REKTÖR COŞKUN HİZMETLERİNİ ANLATTI
[AME]http://www.nizip.com/videolar/rektör30.05.2012.flv[/AME]
Kaynak...
Yazdırılabilir Görünüm
REKTÖR COŞKUN HİZMETLERİNİ ANLATTI
[AME]http://www.nizip.com/videolar/rektör30.05.2012.flv[/AME]
Kaynak...
Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezi'nde basın toplantısıdüzenleyen Rektör Coşkun, şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim şekliyleçalıştıklarını söyledi. Rektörlüğe adaylığını açıklayan 4 profesörden biri olanmevcut Rektör Coşkun,"Şeffaf ve hesap verebilir bir yönetişim ilkesinedayalı olarak Üniversite anlayışımızı; farklılıkların birlikteliğindensinerji doğuran; aklın ve etiğin en üst düzeyde kurumsallaştığı yerolan; hakikati arama temel felsefi düsturunu merkeze oturtan; nedüşüneceğini değil düşünmeyi öğretmeyi esas alarak nitelikliinsan gücünü yetiştirme görevinin yanı sıra; bilgi çağınınve bilgiye sahip olmanın güce sahip olma, muktedir olmademek olduğunun farkındalığıyla bilgiyi üretip, toplumlapaylaşan; eğitim, sosyal, teknik, sanayi, kültür, estetik ve tümalanlarda toplumun ileri gitmesinde etkin rol oynayan; steril veyalıtılmış değil, toplumla hemhal olan; bir motor güç, bir lokomotif olanüniversite vizyonuna kilitleyerek yola çıktık. Bu hedef doğrultusundageçtiğimiz 4 yılda daha da değer kazanan Gaziantep Üniversitesiadı ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz başta olmak üzere uluslararası akademikplatformlarda hak ettiği yeri almada çok ciddi mesafe kaydetmiştir" dedi.
![]()
Rektör Coşkun, yerleşke alanındaki fiziki gelişmelere dedeğindi. Coşkun,"Son dört yılda, 2012 yılında bitecek projeler de dahilolmak üzere toplam inşa edilen kapalı alan 111 bin metrekaredir" diyekonuştu. Döner sermaye yapısında Türkiye'nin en iyisi olduklarını sözlerineekleyen Rektör Coşkun, şunları söyledi: "Halen Türkiye'deüniversite hastaneleri içerisinde döner sermaye yapısı en iyi olanlardanbiriyiz, hatta en iyisiyiz. Döner sermaye katkı paylarının dört yıldır sonderece düzenli bir şekilde verilmektedir. Katkı payı oranları açısındanbakıldığında da Türkiye'deki üniversiteler arasında en yüksekdüzeyde veren kurumuz. Teknopark: bugün oldukça aktif, her alanda firmalarlaişbirliği halinde olan Teknoparkımız da kabul edilen 7 milyon 200 bin 000Euro'luk IPA tarafından desteklenen nano teknoloji malzeme, elektromanyetiklaboratuarları içeren inşaat ve cihazların teminine yönelik proje şuan itibariile başlamıştır."
Yeni dönem için projelerinden bahseden Rektör Coşkun, şöyledevam etti: "GAÜN personeli olan her arkadaşımın değerli ve önemli olduğugerçeğinden hareketle, tek tek öğretim elemanlarının fikirlerini önemseyen vedikkate alan bir yönetim anlayışını benimsedik ve bundan sonraki yönetimfelsefemiz bu ilkeler doğrultusunda devam edecek olup, aksaklıklardan dersalarak daha çok ve belirgin şekilde uygulama alanına koyacağız. Yönetimanlayışımızın bir gereği olarak Yüksek İstişare Kurulu oluşturacağız. Bu kurultoplumun tüm kesimlerinden temsilcilerin katılımıyla oluşturulacaktır.
Daha özgür ve güvenli ortamda çok sesli demokratik veuzlaşma kültürünü beslemek, kendini ifade için fırsat yaratmak üzereöngördüğümüz bu sistemin bütün detayları tamamlandı. Kuracağımız'Multidisipliner Araştırma Merkezi' ile çeşitli disiplinlere mensup öğretimelemanlarının ortak bilimsel çalışmalar yapmalarına imkan tanınacak. 'BilimselYayın Ofisi' kurulacak ve öğretim elemanlarımızın yayın yapma konusundakarşılaştıkları problemler bu ofis aracılığıyla çözülecek. Bilimsel AraştırmaProjelerine bu zaman kadar olduğu gibi geniş kaynak ayrılacak ve GAÜN'de heröğretim üyesinin araştırma projeleri desteklenmeye devam edilecek. Çeşitlidevlet kurumları ve sivil kuruluşlarla işbirliği yapılarak, ortak projegeliştirme ve uygulama çalışmaları yürütülecek.
Proje Koordinasyon Birimimiz bundan sonra da aktif birbiçimde çalışmaya ve proje üretme noktasında öğretim elemanlarına destek olmayadevam edecektir. Öğretim elemanlarının yurtiçi, yurtdışı sempozyum, kongre,konferans vb. bilimsel etkinliklere katılımı desteklenecek. Uluslararasıhakemli dergilerde yapılan bilimsel yayınların ödüllendirilmesi içinsağladığımız destek devam edecek. Öğretim elemanlarımızın yabancı dilöğrenmelerini ve geliştirebilmelerini sağlamak amacıyla başlattığımız BritishCouncil ve Cambridge projelerimiz devam edecek ve daha fazla sayıda öğretimelemanının bu imkânlardan istifade etmesi sağlanacak. İstanbul-Gaziantep veYurtdışındaki üniversitelerle üçayaklı ortak yüksek lisans ve doktoraprogramları başlatacağız."
Video konferans yöntemiyle uzaktan eğitim derslerininverilmesini de planladıklarını konuşmasına ekleyen Coşkun,"Üniversitemizdebazı derslerin uydu bağlantısı aracılığıyla, yurtdışında bulunan öğretimüyeleri tarafından verilmesi planlanmaktadır. Bu video konferans sistemi sayesindeöğrencilerin, sadece üniversite bünyesindeki değil, binlerce kilometre uzaktakiakademisyenlerin bilgi ve tecrübelerinden de faydalanabilmesi sağlanacaktır.Akademik ve idari personelimiz ile birlikte kentimiz çocuklarına ilişkininşaatı başlamış olan Kreş, Anaokulu, İlköğretim, Ortaöğretim ve Liseünitelerini kapsayan projenin en kısa sürede bitirilmesi, Cenani Konağınınikinci etabı da en kısa sürede tamamlanacak ve her türlü bilimsel, kültüreletkinlik için ikinci bir konak olacak. Eğitim anlayışımızın genel ifadesiolarak benimsediğimiz 6D Eğitim anlayışı kapsamında 'Bilim, Kültür, Tarih veSanat Merkezi' ile eğitimde hayallerin ötesinde bir anlayış gerçekleşmişolacaktır. GAÜN Kariyer Merkezi ile öğrencilerimizin staj dahil kariyerlerineyönelik her türlü çalışma daha da artırılacak. DPT tarafından projesi kabuledilen 'Gaziantep Üniversitesi Bilimsel-Teknolojik Araştırma ve UygulamaMerkezi' projesi kısa sürede hayata geçirilecek."
Daha birçok proje kapsamında spor komplekslerininyapacaklarını sözlerine ekleyen Rektör Coşkun, ortaöğretim çağındaki öğrencileriçin Çocuk Üniversitesi de kurmayı amaçladıklarını söyledi.
![]()