kaydetti:
"Olayların başlaması ve sığınmacıların ilçemizegelmelerinden itibaren her türlü yardımı yapmak ve yalnız olmadıklarınıgöstermek için var gücümüzle çalışıyoruz. Özellikle gıda yardımına önemveriyoruz. Kış gelmeden önce de bu insanların yatacak ve yakacak ihtiyaçlarınıda karşıladık."
Murtaza Cengiz, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan'a dateşekkür etti.
Suriyeli sığınmacılar Nizip'te - Yenisafak.com.tr - 05.01.2013
Suriyeli sığınmacılar Nizipte,Gazete, gaste, newspaper, turkish, yenisafak, Yeni Şafak, yenişafak, ekonomi, detay, Kültür, sanat, Kültür-sanat, düşünce, dusunce, ...
yenisafak.com.tr/.../suriyeli-siginmacilar-nizipte-05.01.2013-4...
Kaynak...