ZEUGMA:Birecik Barajý ,þu kadar kilovat saat elektrik…
HASANKEYF:Ilýsu Barajý ,þu kadar kilovat saat elektrik…
MEZEL: Nasýl oldu, neden oldu,niye, niçin, kim yaptý,ne zaman yaptýlar?
Nasýl yok ettiler?
Tüh be yazýk oldu
tarihe, maðaralara,
kalýntýlara, mezarlara!
Yazýk oldu Kuþdam’a…
Þeklinde timsah gözyaþlarý döküldüðü ve aðýt yakýldýðý anlar olmamasý için,
Nar çiçeðinden örgülerle çevirip,sevginin,barýþýn,tarihin kazanacaðý bir an için…
Tarih bilincinin tavan arasý olmamasý için…
Tarihin erozyona uðramamasý için…
Buna dur deme zamaný geldi de geçiyor bile…
O zaman: GEL, GÖR ve ” DUR” de !!!
Kuþdam’ýn Mezel’in kaderi de Zeugma gibi olmasýn!!!
ÝBRAHÝM ÞÝMÞEK
NÝZÝP-CUMHURÝYET LÝSESÝ
COÐRAFYA ÖÐRETMENÝ
KAYNAKLAR:Mahmut GÖÐÜÞ-Gaziantep Tarihi
Atlas Dergisi-Arþivleri
Kuþdam’daki Çobanlar-Yaþlý Amcalar-Hacý Salih YILDIRAN
FOTOÐRAFLAR:Ýbrahim ÞÝMÞEK Arþivi’nden.
TARÝHÝN YOKOLÞUNUN TANIKLARI ! ! !
Gönderen: Ýbrahim Þimþek
Yorumlayan: Tarhan tarih 22.11.2006
Doðaya ve çevreye olan ilginizi hep gýpta ile takip ediyorum.Her aný resimleme hobiniz de bu degerin en büyük kazancý olsa gerek.Çok güzel ve duygulu bir çalýþma yapmýþsýnýz..Tebrik ediyorum.. Yorumlayan: andorra_15 tarih 22.11.2006
Tek kelimeyle muhteþem bir makale valla edebiyat öðretmenlerine taþ çýkartacak tarzdan olmuþ:D
Enis ilhan...!! Yorumlayan: yusuf@crazyboy tarih 22.11.2006
ÇOK GÜZEL OLMUÞ VALLA EÐER COÐRAFYA ÖÐRETMENÝMÝZ OLMASAYDINIZ EMÝNÝM SÝZÝ EDEBÝYAT ÖÐRETMENÝ ZANNEDERDÝM S DEVAMLI BASARILAR DÝLERÝM NÝCE MEZEL’LERE ÝYÝ ÇALIÞMALAR VE DAHA NÝCE MAKALELER (ÖÐRENCÝNÝZ YUSUF POLAT) Yorumlayan: metin köse tarih 22.11.2006
...TEK KELÝMEYLE MUHTEÞEM ÜNLÜ EDEBÝYATÇILARA TAÞ ÇIKARACAK BÝR MAKALE ... HELAL OLSUN ..... Yorumlayan: SALÝH tarih 22.11.2006
BAÞARILARINIZIN DEVAMÝNÝ DÝLERÝM.ÇOK MÜKEMBEL OLMUÞ .ÞÝMDÝYE DEK ÝLK DEFA BÖYLE KONULARI GÖRDÜM. HELLE HELLE BÝR YABANCI HOCA DAN .ÇOK NÝZÝP LÝ HOCA VAR AMA SÝZ OLMADÝÐÝNÝZ HALDE ÝLÇEMÝZ Ý ÝYÝ TANÝTTINIZ .TEÞEKKÜRLER .NÝZÝPLÝLER ADINA (11-A SINIFI 411NOLU MEHMET SALÝH BOSTANCI ) Yorumlayan: Hayko-17 tarih 22.11.2006
ÖGRETMENÝMÝ TEBRÝK EDERÝM. ÝÞTE YAÞAM ÝÞTE HAYAT BENÝM, TEK HOCAM ÝBRAHÝM HOCA...... Yorumlayan: metal tarih 22.11.2006
öðretmenizi tebrik ederim, çok güzel bir çalýþma yapýlmýþ. tarihimiz o kadar geniþ ki bunu hocamýz bizlere bi kere daha gösterdi. Yorumlayan: admin tarih 24.11.2006
Ýlginize teþekkür ederim. Demekki insan doðayý, tarihi sevince nerede olursa olsun, bu deðerleri ortaya çýkarma çabasýný sürdürüyor.
Bu heyecanýnýzýn hiç bitmemesini ümit ediyorum. Yorumlayan: yucelnet02 tarih 26.11.2006
Teþekkürler Ýbrahim...Yüreðine, kalemine saðlýk...Yanýmýzda akýp giden zamana tanýklýk edecek yazýlardýr. "Söz uçar, yazý kalýr" derler. Yazýlarýnla geçmiþi aydýnlatma ve günümüz insanýný bilinçlendirme serüvenin her daim sürsün...Yazýlarýnda görüþmek dileðiyle...
