Gaziantep'in Nizip ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.'18 Mart Şehitleri Anma Günü' dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında Atatürk ...
haberbankasi.com/haberoku.php?t=%DEehitler%2C...
Kaynak...
Yazdırılabilir Görünüm
Gaziantep'in Nizip ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.'18 Mart Şehitleri Anma Günü' dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında Atatürk ...
haberbankasi.com/haberoku.php?t=%DEehitler%2C...
Kaynak...
Nizip'te 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi veŞehitleri Anma Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayantörende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Program, protokolüyelerinin Nizip Şehitliği'niziyaret ve Nizip TicaretBorsası Meclis salonunda düzenlenen etkinlikler ile devametti. Burada Nizip Adile Altınbaş Lisesi tarafındandüzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Garnizon Komutanı Binbaşı CemÇerkezoğlu, "Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan ÇanakkaleZaferi'nin 97'nci yıl dönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarınıçekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü'nü idrak etmenin büyükonurunu yaşıyoruz" dedi. Program daha sonra öğrencilerin günün anlamve önemiyle ilgili okumuş oldukları şiir, Çanakkale Savaşı gerçeğinianlatan Oyun gösterisive oratoryo ile devam etti. Program öğrencilerin protokol üyeleri vedavetlilere dağıtmış oldukları Türk bayrakları son buldu. Törene, İlçeKaymakamı Yaşar Karadeniz, Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Nizip CumhuriyetBaşsavcısı Mehmet Günay, İlçe Emniyet Müdürü MustafaKantar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağrı Demiröz, İlçe Milli EğitimMüdür vekili Abdullah Dağlı, Daire amirleri, Şehit yakınları ve çok sayıdadavetli katıldı.
![]()
18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 97. Yıldönümü sebebiyle NizipHalk Eğitim Merkezi tarafından bir program düzenlendi. 1 dakikalık saygı duruşuve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalaryapıldı."Çanakkale" konulu şiir dinletisi, Çanakkale Oratoryosu, ÇanakkaleSavaşı ve Çanakkale Destanı hakkında slayt gösterisi düzenlenen programınaçılış konuşmasını ise Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat yaptı. TarihÖğretmeni ve Nizip Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Veysi Karabulut'unokuduğu "Çanakkale Ruhu"" adlı yazı ayakta alkışlanırken, Bilgisayar Kursuöğrencilerinden Süheyla Aslan'ın okuduğu "Bir Yolcuya" isimli şiir isedinleyicileri gözyaşlarına boğdu.Programda sırasıyla Mesleki Eğitim MerkeziMotorlu Araçlar Teknolojisi Öğretmeni Servet Büyükteke'nin okuduğu "Çanakkale"adlı şiir, sonrasında ise "Çanakkale Destanı" isimli Oratoryo'su sunuldu. "18Mart Çanakkale Şehitleri Anma programı"na Nizip Halk Eğitim Merkezi Müdürü SunaSertpolat ve Müdür Yardımcıları, Kurs Öğretmenleri ve çok sayıda kursiyer katıldı.
![]()