MHP Nizip İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, 10 teşkilat üyesi ile birlikte ilçe yönetiminden istifa etti. Yılmaz yaptığı...
Devami...
Yazdırılabilir Görünüm
MHP Nizip İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, 10 teşkilat üyesi ile birlikte ilçe yönetiminden istifa etti. Yılmaz yaptığı...
Devami...
Üzüldüm ama nizipte gerçek ülkücüler adına üzüldüm kesinlikle mhp adına değil...
MHP Nizip İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz ve 10 teşkilat üyesi ilçe yönetiminden istifa etti.
Mehmet Yılmaz, yaptığı açıklamada, genel merkez tarafından il ve ilçe yönetimi fikirleri alınmadan il başkanlığına parti dışından yapılan atamadan dolayı son derece rahatsızlık duyduklarını ve bu nedenle tepkilerini koyduklarını belirtti.
Yılmaz, şunları söyledi:
''İl ve ilçe teşkilatlarının bilgisi olmadan yapılan atamalar bizleri rahatsız etti. Biz yapılan atamaları vatandaşlardan duyuyoruz. Dikkate alınmadığımız yerde ilçe başkanlığı ve teşkilat üyeliği yapmamız bizlere göre yanlıştır. Bu amaçla ilçe yönetimiyle yapmış olduğumuz toplantı sonunda Nizip ilçe teşkilatından 11 kişi ile birlikte istifa ettik. Ayrıca, genel başkanımızın 'Gaziantep'in kendisini ilgilendirmediğini, üstünü çizdiğini, gazilik unvanının da artık Antep'in değil, olsaydı ülkücü olurlardı' sözlerini sayın Devlet Bahçeli'ye yakıştırmadım. Gaziantep adına bu sözleri üzücü bir olay olarak nitelendiriyorum.''
Yılmaz, yalnızca ilçe teşkilatındaki görevinden istifa ettiğini, parti üyeliğinin devam ettiğini, ancak gerekirse partiden bile istifa edebileceklerini sözlerine ekledi.
![]()
MHP Gaziantep eski İl Başkanı Mehmet Özdemir, MHP Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Oğuz Hocaoğlu, Şahinbey İlçe Başkanı İsmet Şerbetçi ve Şehitkamil İlçe Başkanı Ramazan Horuz, partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.
Mehmet Özdemir, Oğuz Hocaoğlu, İsmet Şenbetçi ve Ramazan Horuz basın toplantısı düzenledi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi suçlayan istifacılardan Genel Merkez Disiplin Kurulu üyesi Oğuz Hocaoğlu, şunları söyledi:
''Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile 31.01.2011 tarihli görüşmede ilçe başkanlarımızın bazı konulardaki görüş ve temennilerini kendilerine ilettim. Sayın Genel Başkanımız bu görüşmede bana Gaziantep'in kendisini ilgilendirmediğini, üstünü çizdiğini, gazilik unvanının da artık kalmadığını söyledi. Bu durum beni ziyadesiyle üzdü.''
Bahçeli'nin ''İsteyen ilçe başkanı istifa edebilir'' sözlerinin ilçe başkanlarının istifasına yol açtığını iddia eden Hocaoğlu, ''Onların istifa ettiği bir durumda ben de genel merkez disiplin kurulu üyeliğinden ve MHP'den istifa ediyorum. Bu istifamız milliyetçiliğimizden, vatanseverliğimizden, ülkücülüğümüzden veya başka bir partide görev yapmak düşüncemizden değil, genel merkezin ve genel başkanımızın çevresindekilerin tutum ve davranışlarındandır'' diye konuştu.
Gaziantep'in Gazilik unvanının şerefli mücadelesi sonunda kazandığını anlatan Hocaoğlu, ''Bu unvana lalık olmanın gereğini yapmayı da bilir. Biz ülkücülerin ve milliyetçilerin yolunu açmanızı, tek başına iktidara gitmeyi oynanan oyunlara dur demeyi istiyoruz. Tüm ülkücü ve milliyetçileri göreve çağırıyoruz. Ancak, mevcut MHP Genel Merkez yapısı içinde bunun olmayacağını görüyoruz'' dedi.
Hocaoğlu, Genel Başkan Devlet Bahçeli ve çevresindekilerin amacının, MHP'yi yüzde 10 barajın altında bırakarak Ak Parti'nin tek başına iktidarının yolunu açmak olduğunu iddia etti.
8 yıl MHP Gaziantep İl Başkanlığı yapan ve 12 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde milletvekili adaylığı için il başkanlığı görevinden istifa eden Mehmet Özdemir de, ülkücü hareketin içerisinde her kademede görevde bulunduklarını kaydetti. Özdemir, "Milletin hissiyatı doğrultusunda hareket edilmediği zaman, millete rağmen yapılan siyasetin başarılı olamayacağını, bu şekilde verilen iktidar mücadelesinde sonuç alınamayacağına inanmaktayız. Tek başına iktidara giden yolun milletle buluşmak ve kucaklaşmaktan geçtiği kuralının aksine matematik hesaplarla iktidar arayışı millette karşılık bulmamaktadır" diye konuştu. Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü. "Bizzat genel merkezin ifadesiyle; liderin etrafında oluşan aşılması güç duvara çarpıp düşen değerlerin oluşturduğu bir değerler çöplüğü tespiti yapılmasına rağmen, Anadolu'da yetişen değerlerin hızla ısrarla görmezden gelinmesi, tek başına iktidar hesabını milletin siyaset sahnesinden bertaraf ettiği kimi isimlerle başarılacağının düşünülmesi bizi bu kararı almak zorunda bırakmıştır. Antalya'daki toplantıda ön seçim yapılmayacağının ifade edilmesi, bu kararı almamızda etkili olan sebepler arasındadır. İşte bu ve başkaca sebeplerle ülkücülüğümüz gönlümüzde kalmak üzere MHP'den istifa ediyoruz" dedi. MHP Şahinbey İlçe Başkanı İsmet Şerbetçi ve Şehitkamil İlçe Başkanı Ramazan Horuz ile partinin değişik kademelerinde yönetici olan Ahmet Murat Karagülle, Metin Aslan, Halil Güngör, Abdullah Sarıoğlu, Ahmet Ayhan Dündar, İzzet Burhanettin Seçkin, Murat Gülgün, Mehmet Eser, Orhan Tiryaki, Ali Yeşilkurt ve Kenan Tarık Polat da partilerinden istifa etti.
![]()