8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'nüzü kutlarım
Bilindiği üzere toplumun temeli aileye, ailenin temelinin de kadınlarımıza bağlı olduğu tartışılmaz bir gerçektir. kadınlarımız fedakarlıkları ailenin en önemli bağlayıcı ve birleştirici temel taşı olması dolayısı ile toplumda sağlıklı bireyler yetişmesinde ilk ve en önemli unsurdur. Bu sebeple kadının ihmal edildiği dışlandığı toplumların sağlıklı bir gelişme göstermeyeceği de bilinmelidir.
Yeni gelişen dünyada kadınlarımız eğitim haklarından sonuna kadar yararlanmaktadır. Kadınların kendilerine özgü yapıcı, düzenleyici, hassas bakış açıları ile topluma sundukları hizmetler asla göz ardı edilmemelidir. Günümüzde dünyanın birçok ülkesinde kadınların, siyasi haklar başta olmak üzere, hayatın her safhasında yer aldıklarını, gerek kendi ülkelerinde, gerekse uluslararası alanda büyük başarılara imza attıklarını, insanlığın mutluluğu, refahı ve gelişmesi adına büyük gayretler gösterdiklerini, her alanda söz sahibi olduklarını büyük bir mutlulukla şahit olmaktayız.
Bütün bu güzelliklere rağmen, hayatımızın bütün safhasında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda yanı başımızda bulduğumuz, bizleri eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımız, birçok ülkede hala gereken yerde olmadıklarını, insan onuruna yakışmayan bir hayat sürdürdüklerini şahit olmak hepimizi derinden üzmektedir. Fiziki bazı farklılıkların dışında eşit olarak yaratılan kadın ve erkek arasında, birçok yerde yaşanan ayrımcılığın bir an evvel sona ermesi hepimizin ortak arzusudur.
Kurtuluş savaşı yıllarında ülkemizin en buhranlı döneminde Türk kadını yeni bir devlet kurmanın yükünü erkeklerimizle paylaşmış ve çağdaş toplumun gerekliliği ve minnetinin sonucunu olarak da birçok Avrupa ülkesinde bu özverisi ve gayreti ile takdire şayan bulunmuştur.
Dünyada ve ülkemizde, temel eğitim hizmetlerine erişim, kadına yönelik şiddet, cinsel saldırı, toplumsal yaşama katılım, zorla evlilik, okumaz-yazmaz oran gibi birçok gösterge, kadınların ayrımcılık ve eşitsizlik gördüğünü ortaya koymaktadır. İlimizde ve ülkemizde kadının toplumsal refahını artırma, sorunlarını giderme ve toplumsal bilinçlendirmeye dönük önemli mesafe kat edilmiştir. Bu anlamda AK Partili olarak bizler, kadınlarımızın sosyal, siyasal ve ekonomik hayata daha fazla katılmalarının önündeki engelleri kaldırmak, maruz kaldıkları ayrımcılığın temelindeki eğitim sorunlarını, ekonomik zorlukları aşmak için önemli çalışmalar başlattık. Bu yolda ciddi mesafeler de aldık, inşallah almaya da devam edeceğiz.
Hayatımızın her safhasında varlıklarıyla onurlandığımız, bütün annelerimizin, eşlerimizin, bacılarımızın, kızlarımızın “Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyor, sizlere en içten duygularımı sunuyor, bu vesile ile de selam ve saygılarımı sunuyorum.