Engelli vatandaşlara ödüllü bilgisayar kursu
Nizip Engelliler Derneği konu hakkında bir basın açıklaması yayınladı..
Engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak yapılan sodes projesi hakkında Nizip Engelliler Derneği Başkanı Abdurrezzak Pamuk bir basın açıklaması yayınladı
SODES Projesi kapsamında İlçemizde yaşayan engelli vatandaşlara yönelik, Nizip Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bilgisayar Yazılımı Eğitimi verilecek. “Yazılımda Bizde Varız” adı altında düzenlenecek olan Bilgisayar Kursu hakkında bir açıklama yapan Nizip Engelliler Derneği Başkanı Abdurrezzak PAMUK Kursa, Yüksek Lisans, Lisans ve Ortaöğretim Mezunu olan tüm engelli vatandaşların katılabileceklerini ifade etti. İlk etap 160, İkinci Etap 120, Üçüncü Etap ise 80 saat sürecek olan Bilgisayar Kursu, toplam 360 saat ve 3 etaptan oluşacak. Kursun 3. etabı evde uygulamalı olarak gerçekleşecek. 2. Etapta yapılacak sınav sonunda başarılı olan 15 Kursiyere, birer Diz üstü Bilgisayar hediye edileceğini vurgulayan Nizip Engelliler Derneği Başkanı Abdurrezzak PAMUK , ayrıca Kursa katılım gösteren kursiyerlerin ücretsiz taşınacağını kaydetti. Günlük 15 TL harçlık verilecek kurs sonunda, ödül olarak verilecek Bilgisayar haricinde, 10 ay boyunca ücretsiz İnternet erişimi sağlanacak. Ocak ayının ilk haftası başlayacak olan “Bilgisayar Kursu” için başvurular, 15 -25 Aralık tarihleri arasında Nizip Milli Eğitim AR-GE Bürosuna şahsen yapılacak.
Bu konuda bilgi almak isteyen engelli vatandaşlarımızın gerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gerekse derneğimize gelmelerini belirten PAMUK bu projeyi hazırlayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.