Japon anne Michiko Deniz'in, Gaziantep 1. Çocuk Mahkemesi tarafından kendisine verilen kızı Kader'i, 7 aydan bu yana alamadığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunması üzerine baba ve dede tutuklandı.
Devami...
Yazdırılabilir Görünüm
Japon anne Michiko Deniz'in, Gaziantep 1. Çocuk Mahkemesi tarafından kendisine verilen kızı Kader'i, 7 aydan bu yana alamadığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunması üzerine baba ve dede tutuklandı.
Devami...
Bu olayda kabak tadı verdi, verin şunun çocuğunu çeksin gitsin.
bu dava hala devam ediyormu ya bir yil oldu kadin cocugunu alamadi kolay degil tabi ama birazda abartildi bence..
Çeken bilir dostlar...
HMUK ve diğer kanunlar çok yetersiz. Çocuk kanunda İcra İflas yasasının öngörülen ilgili maddelerine göre yani bir 'mal' mış gibi görüldüğünden. Duygu burada hiçe sayılarak, bölüşme ve taksim kuralları çocuğa uygulanıyor...
Bu kadıncağızın çaresizliğini anlayabiliyorum.
Babanın niyeti nedir bilmiyorum ama, yazık oluyor çocuklara...
Niye versin Müslüm Abi ?
Baba çocuğunu kendi örf ve adetlerine,İslam Dinine göre yetiştirmek istiyor ve sonuna kadar da haklıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu tip durumlarda iç ve uluslararası hukuk mücadelerinde babanın yanında olmalıdır o küçük çocuk sonuçta bir vatandaş artık ve türkiye de yetiştirilmesi için her türlü imkanı gerekirse babaya sağlamalı yada bu tip evlilikleri zorlaştırmalıdır. Anne nin çocuğu kendi dinine göre yetiştirmeyeceği garantisi varmı ?
Mesele din meselesi değil.. Çocuk büyüdüğü zaman zaten kendini ifade edebilir..
Yetiştirme ve zaman meselesi.
Din burada sadece bir argüman. Ortada gerçek olan; sevgidir.
MÜSLÜM ABI aslinda türk erkekleri yabanci bayanlarin cazibesine dayanark degilde yabanci ülkede kalabilmek vatandas olup oturum almak icin yabanci uyruklu bayanlarla evleniyorlar ve daha sonra neymisde örf adetlerini bilmiyorlarmis türk yemeklerini bilmiyorlarmis cocuk oluyor ayriliyorlar..
bence böyle cok yanlis benim almanyada gözümle gördügüm onlarca türk erkegi alman kadinlarla veya rus,polan kadinlarla evlenmisler simdi bosanma yolundalar.
ve 16 10 yillik evlilikleri 2.3 cocuklari var hem paralari icin evleniyorlar hemde oturum alabilmek icin.
madem öyle cocuk düsüncesi olmasin icinizde degilmi?
cok yanliss ben hos görmüyorum.