Nizip Ticaret Odas - KOSGEB işbirliğinde Seminer..!! 14 Temmuz 2011 Perşembe Nizip Ticaret Odası ve KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde ...
www.nto.org.tr/lang_tr/iframe_news_detail.asp?newID...
Kaynak...
Yazdırılabilir Görünüm
Nizip Ticaret Odas - KOSGEB işbirliğinde Seminer..!! 14 Temmuz 2011 Perşembe Nizip Ticaret Odası ve KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde ...
www.nto.org.tr/lang_tr/iframe_news_detail.asp?newID...
Kaynak...
· 2012 KOSGEB Girişimcilik Desteği hakkında ;
- KOSGEB Destek alan sektörler nelerdir
- KOSGEB Girişimcilik desteği şartarı
-KOSGEB Girişimcilik desteği süreci nedir
-KOSGEBGirişimcilik desteği ne kadardır
-KOSGEB Hangi iş fikirleri destek alır
-KOSGEB Girişimci Örnek girişimci iş planları
-Destek almış iş planı örnekleri
-Başarılı bir iş planı nasıl hazırlanır
-Girişimcilik eğitimlerine nasıl karılabilirim
vb KOSGEB destekleri ve desteği için
www.isplaniornekleri.com
2012 KOSGEB Girişimcilik Desteği hakkında ;
- KOSGEB Destek alan sektörler nelerdir
- KOSGEB Girişimcilik desteği şartarı
-KOSGEB Girişimcilik desteği süreci nedir
-KOSGEBGirişimcilik desteği ne kadardır
-KOSGEB Hangi iş fikirleri destek alır
-KOSGEB Girişimci Örnek girişimci iş planları
-Destek almış iş planı örnekleri
www.isplaniornekleri.com
1.GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ
a. Girişimcilik Eğitimi Nedir? Bu eğitime katılmak şart mıdır?
Kendi işini kurmak isteyen yeni girişimcilerin kuracakları işlerde başarılı ve istikrarlı olmalarını hedefleyen bir eğitim programıdır. KOSGEB Girişimcilik Desteklerinden yararlanmak için eğitime katılmak şarttır.
b. Bu Eğitimi kim verir?
Eğitimi KOSGEB uzmanları ile KOSGEB ve İŞKUR un onay verdiği eğitim kuruluşlarında görevli uzmanlar vermektedir.
c. Eğitime kimler katılabilir?
Eğitime kendi işini kurmayı hedefleyen ve aşağıdaki şartları taşıyan kişiler katılabilir.
Eğitim İŞKUR ve KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştiriliyorsa temel olarak;
Ø İŞKUR’a kayıt olmanız ve
Ø Program başlangıcı itibariyle SSK, BAĞ-KUR veya Emekli Sandığı’na bağlı olmamanız gerekmektedir.
Eğitim durumu ve yaş sınırı gibi katılım kriterleri ise eğitim programını düzenleyen kuruluş tarafından belirlenmektedir.
Girişimcilik Programına sadece bir defa katılabilirsiniz. Bu nedenle doğru zamanda katıldığınızdan emin olmanızı öneririz.
d. Eğitimin süresi ne kadardır?
Eğitim toplam süresi ortalama 60 saattir. Eğitimler haftada ortalama 3 gün olarak düzenlenir. Günlük eğitim saati en fazla 5 saattir. Eğitimler genellikle 4 haftada tamamlanmaktadır.
Eğitimin sonunda katılımcılara katılım belgesi verilmektedir. Bu belge KOSGEB girişimcilik desteği başvurusu için şarttır.
e. Eğitimler nerde verilmektedir?
Eğitimler genellikle İŞKUR İlçe Müdürlükleri bünyesinde verilmektedir. Eğitime katılmaya hak kazananlara günlük ulaşım ve yeme-içme masrafları için 15 TL verilir.
f. Eğitime katılmak için ne yapmalıyım?
Eğitimlere talep fazla olduğundan açılacak eğitim programlarını düzenli takip etmek gerekir. Bu programlar www.iskur.gov.tr sitesinden takip edilebilir. Ancak kimi zaman eğitim programlarının duyurusu geç yapıldığından bulunduğunuz bölgedeki İŞKUR ve/veya KOSGEB yetkililerine doğrudan ulaşmak daha faydalı olmaktadır.
Eğitim programına kayıt olmak için adaylar önce yazılı bir sınava tabi tutulmaktadır. Test şeklinde uygulanan bu sınavın amacı adaylar girişimciliğe uygunluklarını tespit etmektir.
Sınav sonucuna göre uygun bulunan adaylar mülakata davet edilmektedir.
Uzmanlar tarafından mülakata alınan adaylardan uygun bulunanların eğitime kaydı yapılmaktadır.
www.isplaniornekleri.com Dan alıntıdır
· KOSGEB Girişimcilik Desteği hakkında ;
-Destek alan sektörler nelerdir
-Girişimcilik desteği şartarı
-Girişimcilik desteği süreci nedir
-Girişimcilik desteği ne kadardır
-Hangi iş fikirleri destek alır
-Örnek girişimci iş planları
-Destel almış iş planı örnekleri
www.isplaniornekleri.com
Değerli ve önemli bilgiler teşekkür ederiz.