Gaziantep'te, freni boşalan tır, aynı şertte bulunan 12 araca çarptıktan sonra orta refüje çıkarak durabildi. Araçlarda bulunan 7 kişi yaralandı.
Devami...
Yazdırılabilir Görünüm
Gaziantep'te, freni boşalan tır, aynı şertte bulunan 12 araca çarptıktan sonra orta refüje çıkarak durabildi. Araçlarda bulunan 7 kişi yaralandı.
Devami...
Allah korumuş daha kötü olabilirdi
[QUOTE=haber7;223163]Gaziantep'te, freni boşalan tır, aynı şertte bulunan 12 araca çarptıktan sonra orta refüje çıkarak durabildi. Araçlarda bulunan 7 kişi yaralandı.
Ben bu fren boşalma işini anlayamıyorum kardeşim, havası biten aracın imdat frenlerinin kilitlemesi gerekir. Araçlar artık eskisi gibi değil ki eskiden yarı hidrolik yarı havalıydı o zaman fren boşalabilir ama şimdi imkansız diye düşünüyorum.
[QUOTE=M.ENES;223220]Mahmut gördüğüm kadarıyla bu işlerden anlıyorsun, bu iş benimde hep kafamda soru işaretiydi, imdatı olan aracın nasıl oluyorda freni patlıyor diye sordum,
Bu iki şekilde oluyor biri , aklı evvel şoför arkadaşlarımız, körük arıza yapınca tamir ettirmiyor ve imdat kolunu boşa çıkarıyor, imdat kolunu boşa çıkarmanın iki sebebi oluyor biri arıza ötekide marş basmayınca, arabayı vurdurmak için, ikiside *******.
İkinci şekilde, araç yüklüyken, rampa inişlerde sık fren yapmaktan balatanın ısınmasıyla, frenlerin tutmamasından kaynaklanıyor.
Bu işler kesinlikle sürücülerin cahilliğinden ileri geliyor.:mad:
ya bu kaza yapan kisiler arac kullanmasini bilmiyorlar sanirim .her gün kaza olurmu ya allah korumus yine...
Türkiye deki bütün ehliyetleri yenilemek lazım, yenilerken de Dünya standartlarına göre yeniden sınavlar açmalı, göreceksiniz bütün profosyonel şoförler dökülecek, ileri sürüş tekniklerini bilen biri olarak, gördüğüm kimse bilerek araç kullanmıyor, algılama yetenekleri ve refleksler neredeyse allaha emanet, ben bu yüzden başkasının kullandığı araçlara binemiyorum.
Mahmut Nayk larına bittim.:D