-
Aç Memurlar..
Merhaba arkadaşlar..
Ciddi bir konu üzeriene akıl fırtınası yürütelim istiyorum. Yorumlar geldikçe ben de elimdeki meteryalleri ve araştırma kaynaklarımı sizlerle paylaşacağım.
Evveliyatla ülkemizde 'Açlık sınırında' olan memurlarımızın, nasıl aç bi aç, oldukları konusunda bizzat kendi ağızlarından yorumları okuyacaksınız. İlk önce bir bilir kişi ne kadar ücret alır?!. Ona bakalım..
Adı üstünde 'bilir kişi' artık ne demekse?!...
Arkadaş soruyor: Alıntı:
Ben normalde MEBde rehber öğretmen olarak çalışıyorum. Fakat ilçede adliyede pedagog olmadığı için 18 yaş altındaki suçlu-sanıkların Sosyal İnceleme Raporlarını hazırlıyorum ve mahkemelerinde bulunuyorum.
Okulum kasabada ve ben okulumu bırakıp ilçedeki mahkemelere giiyorum... Ve aldığım ücret ancak yol paramı karşılıyor... 4 mahkeme-Sir için 42 lira aldım 1. dönem
Acaba bunun bi kanunu, standardı yok mudur??? Bi elektrikçi bile ufacık bi bilirkişilik yapıyor, ortalığa göz atıyor ve 150-200 lira alıyor........
Lütfen yardımcı olun
((
Ve cevaplar : Alıntı:
size baya bir az yazıyorlarmış biz sosyal hizmet uzmanına dosya başına ortalama 80 lira sarf kararı yazıyoruz
Alıntı:
... bence sen dışarıdan görevlendirme olduğun için dosya başına ortalama 100 TL yazılmalıdır.
Alıntı:
slm, ücretlerde bi standart var ancak o standarta göre de sizin dediğiniz 4 dosya 170 TL yapar bunun vergisini çıktıktan sonra ortalama 130 TL civarı bi para alırsınız
Alıntı:
bizim ilçedede pisikooloğ yok öğretemen çağırıyoruz çocuk teslimlerinde ve bilirkişi ücreti olarak bir dosya başı 100 tl aşağı yazmıyoruz
Alıntı:
merhaba..bende bu yaz başı bilirkişi raporu hazırladım ve ücret olarak 250 lira aldım..seninki gerçekten çok az..bunu bildir bence dediğin gibi ancak yol parana yeter.
Veee.. 'Burası Türkiye Yok öyle' dedirten itiraf :
Alıntı:
Bilirkişi ücretleri hususunda hiçbir yasal düzenleme sınır yoktur. Hakimin taktirine ve tarafların yapacağı itiraz ve/veya beyanlara göre belirlenir. Ama çok düşük olduğunu düşünüyor iseniz gidip Görevlendirmeyi yapan Hakim ve/veya İcra Müdürü ile görüşebilirsiniz.
To be continued ..
-
Sahi bu ülkede azgari ücret ne kadar dı?!..
-
Halk ne yapsin???
Bilir kisi falanda bunlar hikaye.
-
Hidayet kardeşim gerçekten Dünya satandartlarına göre gelişmekte olan ülkeler açısından bakarsak insanların hali daha dogrusu çalışanların hali vasat hani herşeyi batıdan görüp ögrendigimiz (!) bir maslow varya onun piramidi ile bakrsak halimiz içler acısı malesef bizde ADALET ŞİKAYETLE BAŞLADIGI için sistem kendi kendini kontrol etmekten uzak kanunlar 100 yıllık planlama ile tanzim edilir bizde malesef kusur kabahat gizlemek yada düzeltmek için kullanılmakta
Selamlar
-
Sevgili Hidatet kardeşim madem asgari ücreti sodun söyiyeyim.
Rahmetli Özal Alman,İngiliz, Amerikan başkanları biraraya gelmişler başlamışlar muhabbete.Alman devlet başkanı demiş bizim verdigim asgari ücretle yer içer barınır binecek aracını alır her türlü sosyal ihtiyacını görür ve yılda bir kezde tatilini yapabilir demiş
Diger devlet başkanlarıda böyle cevap verince rahmeti özal başlamış söze. Beyler biz bu adamlara bir asgari ücret veririz Ançak 3-4 çocuk ev kira bu çocuklar okur evdeki kadın çalışmaz ev hanımıdır valla ben dahi çözemedim bu Türk insanı bu asgari ücretle bu geçimi nasıl saglar Vallahi çözmüş degilim der
Selamlar
-
Fatih abim.. Tespitleriniz çok yerinde.
-
Onlarin akillari bizi cozmeye yetmez.