Nizip toprağının özellikleri sanırım daha önce incelenmemiş, yada ben bilmiyorum, geçen geldiğimde dikkatimi çekti, bembeyaz toprak da var kızıl ve kahverengi de var, neden bu kadar çeşitli bilen var mı.
Yazdırılabilir Görünüm
Nizip toprağının özellikleri sanırım daha önce incelenmemiş, yada ben bilmiyorum, geçen geldiğimde dikkatimi çekti, bembeyaz toprak da var kızıl ve kahverengi de var, neden bu kadar çeşitli bilen var mı.
Orası Nizip,olsun o kadar fark:)
Yazıları tam anlayamadım, belkide kötü bir şey yazmış adam.
Nizip'in toprağı havara taşı da denilen beyaz toprak çok nadir bir toprak olup şimdi de yapıyorlarsa da benim bildiğim üzüm suyuna konulduğunda bir nişasta görevi görür yazın yapılıp ta kışın yenilen sucuk,pestil ve buna benzer üzüm şırasından yapılan tatlılarımız güzel olur.Kırmızı toprakta yine nizibimize has bir toprak çeşidi olup fıstık ve zeytin ağacının en güzel beslenmesinde yardımcı olan bir topraktır,onun için antep fıstığı da denilen daha çok nizip ve dolayların da yetişen fıstık (Neden Fıstığa Nizip Fıstığı denilmemiş zaten oda bir meçhul,Zeugma nizip'te o güzelim dünya mirasımız olan belııs nizip'te gel görelim ki eserlerimiz Antep müzesinde buna da hayıflanmıyor değilim,bizim müzemiz olamazmıydı,siz aydınlar bunun üzerine neden gitmediniz,bizde Kilis gibi ayrılalım mı) daha güzel ve lezzetlidir.Benden bu kadar.
gerçekten nizip topragının incelenmesinde çok fayda oldugunu düşünüyorum selamlar