''Atatürk ve Karkamış barajları yapıldığı zaman birtakım mozaikler ortaya çıktı. Bunlar yer altındaydı. Şimdi bu mozaikler alındı, Gaziantep'te dünyanın en ...
Kaynak...
Yazdırılabilir Görünüm
''Atatürk ve Karkamış barajları yapıldığı zaman birtakım mozaikler ortaya çıktı. Bunlar yer altındaydı. Şimdi bu mozaikler alındı, Gaziantep'te dünyanın en ...
Kaynak...
Zamanında bir fikir beyan etmiştim çalıştaya da sunuldu diye biliyorum ?
Maalesef ülkemizde küçük sözler büyük ağızlarda kıymet kazandığı gibi büyük sözler küçük ağızlarda kıymet kaybeder nevinden dikkate alınmadı.
Kaymakam Bey'e mesaj olarak yazmıştım çalıştayda gündeme gelir dedim ama geldiyse bile netice yok.
Her okula bir ağaçlandırma alanı tahsis edilsin ve Filanca okul Ağaçlandırma Alanı diye Tabelalar asılsın. Yıllar sonra bir öğrenci işte burayı biz ağaçlandırdık diyebilsin. Şimdi benim "Ömer Pekmez zamanında Taşbaş'ı biz ektik" diye gururla söylediğimiz gibi.
Her yıl dikim zamanı ağaçlar ekilsin ertesi yıl bakım adı altında yine bu alana gidilsin kayıplar tekrar ekilsin, budam yapılsın, etraf temizlensin. Böylece her okul sahiplenme ile bu alana sahip çıkar hem çoçuklara ağaç sevgisi aşılanır dedik ama kaale alan olmadı.
Eğer dikkate alınsa idi şimdi ağaçlar büyümüştü bile. Kayıp yıllar; ilçemizden, bizden ve çocuklarımızdan çalarak gidiyor. Kabak gibi dağları ağaçlandırmak için daha ne kadar beklenecek. Tutmaz diyenler taşbaşa baksın halfetinin dağına baksın zamanın idealist başkanları ekmiş ve tutmuş şimdi neden olmasın.
Haberde önemli bir konu var aslında ben bu konuda çok uzun araştırmalar yaptım ama hiç bir zaman söyledikleri gibi olmadı haber şu:
Ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra bozuk orman alanlarında vatandaşlar için gelir getirici faaliyetler yürüteceklerini ifade eden Bakan Eroğlu, şunları söyledi:
''Bölge Müdürümüz de burada, onlara talimatım şu, ağaçlandırılmamış dağ kalmayacak. Erozyon kontrol çalışması da yapacağız. Bir de hazineye ait olup da bozuk olan orman alanlarında buradaki vatandaşlarımıza birtakım gelir getirici badem olur, Siirt fıstığı olur, ceviz olur veya diğer birtakım gelir getirici türler ekerek tamamen masrafı bize ait fakat geliri 49 yıl tamamen vatandaşımıza ait olmak üzere bir özel ağaçlandırma dediğimiz ağaçlandırma başlattık. Nitekim, Ilısu köyünde bunu başlattık. Gerçekten burası için lokomotif olacak.''
Bu konuda çok uğraştım ama asla olmadı sürekli bakanlık sorun çıkardı, ve pes ettim, çıkan sorunların başında gelir getirecek ağaç ekmeme izin asla vermediler ben ceviz için uğraşmıştım ama olmadı, inşallah bu haber doğrudur, çünkü Nizip ve çevresinde gerçekten ağaçlandırılacak çok hazine arazisi var.
ah müslüm abiler ah..
bu konuda nizip olarak zayıfız...
bizler neler yapabiliriz onu araştırmamız lazım..
Mustafa aslında çok basit haberi oku, çevrede bulunan çorak dağları iste devletten ek ceviz ağacı 5 sene sonra ürün almaya başlıyorsun her sene katlayarak ürün veriyor ve cevizin pazarı hazır satamam diye bir sorun yok, ayrıca ceviz 500 sene yaşayabiliyor, ama gel gelelim devlet bürokrasisi insanı canından bezdiriyor.
Nizip olarak yapılacak çok şey var aslında ciddi bir ağaçlandırma seferberliği başlatılırsa inanıyorum ki 1-2 sene de ağaçlanmamış yer kalmaz.