-
SIMDI INTERNETLI OLDUK
Geçen sene Istanbul’da yapilan Zeugma platformu olusturma toplantisinda 40-50 kadar Nizipli bir aradaydik. Çogumuz birbirimizi zaten tanidigimiz halde usulen yapilan kendimizi tanitma sirasin-
da çok çok genç, dikkat çekecek kadar efendi bir kisinin kendini tanitirken (hiç birimiz onu tanimiyor, misafir veya basin camiasindan biri zannediyorduk.) Nizipli olup, Bogaziçi Üniversitesinde ögretim görevlisi olarak çalistigini söyleyince hepimiz dikkat çekecek bir saskinlik ve takdir duygusuyla o gence bakmaya basladik.
Soyadi Alagöz’dü. Adida galiba Fatih’ti.
Ne kadar güzel.
Dogruydu yerin tanitimina katkida bulunmak için tüm mesaisini bir yana birakmis ve o toplantiya katilmisti.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yerel bir gazetemizin geçen sayisindaydi.
Avukat Maruf Marufoglu o kadar egitim tesisi yaptirma mesgalesi arasinda, bir firsatini bulup, Nizip’in trafik sorununu çözümü için kendince bir yazi kaleme almisti. Bir daha taktir ettim Marufoglu agabeyimizi. Keske her gazetemizde onun gibi bir çok kisi içinde yasa-
digi toplumun sorunlarina karsi sorumluluk bilinciyle fikirlerini beyan edebilse.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Adi : Mehmet
Soyadi : Akpek
Meslegi : Insaat ve su malzemeleri saticiligi.
Ama onun en büyük tutkusu, çagimizin gerçek hükümdari olan bilgisayar ve internet konusunda kendini mümkün oldugunca, her gün biraz daha fazla gelistirmek, ve bu kanalla güzel ilçemize biraz daha fazla hizmet edebilmek. Çagdas ve sorumlu birey olabilmenin çok canli bir örnegi
www.Nizip.com adiyla açtigi sitede Nizip’in kültürel alt yapisinin tanitilmasindan, egitim faaliyetlerine, tarihinden dogasina, Zeugmasindan ekonomisine, belediye hizmetlerinden saglik sorunlarina kadar bizi biz yapan degerlerimizi o kadar güzel ve seviyeli bir tartisma ve tanitma ortamina tasiyor ki, bir Nizipli olarak gerçekten gurur duyuyorsunuz.
Ayrica gazete sayfalarinda pek rastlanmadigimiz, ama bu sitede her konuda fikirlerini gerçekten çok seviyeli bir tarzda beyan eden ve çesitli (özellikle Niziple ilgili) konulari o kadar güzel tartisan gençlerimiz varki. Keske sayilari yüzlerce binlerce kat daha artsa, hep ayni kisilerin yorumla-
ri yerine çok daha degisik yüzler ve isimler bu platformda katilabilse.
Kendini asmis, seviyeli tartisma bilinç ve kültürüne sahip
öz degerlerinin bilincinde Nizip asigi kalemlerin ve tuslarin
çogalmasi umuduyla.
Kalin saglicakla...!
SON SÖZ: Düsüncelerini degistirmeyenler yalniz delilerle, ölülerdir.
(T. Lowell)
Yorumlayan: ahmeter tarih 02.03.2006
Abi valla güzel yazmissin.Su Lowel yerine Mevlana veya Gazali gibi bizden birinin sözünü koysaydiniz daha da harika olurdu.Ben bile internetli olduktan sonra gerisini siz düsünün yani...güzel bir iletisim araci oldugu kesin.
-