M.YÜCEL ÖZMEN Yorumlayan: ibrahim þimþek tarih 26.11.2006
Bu ödülü almamda ve makale çalýþmamda bana yardýmýný esirgemeyen tüm dostlarýma-eþime- ve de köydeki insanlara-Hacý abiye caný gönülden teþekürler.BU ÇALIÞMALARIM SÜRECEK,ÝLERÝKÝ ZAMANLARDA BELGESEL OLARAK TA HAZIRLIKLAR YAPMAYA BAÞLADIM...
***HER AN KEÞFETMEK ÝÇÝN BAKALIM***
Ý-ÞÝMÞEK-COÐRAFYA ÖÐRETMENÝ Yorumlayan: cadý þenel tarih 26.11.2006
vallahi bu siteyi ve içindekileri çok beðendim herþey Nizipi anlatmýþ herkese baþarýlarýnýn devamýný diliyorum ibrahim þimþek hocamada baþarýlarýnýn devamýný diliyorum hocam gerçekten çok güzel çok beðendim................. Yorumlayan: Abdülaziz Çakýrtaþ tarih 28.11.2006
Makeleniz çok anlamlý ve tek kelimeyle harika.Baþarýlarýn devamýný dilerim.Abdülaziz Çakýrtaþ Yorumlayan: siradan tarih 28.11.2006
tarihe, doðaya, insana olan ilgi ve alakasýný yazma yeteneðiyle birleþtirip anadolunun kültür birikimine katkýda bulunan saygýdeðer hocamý, gözlem ve yazý kabiliyetini cömertçe ortaya koyduðu için tebrik ederim Yorumlayan: okilata tarih 28.11.2006
SEVGÝLÝ DOSTUM, BU KONULARDAKÝ DUYARLILIÐINA HER ZAMAN ÝÇÝN HAYRANIM... AYRICA SADECE DUYARLILIKLA KALMAYIP BÝRÞEYLERÝ CANLANDIRMAYA UYANDIRMAYA ÇALIÞMANI BU KONUDAKÝ ÖZVERÝLÝ GAYRETLERÝNÝ TAKDÝR ETMEMEK MÜMKÜN DEÐÝL. SON OLARAK BUNU DÝLE GETÝRÝÞÝNDEKÝ ESTETÝK BENÝM DÝYENLERE TAÞ ÇIKARACAK NÝTELÝKTE. SENÝNLE GURUR DUYUYORUM; SEN BÖYLE DEVAM ET EY CAN! EY GÖNÜL DOSTU... Yorumlayan: EMOÞ tarih 29.11.2006
HOCAM YAZDIÐINIZ MAKELE TEK KELÝMEYLE HARÝKA BASARILARINIZIN DEVAMINI DÝLÝYORUM
Yorumlayan: KARÞIYAKALI tarih 29.11.2006
Sizi bu basarýlý çalýsmalarda dolayý tebrik ederim.Sizleri karsýyakaya beklerim.ALLAH MAKÝNENÝZE ZEVAL VERMESÝN... Yorumlayan: Eðitim.Bir.Sen tarih 30.11.2006
SAYIN ÖÐRETMENÝMÝZÝ TEBRÝK EDÝYOR,BAÞARILARININ DEVAMINI DÝLÝYORUZ Yorumlayan: Sevgi Çakýr tarih 14.12.2006
Makaleniz hakikaten çoook güzeldi.Sizi yürekten kutluyorum. Yorumlayan: GÖKÇE18 tarih 19.02.2007
öðretmenim gerçekten çok güzel.sizin hayata bakýþ açýnýza hayraným.öyle bir sevgiyle bakýyorsunuz ki tüm kötülükleri unutuyoruz ben 18 yaþýmda olmama raðmen hayata bu kadar olumlu bakamýyorum sizi tebrik ediyorum ve baþarýlarýnýzýn devamýný diliyorum inþallah ben de sizin gibi bir öðretmen olmayý baþarýrým G.ÇALIÞKAN. Yorumlayan: Nizipli_mehmet tarih 25.02.2007
hocam butun yazýlarýnýz zewkle okuyorum gercektende bu yazýnýzda çok guzel Yorumlayan: RAPORLU_63 tarih 02.03.2007
BEN RAPORLU HOCAM KUSURA BAKMA YAZINIZI OKUMADIM AMA BENCE YÝNEDE ÝYÝDÝR ZANDIMCA HOCAM BEN YAZIYOM AMA BANA KIZMAYIN BEN SENÝ ÇOOOOK SEVÝM HA STOP EYVALAH STOP GÖRÜÞÜRÜZ STOP BEN ÇOBAN STOP BY NOKTA