Güreþ'te de Bileðimiz Bükülmedi
15 Aralýk 2010 tarihinde yapýlan 15-16 Yaþ ve 24 Aralýk 2011 tarihinde yapýlan 17 -18 Yaþ "Serbest Stil Güreþ Müsabakalarý"nda 9 Ýl Birinciliði, 8 Ýl Ýkinciliði ve 3 Ýl Üçüncülüðü elde eden Nizip Ýmam Hatip Lisesi Öðrencileri büyük bir baþarý elde etti. Çalýþtýrýcýlýðýný Beden Eðitimi Öðretmeni Ýhsan Arslan'ýn yaptýðý Ýmam Hatip Lisesi Öðrencileri ayrýca Gaziantep genelinde 15-16 Yaþ Grubunda 10 sýkletin 4'ünü, 17- 18 Yaþ Grubunda ise 9 sýkletin 5'ine daha imza attý. Ayrýca 08 -09 Ocak 2010 tarihinde yapýlan 15 -16 Yaþ Serbest Stil Güreþ Bölge Birinciliði müsabakalarýnda Mehmet Fatih Yýlmaz Bölge Ýkincisi olarak 8 -9 Mart 2011 tarihinde Kütahya'da yapýlacak olan "Türkiye Þampiyonasý"na katýlmayý hak kazandý.
Elde edilen baþarýlar sonucu, Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz tarafýndan, Okul Müdürü Refik Yýlmaz, Beden Eðitimi Öðretmeni Ýhsan Arslan ve Sporculara birer Teþekkür Belgesi verildi. Baþarlý Sporculara Teþekkür Belgeleri, törene katýlan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý ve Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz tarafýndan takdim edildi.
Programda bir konuþma yapan Kaymakam Karadeniz; "Nizip, son zamanlarda spor ile ilgili faaliyetlerde güzel baþarýlar elde etmiþ ve spor adýna iyi noktalara gelmiþtir. Bu baþarýdan dolayý emeði geçen herkesi kutluyorum" dedi. AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý ise, "Güreþ Müsabakalarýnda elde edilen baþarý, Nizip adýna onur verici bir tablo" diyerek baþarýlarýn artmasý ve her dalda güzel sonuçlar elde etmemiz için hep birlikte çalýþmamýz gerektiðini vurguladý. Güreþ dalýnda yapýlan sporun ilçede daha geniþ ve daha kapsamlý yapýlabilmesi için bugün itibariyle çalýþmalara baþlayacaklarýný söyleyen Milletvekili Sarý, en kýsa zamanda Nizip'e Güreþ Eðitim Merkezi adý altýnda geniþ bir spor salonunun kazandýrýlmasý için elimden geleni yapacaðým" dedi.Belge Töreni'ne ayrýca Nizip Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt ve Þube Müdürü Abdullah Daðlý katýldý.