Gaziantep'in Nizip ilçesinde 18 Mart Þehitleri Anma Günü çeþitli etkinliklerle kutlandý.'18 Mart Þehitleri Anma Günü' dolayýsýyla Cumhuriyet Meydanýnda Atatürk ...
haberbankasi.com/haberoku.php?t=%DEehitler%2C...
Kaynak...
Yazdýrýlabilir Görünüm
Gaziantep'in Nizip ilçesinde 18 Mart Þehitleri Anma Günü çeþitli etkinliklerle kutlandý.'18 Mart Þehitleri Anma Günü' dolayýsýyla Cumhuriyet Meydanýnda Atatürk ...
haberbankasi.com/haberoku.php?t=%DEehitler%2C...
Kaynak...
Nizip'te 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi veÞehitleri Anma Günü, çeþitli etkinliklerle kutlandý.
Cumhuriyet Meydaný'nda Atatürk Anýtý'na çelenklerin konulmasýyla baþlayantörende, saygý duruþunda bulunuldu ve Ýstiklal Marþý okundu. Program, protokolüyelerinin Nizip Þehitliði'niziyaret ve Nizip TicaretBorsasý Meclis salonunda düzenlenen etkinlikler ile devametti. Burada Nizip Adile Altýnbaþ Lisesi tarafýndandüzenlenen etkinliðin açýlýþ konuþmasýný yapan Garnizon Komutaný Binbaþý CemÇerkezoðlu, "Türk savaþ tarihine altýn harflerle yazýlan ÇanakkaleZaferi'nin 97'nci yýl dönümünü kutlamanýn ve mukaddes vatanýmýz için canlarýnýçekinmeden feda eden aziz þehitlerimizin Þehitler Günü'nü idrak etmenin büyükonurunu yaþýyoruz" dedi. Program daha sonra öðrencilerin günün anlamve önemiyle ilgili okumuþ olduklarý þiir, Çanakkale Savaþý gerçeðinianlatan Oyun gösterisive oratoryo ile devam etti. Program öðrencilerin protokol üyeleri vedavetlilere daðýtmýþ olduklarý Türk bayraklarý son buldu. Törene, ÝlçeKaymakamý Yaþar Karadeniz, Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan, Nizip CumhuriyetBaþsavcýsý Mehmet Günay, Ýlçe Emniyet Müdürü MustafaKantar, Ýlçe Jandarma Komutaný Yüzbaþý Çaðrý Demiröz, Ýlçe Milli EðitimMüdür vekili Abdullah Daðlý, Daire amirleri, Þehit yakýnlarý ve çok sayýdadavetli katýldý.
![]()
18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 97. Yýldönümü sebebiyle NizipHalk Eðitim Merkezi tarafýndan bir program düzenlendi. 1 dakikalýk saygý duruþuve Ýstiklal Marþý'nýn ardýndan günün anlam ve önemiyle ilgili konuþmalaryapýldý."Çanakkale" konulu þiir dinletisi, Çanakkale Oratoryosu, ÇanakkaleSavaþý ve Çanakkale Destaný hakkýnda slayt gösterisi düzenlenen programýnaçýlýþ konuþmasýný ise Halk Eðitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat yaptý. TarihÖðretmeni ve Nizip Mesleki Eðitim Merkezi Müdür Yardýmcýsý Veysi Karabulut'unokuduðu "Çanakkale Ruhu"" adlý yazý ayakta alkýþlanýrken, Bilgisayar Kursuöðrencilerinden Süheyla Aslan'ýn okuduðu "Bir Yolcuya" isimli þiir isedinleyicileri gözyaþlarýna boðdu.Programda sýrasýyla Mesleki Eðitim MerkeziMotorlu Araçlar Teknolojisi Öðretmeni Servet Büyükteke'nin okuduðu "Çanakkale"adlý þiir, sonrasýnda ise "Çanakkale Destaný" isimli Oratoryo'su sunuldu. "18Mart Çanakkale Þehitleri Anma programý"na Nizip Halk Eðitim Merkezi Müdürü SunaSertpolat ve Müdür Yardýmcýlarý, Kurs Öðretmenleri ve çok sayýda kursiyer katýldý.
![]()