-
zeytinciyim ve maðdurum
:(herkese selamlar ben kadir mardinliyim ve mardinde zeytincilik yapýyorum 2006 da devletin teþvikiyle 55 dönüm arazime zeytin fidaný diktim ilk dikimde dönüm baþýna 250 tl aldým masraf için ondan sonra hiç bir þeyden faydalanmadým ilk basta bize bu destek her yýl verilecek dediler bakýmlarý dahil hersey devlet tarafýndan saðlanac dediler ama hersey o 250 tlyle sýnýrlý kaldý gecen sene biraz verim oldu bu sefer pazarlamada alýcý bulamadýk kilo 50 kuruþa indi sonra mecburi saða sola bedava daðýtmak zorunda kaldýk butün bunlar yetmiyormuþ gibi ben zeytinlerime damlama yapmak istedim herþeyi hazýrladým bu sefer ziraat bankasý kerediyi kesti saðdan soldan aldýðým borçlar gýrtlaða dayandý þimdidiyorum nerde bu devlet nerde bize verilen sözler gercektende ciddi manada maðdurum ne yapacaðýmýda artýk bilmiyorum saygýlar
-
Selamlar,
2006 yýlýnda zeytin dikimine verilen dönüm baþýna 250 tl destekleme kanunda da açýkça belirtildiði gibi sadece bir defaya mahsus olmak üzere dikim için verilen desteklemedir tekrarý söz konusu deðildir kaldýki 2006 yýlýnda verilen destekleme miktarý dikim masrafýnýn yaklaþýk 2 katýna yakýn bir rakamdý, böyle bir beklenti içerisinde olmanýz þaþýrtýcý, neticede bu bahçe sizin mülkünüz devlet dikim desteði verdi sizde bakýmýný yaparak yetiþtireceksiniz.
Sizin yapmanýz gereken bahçenizin bakýmlarýný yaparak üretim yapmak daha sonrada elde ettiðiniz ürünü deðerlendirip masraflarýnýzý karþýlamak üstüne de yine devlet tarafýndan verilen, ürün miktarýna göre desteklemeden faydalanmak olmalýdýr, devlet þu anda zeytinyaðýnda ton baþýna 500 tl destekleme veriyor, zeytin ve zeytinyaðý fiyatlarý üretici açýsýndan tatmin edici seviyede deðil ancak bu durum ne yazýk ki tüm üreticilerin hatta yurt dýþýndaki üreticilerinde sorunu, biraz sabýrlý olunduðu takdirde önümüzdeki yýllarda zeytin ve zeytinyaðý üreticisi Allah'ýn izni ile altýn günlerini yaþayacaktýr.
-
Kasým bey ben semud adlý üyenin zeytinlerini satamamasýna þaþýrdým, zeytin altýn gibi anýnda satýlýyor neden satamamýþ anlamadým yada para etmemiþ.
-
Herkese selamlar Kasým bey verdiðiniz bilgiler için teþekür ederim haklýsýnýz herþeyi devleten beklememek lazým. Müslüm bey bizim Mardin'de zeytin fabrikalarý olmadýðý içi mecburi zeytinleri kiloyla ve normal dükkanlarýn önünde pazarlamak zorunda kalýyoruz Kýzýltepe'de birkaç uyanýk kendilerine bir pazar kurmuþlar ve o pazarda Mardin'e ait zeytinleri satmýyorlar dýþardan getirdikleri zeytinleri milleti yalan dolanlarla kandýrarak cok yüksek fiyattan satýyorlar ben kendi zeytinlerimi götürdüm inanýn 50 kuruþ fiyat verdiler dýþardan getirdikleri zeytinleri ise 5 TL den satýyorlardý benim yerimde siz olsaydýnýz ne yapardýnýz saygýlar.
-
Deðerli kardeþim, zeytin pazarlamasý konusunda Nizip'le irtibatý kesmezseniz sanýrým pazar konusunda bir sýkýntý çekmezsiniz.
-
Semud bey eger zeytini salamura yapmanýn mümkün ise salamura yapsanýn daha çok kazanýrsýz selamlar
-
Merhaba inþallah hepiniz iyisinizdir yaklasýk 3 yýldýr nizip sitesine üyeyim ama zeytinlerim hakkýnda ilk defa mesaj yazýyorum insallah bu sene zeytinlerimin verimi biraz daha artacak burda siz deðerli arkadaþlar bana pazarlama konusunda yardýmcý olursunuz .salamura yapmasýný bilmiyorum þuanda öyle bir imkanýmda yok ama insallah ilerde zeytincilikle ilgili herþeyi öðreneceðim selamlar saygýlar
-
Semud kardeþim kasým bey ile irtibata geçerseniz çok iyi olur
Kasým bey çok degerli bir insan olduðü gibi hemde bu iþin uzmanýdýr sanýrým degerli bilgileri ile sizlere çok faydalý olacaktýr
Biz salamura yapmanýzý önerdik ancak zeytin salamura yapmaya uyðunmu yoksa yað yapmayamý uygun resmini veya örnek zeytin getirir Kasým beyle istiþare yaparsanýz çok faydalý olur diye düþünüyorum
Selamlar
-
merhaba arkadaþlar ben nizipli bir vatandaþ olarak zeytin iþinin kültürel boyutunun yaterince oluþturulmadðýný düþünüyorum.batý anadolunun her yöresi zeytin ürünleri yapýmý ve satýþýnda daha ileridedir.eminim ki bizim nizip zeytinin de bir o kadar kalitelidir ama salamura zeytin yapma vb tarzda zeytin ürünü yapma kültürümüz geliþmemiþ.aslýnda ben de bu konuda iþin uzmanlarýnýn kurslar vb yollar isteklilere b u konuda eðitim vermeleri arzu ederim.nizipte bu alanda faydalanacaðýmýz kiþilere ulaþmak isterim yardýmcý olabilecek varsa görüþelim