YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan Gaziantep'te yaptığı açıklamada KPSS'deki eğitim bilimleri testlerinin iptal edilmesi nedeni ile öğrtmen adayları için yeni bir sınav yapacaklarını söyledi.
Devami...
Yazdırılabilir Görünüm
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan Gaziantep'te yaptığı açıklamada KPSS'deki eğitim bilimleri testlerinin iptal edilmesi nedeni ile öğrtmen adayları için yeni bir sınav yapacaklarını söyledi.
Devami...
http://www.antepajans.com/haberdetay.asp?ID=1598
NİZİP ALPEREN OCAKLARI
ÖSYM tarafından 10-11 Temmuz 2010 tarihinde yapılan KPSS sınavına milyonlarca işsiz gencimiz katıldı.
Sınav sorularının sınavdan önce sızdırıldığı iddialarına yönelik Devlet Denetleme Kurulu, YÖK Denetleme Kurulu ile Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştır.
Ve beklenen oldu sınavın Eğitim Bilimleri testi iptal edildi..
Soruşturmayı yürüten savcı ve ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın görüşmesi sonucu soruların sızdırıldığı kesin olarak açıklandı..
Daha sonra da YÖK Başkanı ve ÖSYM Başkanı görüşmesi sonrasında da sınavın 'eğitim bilimleri' kısmının iptal edildiği açıklandı..
Ancak Alperen Ocakları olarak yapılan kopyacılık ve hırsızlığın sadece Eğitim Bilimleri kısmında olmadığını, aynı zamanda Genel Yetenek ve Genel Kültür ile diğer alan sınavlarında da soruların sızdırıldığını iddia ediyoruz.
Böylelikle sadece Eğitim bilimleri sınavının değil tüm Kamu Personeli Seçme Sınavının iptal edilmesini istiyoruz. Bilinmelidir ki eğitim bilimleri sınavı iptal edilerek bu sınava giren 280 bin kişinin mağduriyetini en sonunda gidermeye karar vermek zorunda kalan hükümet bir milyonu aşan diğer adayların da serencamını duyarak sınavı komple iptal etmelidir.
Bu güne kadar en güvenilir kurumlar arasında yansıtılan ÖSYM’nin yapısının bu olumsuz olaylar sonucunda tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini önemle vurguluyoruz.
Alperen Ocakları olarak bu konunun üzerinde hassasiyetle durduğumuzu ve takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.
Yunus SEYHAN
Alperen Ocakları
Nizip İlçe Başkanı