"Anneler Günü" Basýn Açýklamasý
Nizip Eðitim Bir -Sen Ýlçe Kadýn Komisyonu Üyeleri, 8 Mayýs Anneler Günü nedeniyle bir araya gelerek, günün anlam ve önemine dikkat çekmek amacýyla bir Basýn Açýklamasý düzenlediler.
Konu ile ilgili açýklama Nizip Eðitim Bir Sen Kadýn Komisyonu Üyelerinden Binnur Ýþler, Mayýs ayýnýn ikinci pazar gününün, Anneler Günü olduðunu, Anneler Günü'nün de evrensel bir gün olduðunu kaydetti. Dünyada milyonlarca ana, bugün çocuklarý tarafýndan sevgi ve saygý ile anýlýr" diye konuþan Binnur Ýþler þöyle devam etti.
"Anneler Günü ülkemizde 1955 yýlýndan bu yana kutlanýyor. Bugün alýþageldiðimiz "anneler günü" anlamýnda olmasa da anneler için yapýlan kutlamalar Sümerlere dek dayandýrýlabilir. Anaerkil düzenin hüküm sürdüðü tarihin ilkçaðlarýndan bu yana analýk, doðurganlýk niteliðiyle ön plana çýkmýþ ve doðanýn uyandýðý, yeniden doðduðu bahar mevsimi ile özdeþleþmiþtir. Her bahar coþkulu kutlamalar ve sunularla bir gelenek halini alarak binlerce yýl kesintisiz olarak sürmüþtür. Anneler günü 1911 yýlýna gelindiðinde hemen hemen her ülkede kutlanmaya baþlanmýþtý. 1914 yýlýnda ABD baþkaný Wilson tarafýndan resmi bir açýklamayla Mayýs ayýnýn ikinci pazarý Anneler Günü olarak duyuruldu. Böylece Mezopotamya ve Anadolu uygarlýklarýnýn binlerce yýl önce baþlattýðý gelenek 20. yüzyýlýn baþýndan itibaren dünya çapýnda kabul görmüþ oldu. Bu amaçla ben de bütün annelerin anneler gününü kutlarým" dedi.
Yapýlan Basýn Açýklamasý'nýn ardýndan, Eðitim Bir -Sen Ýlçe Temsilcisi Mehmet Çelik tarafýndan Eðitim Bir -Sen Ýlçe Komisyon Üyelerinden Binnur Ýþler, Ýlknur Kýlýçparlar ve Fidan Tatlý'ya günün anlam ve önemiyle ilgili çeþitli hediyeler takdim edildi.