Osmanlý Eserleri Ýçin Müze Açýlacak
Gaziantep"te, Suriyelilerin sattýðý Osmanlý dönemine ait eserlerle müze açýlacak.
Gaziantep'te, Suriyelilerin sattýðý Osmanlý dönemine ait eserlerle müze açýlacak.
Suriye'den getirilen ve üzerinde Osmanlý mührünün iþlendiði bir þalý satýn alarak sergileyen Zeugma Ýmitasyon Sanat Evi sahibi Hanifi Özaslan, el emeði Osmanlý eserleri için müze açacaðýný belirterek, "Bu þal Suriye'den gelmedir. Suriyeliler elinde dolaþtýrýyordu ben de aldým. Kendime bir Antep evi satýn aldým ve o evi müze yaptýrmaktayým. Elimde bulundurduðum eþyalarý müze tamamlandýðý zaman sergileyeceðim. Suriye'den gelen ve Osmanlý zamanýnda bulunan eserlerin çoðunu ayýrýyorum. Hayýrlýsýyla bu eserler ileride de kalýcý hale gelecektir. Gelecek kuþaklara görmeleri ve tanýmalarý için bir birikim yapýyorum. Benim elimde maddi deðerleri ölçülemeyecek eserler bulunmaktadýr. Bu þalý 500 dolara aldým fakat ne kadar para verilse de satmayý asla düþünmüyorum. Çünkü bu tür þeylerde el emeði bulunmaktadýr. Üzerindeki iþlemeler gümüþtür ve üzeri altýn kaplamadýr. Bunlarý Osmanlý döneminde paþalar, paþa aileleri ve çok zengin Osmanlýlar kullanabilirlerdi. Vitrinlerinin kenarlarýnda kullanýrlardý" ifadelerini kullandý
Kaynak...