geri dönüşümde neler yapabiliriz...SERGİ HAZIRLIĞI
DİKKAT.. DİKKAT BİZ BİR SERGİ YAPMAK İSTİYORUZ.....şimdi diyeceksinizki bunun neresi ilğinç ..işte işin espiriside burada .....konusu...ne mi atık maddelerinde neler yapabiliriz ve onları nasıl paraya cevirebiliriz..belki bunlardan kendimize bir meslek ediniriz .aynı zamanda bu atıkları geri döndürerek dünyamızı ..da temiz tutarız çocuklarımıza temiz bir dünya bırakırız .....pojetlerden paspas yaparız ...kumaş kırıklarında pocbörk ...yanı ninelerimizin yaptığı yamalı bohca ..eski kadın çorabından lif...kola şişelerinde gül cam şişelerden şamdan..avize... cam kırıklarında..vitra ..yumurta kabuklarından vitray....eski kumaşları tutkal ile .. bir tenekeye yapıştırarak kendimize çok şık saksılar yapabiliriz...bu örnekleri sizlerin çoğaltmasının ve daha başka bildiğiniz şeyleri bizlerle paylaşırsanız veya elinizde varsa eski.atıklardan yapılmış şeyleri bize ulastırırsanız el birliği...bu sergiyi açarız ve bizden sonra gelecek bir nesile faydalı oluruz
......................................................................................................................................................................................
ankarada bir çiftliğe gittiğimde atık kola şişelerinde kızılay çadır demeyimde ...evi yapmış adam gördüm inanın dilim tutuldu..nasılmı şiseleri kırmiş yapıştırıcı ile preslemiş ....çünkü erittim olmadı diyor..ve bildiğimiz bir kulube yapmış çok güzeldi hem dogada kalıp kırletmiyor hemde 1000 yıl ömrü varmış biliyormusunuz ve çadırdanda daha kullanışlı su geçirmiyor taşıması kolay ve tanesini valla yalan olmasın 1000 dolarmı ne diyordu......önemli olan onu düşünmek hadi kızlar iş başına bekliyorum
Last edited by senelbenlier; Dün at 23:31..