Engellilerin sorunu bitmek bilmiyorum !!!
http://www.antepajans.com/haberdetay.asp?ID=3207
ENGELLİNİN SORUNLARI BİTMEK BİLMİYOR
İlçemizde bulunan engellilerin sorunları bitmek bilmiyor. Hayatını idame etmek isteyen bir çok engelli vatandaşımız her gün birçok sorunla karşı karşıya gelmektedir. İlçemizde geçen gün yaşanan park sorunundan ardıdan bugün de başka bir sorunla karşı karşıya kaldılar.
Gazetemize başvurarak sorununu anlatan görme engelli vatandaşımız Cuma AYDIN şunları söyledi. Bir akrabası için 2022 sayılı kanuna göre rapor almak için oğlumla birlikte saat 16:00 da Nizip Mal Müdürlüğüne başvurdum. Daha önce yaptığım başvuru da aldığım sevk kâğıdının süresinin dolduğunu bu zaman zarfında hastaneye muaneye hastalık ve maddi sıkıntılarından dolayı müracaat edemediğini anlattım. Görevli memurun sert bir şekilde tepkisiyle karşılaştım. Durumumu her ne kadar da anlatmaya çalışsam da memurun kızgınlığına anlam veremedim. Daha sonra aldığım sevk kâğıdının düzensiz bir şekilde hazırlandığını arkasının çizili ve yazılı olduğunu oğlumdan öğrendim. Dönüp tekrar soramadığım için bunları sizlerle paylaşmak istedim. Diğer bir korkumda bu sevk kağıdı ile hastaneye müracaat etsek hastanede bulunan yetkililerin tepkisinden çekiniyorum. Resmi geçerliliği bulunan bu belgenin bu kadar düzensiz verilmesi bizim engelli oluşumuzdan mı yoksa yetkililerin umursamazlığından mıdır? diye sormadan geçemedim. ‘’ diye sözlerini tamamlayan AYDIN’ın oğlunun da yanında olması konusunda üzgünlüğünü birkaç sefer dile getirdi.
(Bad-ı Saba Gazetesi)