-
SBS Maratonu Sona Erdi
Ülke genelinde olduğu gibi İlçemizde de 6. Sınıf Seviye Belirleme Sınavları sone erdi. Geçtiğimiz hafta 7. ve 8. Sınıflara yönelik yapılan Seviye Belirleme Sınavları’nda bu defa İlköğretim 6. Sınıf Öğrencileri ter döktü. Seviye Belirleme Sınavlarına ilçemiz genelinde toplam 2320 Öğrenci katılırken, Seviye Belirleme Sınavları; “Adile Altınbaş İlköğretim Okulu, Yahya Altınbaş İlköğretim Okulu, Hatice Seyit Çeker İlköğretim Okulu, Dr. Abdulkadir Erdil İlköğretim Okulu, İslim Marufoğlu İlköğretim Okulu ve Nizip Ticaret Borsası Anadolu Lisesi olmak üzere toplam 7 Okulda yapıldı. Sınav saatinde dolup taşan Okul Bahçeleri de toplanan Velilerin bir hayli heyecanlı oldukları gözlendi. Konuyla ilgili açıklama yapan Nizip Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Dağlı, yapılan sınavların sorunsuz bir şekilde başlayarak sona erdiğini belirterek, bugün Nizip’ten toplam, 2320 Öğrencinin Seviye Belirleme Sınavlarına girdiğini ve sınava katılan bütün öğrencilere başarılar dilediğini söyledi.
Kaynak NrtMedya
-
bu kadar çok sınav dershanelerin işine yarıyor...çocuklar neredeyse anaokulunda başlayacak dershaneye gitmeye...açıkta kalan öğretmenler için iyi bişey belki ama veliler için tam bir kabus...öğrencileri geçtim aileler psikolojilerini bozdular...tabiri caizse tozuttular...çocuklar okula gidiyor geliyor dershaneye gidiyor ordan geliyor özel ders...at yarışı gibi koşturup duruyo aileler çocuklarını...bu seviye belirlemeler falan iyi ama...eğitimde köklü reformlarla bu çocukların dershanelere ihtiyaç duymadan hazırlanması lazım...başbakan 3 çocuk yapın diyor lakin ilkokul 3 den üniversiteye kadar dershane masraflarından bari kurtarsın milleti...üzülüyorum valla çocuklara...bizim zamanımızda okullar disiplinliydi...ders çalışmazsan vay haline...o dönem sınıfı geçmek zordu şimdi sınıfta kalmak mucize...bu sbs lerin ortalamasıyla sanırım okul seçimi yapılacak seviyelerine göre okullara ayrılacak çocuklar...ama bir çok deha einstein gibi ilkokul zamanlarında çok başarısızlarmış...şimdi bu çocuklar ilköğretimde başarısız ise lisede başarısız olacak anlamına gelmez...bu çocuklar sonradan açılırsa iyi eğitim alma şansları ellerinden alınmış olacak sanırım...kötü başladın kötü devam edeceksin gibi bişey...valla üzücü ya bunlar çocukluk yaşayamadan ellerinden alınmış çocuklukları...
-
Sbs çok güzel bence sürekli olarak öğrencileri diri tutuyor herkes ilköğretimden itibaren gözünün önünü görebiliyor şuan en iyi bu gözüküyor dahisi geliştirilene kadar eskiden öğrenciyken ders çalışmak zorundaydım ailemiz ödev yapmadan dışarı bırakmıyordu şimdi öylemi.................