2.ZEUGMA FESTİVALİ YAPILACAK MI?
2.ZEUGMA FESTİVALİ YAPILACAK MI?
Dünyanın sayılı zenginliklerinden birine sahip olan Nizip, acaba bu zenginliğinin farkında mı? Evet bahsettiğim konu Zeugma...
Geçen yıl birincisi yapılan 'Zeugma Kültür ve Turizm Festivali' nin bu yıl acaba ikincisi düzenlenecek mi? Nizip'in tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan Zeugma için henüz bir adım atılmamıştır. Geçen yıl(2005) yapılan '1.Zeugma Kültür ve Turizm Festivali' ile Nizip'in ismi tüm Türkiye'de hatta Dünyada duyulmuştur. Nizip'in elinde böyle bir hazine varken neden kullanamıyor? Buradan Nizip'in vekiline ve yerel yönetimine bir an önce bu değere sahip olmalarını istiyorum. Ancak belli aralıklarla değil daimi olmasını istiyorum. Zeugma'da kazı çalışmaları 3-4 ay yapılıyor ve eserler gün yüzüne çıkarılmıyor. Başbakan Erdoğan kazı çalışmalarını 2005 yılında başlattığında ne kadar umutlanmıştık. Zeugma Nizip için bir hazinedir, gerek Nizip'in tanıtımı gerekse Nizip ekonomisinin canlanmasına büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Geçen yıl yapılan festival Nizip'in tanıtımına büyük katkılar sağlamıştır. İnşallah bu festival geleneksel olur ve ikincisi Haziran ayı içerisinde yapılır.
Saygılarımla...
Gazeteci-Yazar Bekir Şen
ÇİM HOKEYİ ŞAMPİYONASINDA NİZİPLİ GENÇLERDEN BÜYÜK BAŞARI:
26-28 Mayıs 2006 tarihleri arasında Malatya'da yapılan Türkiye Çim Hokeyi Şampiyonası'nda Nizipli çocuklar büyük başarı göstererek Türkiye ikincisi oldular. 14 yaşaltı katogirisinde erkeklerde 23 takım arasından 2.liği elde eden Nizip Gençlik Spor Kulubü takımı ile aynı katogoride kızlarda 13 takım arasında yine 2.liği elde etti. Hem erkeklerde hemde kızlarda Türkiye 2.liği elde eden Nizip Gençlik Spor Kulubü Takımını tebrik ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz. Nizip İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünü ve takım çalıştırıcısı hocalarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Çim hokeyi Türkiye Şampiyonası'nda 14 yaşaltında erkeklerde birinciliği Ankara Çağlar Spor Kulübü , kızlarda ise birinciliği Ankara Hitit Güneşi Spor Kulubü elde etti. Her iki katogoride de üçüncülüğü Malatya Sarosan Yıldızlar Spor Kulübü elde etti.
Gazeteci-Yazar Bekir Şen
--------------------------------------------------------------------------------
Okunma: 140
Oy/Yorum: Rating:10 Votes:2 (Rating Scale: 1 = worst, 10 = best)
Tarih: 30.05.2006
Yazar/kaynak: Bekir Şen
Yazar iletişim: n/a
Gönderen: bekirsen
Yorum: 2 Yorumlar | Oyla ve yorum ekle
Comments:
--------------------------------------------------------------------------------
Yorumlayan: admin tarih 30.05.2006
Türkiyenin ilgisini tekrar çekmesi bakımından Zeugma festivali gereklidir. Umarım uygun sponsorlarla yine tekrarlanır. Geçen seneki mükemmele yakındı. Ayrıca bu konu ile ilgili yazışmalarımız forumdaki zeugma bölümünde var. Oradanda takip edebilirsiniz.
Yorumlayan: oktay.cankesen tarih 30.05.2006
Şimdiye kadar hiçbir ses çıkmadığına göre bu yıl olacağını hiç sanmıyorum.Bu arada bu çim hokeyi nedirınasıl bir oyundur?buz hokeyine mi benziyor..tamam başarılı olmuş çocuklarımız.ama tesis yok bir şey yok.nasıl becerdiler bunu hayret valla..