Kimki yaparsa yılbaşını bu dünyada baş tacı....
Mazallah öbür dünyada k...... kaçar süslediği çam ağacı.:D
Yazdırılabilir Görünüm
Kimki yaparsa yılbaşını bu dünyada baş tacı....
Mazallah öbür dünyada k...... kaçar süslediği çam ağacı.:D
bune yaaa.kırıldım gülmekten
hayatınızdan 1 yıl daha eksildi ölüme 1 yıl daha yaklaştınız gel gör ki insanlar bu durumu şanpanya patlatarak kutluyor yazık..
Konu açılmışken paylaşayım dedim.
EHL-İ KÜFRE BENZEMEKTEN SAKINMAK
İbn-i Ömer (r.a.) teşebbüh (benzemek) hakkında şöyle buyururlar: "Bir kimse müşriklerin arzına ev binâ edip, onların bayramlarına katılmak suretiyle onlara benzerse, o kimse kıyamet günü onlarla beraber haşrolunur." (Feyzü'I-Kadir, 104)
İmam-ı Rabbâni Hazretleri de: "İki dini tasdik eden dahi, şirk ehlinden sayılır. İslâm hükümleri ile küfrü bir araya getirmeye teşebbüs eden dahi müşriktir. Halbuki küfürden teberrî etmek (uzaklaşmak) şirk şâibelerinden sakınmak tevhiddir." buyurarak, şöyle devâm eder:
Hindûların büyük bildikleri günlere tâzîm, Yahudilerce bilinen âdetlere uymak, küfrü icap ettirir. Nitekim ehl-i İslâm'ın cahilleri, bilhassa kadınlar, küffârın belli günlerindeki küfür merâsimini icra etmektedirler. Bunları, kendileri için de bayram kabul edip, kızlarının ve kardeşlerinin evlerine onlar gibi hediyeler yollarlar... Böylelikle o merasime tam manası ile itina ederler." (Mektubat-ı İmam-ı Rabbani, 3/41
Bugun güzel bir slogan duydum
"Yılbaşında çam kesmek yerine fidan ekelim."
Dimi yani başkasının kültürü başını yesin.
Ne güzel bir kültürümüz var.
Ha izmariti ormana atıp yakmışsın ha yılbaşı kutlamasında çam kesmişsin farkı yok.
Ne demiş büyükler yaş kesen baş keser.
Başkalarının uydusu olmaz. Çünkü Peygamberimiz (s.a.v): 'Başka bir topluma, millete benzeyen onlardandır' buyurmuştur. Allah bizi, müslümandan başkasına benzetmesin...
Hepiniz Araplaşmışsınız, yılbaşı kutlamaları ve ağaç süsleme ilk olarak Türkler tarafından yapılmıştır, insanın yeni girdiği seneyi kutlamasının neresi ayıp, neresi günah anlamış değilim, artık bırakın şu Arap adetlerini.
cam aldinmi sn akpek?
syn, akpek yorum yazarken ''cogul'' kelimelerinize biraz dikkat etmeniz rica ediyorum..