Notlar ? Tut Yüreğimden ?
- Buralara hemen hemen hiç kar yağmıyor. İki yıl önce iki dakikalık bir serpinti olmuştu. Bir dahada görmedik.
- Lenge Pazarı'na abone olmuş arkadaşlar var. Orta yerde ikinci el paltolar, montlar beş bin Irak Dinarına satılır. Yani sekiz lira. Ufak tefek arızası olan elektronik eşyaları alıp tamir eden arkadaşların evlerinin şekli değişiyor.
- Pilot uygulama yapılan okullar hariç devlet okulları çok kalabalık; 50-60 kişilik sınıflardan bahsederler. 60 kişiye ders yapmayı teklif ettim; bakalım nasıl olacak? Ders veren arkadaş, "40 dakika susturmakla, beş dakika ile ders vermekle geçiyor" diyor.
- TR imalatı yoğurt bulamıyoruz. Genel olarak İran yoğurtlarının hakimiyeti var. Ne hikmetse onlarda bozulmuyor. Mersin adı altında yoğurt piyasayı kontrol altına alıyor. Rivayet o ki, yoğurt ve sütler süt tozundan yapılır. BİM'in Dost yoğurdunu arar olduk.
- Muzun kilosu bin dinar değişmiyor. Majidi Mall 1600'e satıyor.
- Küçücük manavlar kanaatkar.
- Bölge hükümeti değişmekte. Eğitim projeleri olumluydu. Radikal değişim yapmaya çalışıyorlar. Yurt dışına epeyce master için öğrenci gönderildi.
- İstanbul'da market zinciri olan Kim, bir marketini de Erbil'de açıyor. İlan dikkati çekici: İstanbul'un en çok market zinciri olan KİM yakında burada açılıyor!
- Bir duvar yazısında TATESES, bir taksinin arkasında TATLISES yazılarını görmek sıradan. Bu bölgede *onun yerini kimse dolduramayacak gibi.
- Bedirhan Gökçe'yi dinlemeye devam.**Tut Yüreğimden Ustam*şiirine bir başka hava vermiş.
Tut Yüreğimden Ustam – Serkan Uçar
USTAM!
Aklım firarda.
Gözbebeklerimde müebbet hüzün,
Dilimde Ay kesiği bir yara,
Düşüm kırık dökük,
Umudumun boynu bükük,
Bir öksüzün omuzlarında sükut.
Yüreğim sana emanet sıkı tut.
Tut ki; kancık pusulara düşmesin.
Bir hain kurşunu gelip deşmesin.
Ustam!
Ne zaman o senin bildiğin zaman,
Ne sevda gördüğün masallardaki.
Eskiden,
Halı tezgahında dokunurdu aşklar,
Nakış nakış, körpe kız ellerinde.
Mendillere yazılırdı isimler,
Yüreklere kazılırdı gizlice.
Sevdalılar asil ve de yürekli
Sevdalar, kavgalar iki kişilik.
Oysa şimdi;
Çorak gönüllere ekiliyor sevdalar seher vakitlerinde.
Meşru sevdalardan,
Gayrı meşru acılar doğuyor kundaklara,
Günahkar gecelerden.
Beni herkes sevdaya asi sanır,
Oysa aşk, beni nerde görse tanır,
Hasret tanır,
Zulüm tanır,
Ölüm tanır,
Yüzüm yüzümden utanır.
Yorgunum ustam;
Ne katıksız somun isterim senden,
Ne bir tas su,