Kurban bayramı yardımı başladı
Türkiye Muhtarlar Derneği Nizip Şube Başkanı Dede Kılıç, Nizip Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından fakir ve muhtaç ailelere 100 Lira yardım yapıldığını ifade etti.
Yardım listelerinin tüm mahalle ve köy muhtarlarına verildiğini hatırlatan Dede Kılıç konuşmasında şunları söyledi. Yardımdan faydalanan vatandaşların bağlı bulunduğu mahalle muhtarlığına uğrayarak listedeki isimleri kontrol etmesi gerekiyor. Nizip ilçe genelinden toplam 1110 kişi bu yardımlardan faydalanıyor. Yardımlar bugün ve yarın olmak üzere Nizip Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığının olduğu "Tek Adımda Hizmet Bürosu"nun olduğu yerden yapılıyor.
Ancak vatandaşlarımızın yanlarında kimlik fotokopisi bulundurması gerekeceği gibi dağıtım yerinde birbirlerine saygılı olmaları düşkün, yaşlı ve ayakta durmakta zorluk çekenlere yardımcı olmalarını rica ediyoruz. Yardım listeleri tamamen Nizip Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlilerince tespit edilmiş olup, Mahalle Muhtarları ile bir alakası yoktur" dedi.
Kurban Bayramında kurbanlık olarak kesilecek hayvanlar hakkında konulara da değinen Türkiye Muhtarlar Derneği Nizip Şube Başkanı Dede Kılıç; "Kurban kesmek için müsait yerleri olmayan vatandaşlarımız, Nizip Belediyesinin Hayvan Kesim Mezbaha nesine hayvanlarını götürerek kesim yapabilirler. Vatandaşlarımızdan Kurbanlık hayvanlara eziyet etmemelerini, kesilen hayvanların sakatat ve artıklarını gelişi güzel yerlere atmamasını, Nizip Belediyesinin sokaklarda belirli yerlerde olan çöp konteynırlarına atmalarını, çevreyi kirletmemelerini ve temiz bir Nizip için bu kurallara dikkat etmelerini özellikle rica ediyoruz" dedi.
Nizip İlçe halkının Kurban Bayramını da kutlayan Dede Kılıç, bayramın ülkemize milletimize ve vatandaşlarımız hayırlara vesile olmasını temenni etti.
Video: KURBAN BAYRAMI YARDIMI BAŞLADI
KURBAN BAYRAMI YARDIMI BAŞLADI
[AME]http://www.nizip.com/videolar/kurbanbayramiyardim22.10.2012.flv[/AME]
Kaynak...