Nizip Üniversiteliler Derneği Rektörü Ziyaret Etti
Nizip Üniversiteliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Derviş Dörtbudak, Başkan Yardımcısı İbrahim Alakuş, Gaziantep Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Yardımcı Doçent Dr. Yaşar Büyükoğlu, Öğretim Görevlisi Burak Büyükoğlu, Öğretim Görevlisi Gökhan Dokuyucu ve Nizip Park ve Bahçeler Müdürü Barış Akdoğan tarafından Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Çoşkun’a bir nezaket ziyaretinde bulunuldu.
Yapılan ziyarette Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Çoşkun’la Eğitim Fakültesi ve yeni açılacak bölümler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Prof. Dr. Yavuz Çoşkun yaptığı açıklamada; “ Nizip, Gaziantep Üniversitesinin genişlemeye en uygun yeri, bundan dolayı biz Nizip’i Ek Kampüsümüz olarak görüyoruz. Yeni dönemde 5 bölüm açmayı hedefledik, ancak çok ciddi yatırımlar gerektiren fakültelerin ardı ardına açılmasının belli bir zaman alacağını ve şimdilik Eğitim Fakültesini yeni döneme yetiştirmeyi planlıyoruz dedi.
Fırat’a kıyısı olan bir alanda kurulan Nizip Meslek Yüksekokulu’nun Gaziantep Üniversitesinin cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemekte olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yavuz Coşkun, her geçen gün gelişen Nizip Meslek Yüksekokulu bu gelişimini Yaşar Büyükoğlu başta olmak üzere, Mehmet Özaslan ve gönüllü sivil toplum örgütlerine borçludur dedi.
Bu çalışmada Emeği geçen Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Özel idare Sekreteri Cafer Yılmaz ve diğer kamu kurumlarının amirlerine çok teşekkür ettiğini belirten Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Çoşkun, yapılan ziyaret nedeniyle ayrıca memnun olduğunu ifade etti.
Nizip Üniversiteliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Derviş Dörtbudak yaptığı açıklamada “ Sayın Rektörümüzün ilçemize karşı olumlu yaklaşımları bizi çok sevindirdi. Biz kendisini fahri hemşerimiz olarak görüyor ve Nizipliler olarak bağrımıza basıyoruz dedi.
Nizip Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yardımcı Doç. Dr. Yaşar Büyükoğlu ise; “Göreve geldiğimden beri Nizip Üniversiteliler Derneği ile okulumuzun gelişimi konusunda güzel çalışmalarda bulunduk. Sayın rektörümüzün de belirttiği gibi Nizip Yüksek öğrenimde cazibe merkezi olma yolunda iyi bir ivme kazanmış durumda.
Bu gelişimde bize desteğini esirgemeyen NÜDER ve kıymetli üyelerine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Karşılıklı bilgi alışverişinin ardından Nizip Yaşam Dergisi Editörü Gökhan Dokuyucu, Nizip Meslek Yüksekokulunun Kısa Süredeki Gelişimi ve Gelecekteki Yeri hakkında Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Çoşkun ile bir röportaj yaptı.
Kaynak NrtMedya