-
Kızgın Köylü Yol Kesti
Gaziantep’in Nizip İlçesi Samandöken Köyü girişinde, kamulaştırma bedeli konusunda mahkemelik olan Abdulkadir Aslan adlı vatandaş, mülkiyetinde olan köy girişini trafiğe kapattı. Abdulkadir Aslan, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan Nizip Meslek Yüksek Okul yolunu trafiğe kapatmasıyla birlikte araç trafiği alt üstü oldu. Aslan, \"Yıllardır yol olarak kullanılan alan benim tapulu malım. Malımı istediğim gibi kullanırım. Burasının tekrar trafiğe açılması için hakkım olan istimlâk bedelinin ödemesini istiyorum. Aksi halde burasını bahçe yapıp sebze ekeceğim\" dedi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Abdulkadir Aslan; tapusu bana ait 370 metrekare alanımı yol yapılması için verdim. Ancak bunun karşılığında hakkım olan para bana ödenmedi diyerek, sesini duyurmak amacıyla yolu trafiğe kapattığını söyledi. Samandöken Köyü girişini tahta kasalar, Demir çubuk ve direklerle kapatan Abdulkadir Aslan köy girişine de “Dur” yazılı bir levha bıraktı. Bunun üzerine Nizip İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Belkıs Jandarma Ekipleri duruma müdahale ederek kapatılan yolu yeniden trafiğe açtı. Jandarma tarafından yapılan ikna çabalarına rağmen bir türlü ikna edilmeyen Abdulkadir Aslan, kendisinin aylarca mağdur edildiğini söyledi. Tapulu arsasının, kendisine hiç ödeme yapılmadan yol olarak kullanıldığını savunan Aslan, burası tapulu malım, hakkımı istiyorum dedi. Köy girişini trafiğe kapatan Abdulkadir Aslan, Nizip Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.
Kaynak NrtMedya
-
Bu konu neden kapatılmış? Vatandaş haklı:)