19 Mayýs Kutlamalarý Nizip’te Coþkulu Geçti
19 Mayýs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramý Türkiye’nin her yerinde olduðu gibi Nizip’te de büyük bir coþkuyla kutlandý. Sabah saat:08.30 da Cumhuriyet Alanýnda Atatürk Anýtýna çelenk sunumuyla baþlayan tören Nizip Þehir Stadyumunda devam etti. Yapýlan törene Nizip Ýlçe Kaymakamý Yaþar Karadeniz, Garnizon Komutaný Binbaþý Cem Çerkezoðlu, Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan, Cumhuriyet Baþsavcýsý Mahmut Arslan, Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Yaþar Büyükoglu, Ýlçe Jandarma Komutaný Yüzbaþý Çaðrý Demiröz, Ýlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Öðretmenler, Öðrenciler ve çok sayýda halk katýldý. Nizip Ýlçe Stadyumunda Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz, Garnizon Komutaný Binbaþý Cem Çerkezoðlu ve Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan’ýn halkýn ve öðrencilerin 19 Mayýs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramý’ný kutlamasýyla baþlayan törenin açýlýþ konuþmasýný Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt yaptý. Milletimizin onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliðinde tarih sahnesinde bir defa daha þaha kalkýþýnýn baþlangýcýnýn 19 Mayýs 1919 olduðunu belirten Mahmut Kurt, bütün umutlarýn tükenmeye baþladýðý bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya Ýstiklal! Ya Ölüm!” diyerek Samsuna çýkmasý, baðýmsýzlýk mücadelemizin de baþlangýcý olmuþtur. Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, kendi makûs talihini tersine döndürmeye baþlayarak, esaret altýnda var olunmayacaðýný ve kutsal topraklarýmýzýn iþgal edilemeyeceðini tüm dünyaya haykýrmýþtýr dedi. Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt’un konuþmasýnýn ardýndan Törene katýlan Okul Öðrencileri þiirler okudu ve çeþitli gösterilerde bulundu. Lise öðrencileri arasýnda çeþitli spor dallarýnda baþarýlý olan öðrencilere ödüller verildi. Protokol ve vatandaþlarýn alkýþlarla izlediði program öðrencilerin tören geçiþi ile saat 11.00’ de sona erdi.
Kaynak NrtMedya