- 

Aç Memurlar.. 
		Merhaba arkadaşlar..

Ciddi bir konu üzeriene akıl fırtınası yürütelim istiyorum. Yorumlar geldikçe ben de elimdeki meteryalleri ve araştırma kaynaklarımı sizlerle paylaşacağım.
 Evveliyatla ülkemizde 'Açlık sınırında' olan memurlarımızın, nasıl aç bi aç, oldukları konusunda bizzat kendi ağızlarından yorumları okuyacaksınız. İlk önce bir bilir kişi ne kadar ücret alır?!. Ona bakalım..
 Adı üstünde 'bilir kişi' artık ne demekse?!...

Arkadaş soruyor:  	Alıntı:
 Ben normalde MEBde rehber öğretmen olarak çalışıyorum. Fakat ilçede adliyede pedagog olmadığı için 18 yaş altındaki suçlu-sanıkların Sosyal İnceleme Raporlarını hazırlıyorum ve mahkemelerinde bulunuyorum.
 Okulum kasabada ve ben okulumu bırakıp ilçedeki mahkemelere giiyorum... Ve aldığım ücret ancak yol paramı karşılıyor... 4 mahkeme-Sir için 42 lira aldım 1. dönem  
 Acaba bunun bi kanunu, standardı yok mudur??? Bi elektrikçi bile ufacık bi bilirkişilik yapıyor, ortalığa göz atıyor ve 150-200 lira alıyor........
 Lütfen yardımcı olun (( ((
 Ve cevaplar : 	Alıntı:
 size baya bir az yazıyorlarmış biz sosyal hizmet uzmanına dosya başına ortalama 80 lira sarf kararı yazıyoruz
 Alıntı:
 ...  bence sen dışarıdan görevlendirme olduğun için dosya başına ortalama 100 TL yazılmalıdır.
 Alıntı:
 slm, ücretlerde bi standart var ancak o standarta göre de sizin dediğiniz 4 dosya 170 TL yapar bunun vergisini çıktıktan sonra ortalama 130 TL civarı bi para alırsınız
 Alıntı:
 bizim ilçedede pisikooloğ yok öğretemen çağırıyoruz çocuk teslimlerinde ve bilirkişi ücreti olarak bir dosya başı 100 tl aşağı yazmıyoruz
 Alıntı:
 merhaba..bende bu yaz başı bilirkişi raporu hazırladım ve ücret olarak 250 lira aldım..seninki gerçekten çok az..bunu bildir bence dediğin gibi ancak yol parana yeter.
 Veee.. 'Burası Türkiye Yok öyle'  dedirten itiraf :
 Alıntı:
 Bilirkişi ücretleri hususunda hiçbir yasal düzenleme sınır yoktur. Hakimin taktirine ve tarafların yapacağı itiraz ve/veya beyanlara göre belirlenir. Ama çok düşük olduğunu düşünüyor iseniz gidip Görevlendirmeyi yapan Hakim ve/veya İcra Müdürü ile görüşebilirsiniz.
 To be continued ..

- 

Sahi bu ülkede azgari ücret ne kadar dı?!.. 

- 

Halk ne yapsin???
 Bilir kisi falanda bunlar hikaye.

- 

Hidayet  kardeşim gerçekten  Dünya  satandartlarına  göre  gelişmekte olan  ülkeler  açısından bakarsak  insanların hali daha dogrusu  çalışanların hali  vasat   hani  herşeyi batıdan görüp  ögrendigimiz (!)  bir  maslow  varya  onun piramidi ile  bakrsak  halimiz  içler  acısı  malesef  bizde  ADALET  ÞİKAYETLE  BAÞLADIGI  için  sistem kendi  kendini  kontrol  etmekten uzak  kanunlar  100  yıllık  planlama  ile  tanzim edilir  bizde  malesef  kusur  kabahat  gizlemek yada  düzeltmek için kullanılmakta
 Selamlar

- 

Sevgili  Hidatet   kardeşim  madem asgari ücreti sodun söyiyeyim.
 Rahmetli  Özal    Alman,İngiliz, Amerikan  başkanları  biraraya gelmişler başlamışlar muhabbete.Alman devlet  başkanı  demiş  bizim  verdigim   asgari  ücretle  yer  içer  barınır  binecek aracını alır her  türlü  sosyal ihtiyacını  görür  ve yılda bir kezde  tatilini  yapabilir demiş
 Diger  devlet  başkanlarıda  böyle  cevap  verince  rahmeti  özal  başlamış söze. Beyler  biz  bu  adamlara  bir  asgari  ücret  veririz  Ançak  3-4  çocuk  ev kira bu  çocuklar  okur  evdeki kadın çalışmaz  ev  hanımıdır  valla  ben dahi  çözemedim  bu Türk insanı  bu  asgari  ücretle  bu geçimi  nasıl  saglar  Vallahi  çözmüş degilim der
 Selamlar

- 

Fatih abim.. Tespitleriniz çok yerinde.  

- 

Onlarin akillari bizi cozmeye yetmez.