Müslüm abi Masonluk kötü birþey deðildir. Rotary kulüplerinin hepsi masondur diyor.Konu hakkýnda bilgisi olan arkadaþlarýn görüþlerini bekliyorum
Yazdýrýlabilir Görünüm
Müslüm abi Masonluk kötü birþey deðildir. Rotary kulüplerinin hepsi masondur diyor.Konu hakkýnda bilgisi olan arkadaþlarýn görüþlerini bekliyorum
Aha yandýk þimdi, bugün akþama kadar Masonluðu tartýþacaðýz.
Madem masonluk kötü bir þey deðilse Atatürk neden bunlarýn bütün derneklerini kapattý.Osman bey, Fatih hocam görüþlerinizle bizi aydýnlatýn bakalým.
Ýnternette yüzlerce yazý var masonlukla ilgili, ama ben bunlarýn çoðuna inanmýyorum, Türkiye'de zengin olan iþ adamlarýnýn hepsi Masondur zaten Mason olmadan iþ yapamazsýnýz ancak geçinirsiniz.
"Masonluk batý avrupa'da ortaya çýkmýþ, 1717 yýlýnda yayýnlanan anderson anyasasý ile bugünkü þeklini almýþtýr."
- "Masonluk bir takým özel iþaretleri, amblemleri olan, localar halinde teþkilatlanmýþ, uluslar arasý bir kuruluþtur. Mason olmayanlara "harici" denir. Çalýþmalara yabancýlar katýlamaz."
- "Masonlar aralarýna herkesi almazlar. Zenginler, yükselme ihtimali olan bürokratlar, polis ve askerlerin üst kademelerinde bulunanlar, herkesce tanýnmýþ sanatçýlar tercih edilen kiþilerdir."
- "Masonlar "sýrlar" dedikleri felsefelerini bu yolu seçmiþlere telkin ederken tedrici bir araþtýrma yolu takip ederler. Bunu da 33 dereceli bir sistem içinde yaparlar. Mason felsefesi, yahudi kabala inancýndan, hýristiyanlýktan, hermetizm'den, putperestlikten hatta bir ölçüde islamiyetten etkilenmiþ esaslardan meydana gelir. Ama bu, dünyanýn her tarafýnda mevcut olan masonlarýn ayný düþündüðü anlamýna gelmez. "
- "Masonlukta, 1 ilâ 3. Dereceler, temel kurallarýn ve ideallerin öðretildiði derecelerdir. 4 ilâ 14. Derecelerde meþhur hiram efsanesi iþlenir. Daha çok yahudi inançlarý hâkimdir. “
- "15 ilâ 18. Dereceler bir ara mertebedir. Daha genel bilgiler saliklere verilir. 18 ila 30. Derecelerde ise "üst felsefe" iþlenir. Bu devrede salik, bütün dini inançlarýndan arýndýrýlmaya çalýþýlýr. 31-33. Dereceler artýk idari mertebelerdir. Bu seviyeye ulaþmýþ masonlar, cemiyet'in çeþitli kurullarýnda, yönetim kademelerinde görev alýrlar."
- "1 ilâ 3. Dereceler, çýrak-kalfa-usta dereceleridir. 4 ilâ 14. Derecelere "tekemmül" seviyesi denir. 15 ilâ 18. Dereceler, "þapitr" ; 19 ilâ 30. Dereceler de "areapaj" seviyeleridir. Türkiye'de genelde iskoç riti'ne baðlý localar vardýr. "
Bütün bunlarýn bir kýsmý doðru olsa da, masonluk hakkýnda fazla bir bilgi vermez...konuyla ilgili çok bilgim yok ama masonluðun ülkemiz ve insanlarýmýz için pekte faydalý bir þey olmadýðýný biliyordum.þimdi konuyu okuyunca ufak bir araþtýrma yaptým internette ve bunlarý paylaþmak istedim.
- Masonlarýn kendileri için yazdýklarý kitaplarý da bulup okuyabilseniz, fazla bir þey öðrenemezsiniz...
PEKÝ MASONLUK NEDÝR?
- Masonluðun özü hýrstýr!..
- Masonluk, hýrsý yeteneðinden fazla olan kiþilerin bir dayanýþmasýdýr
- Mason, güç nerede ise oraya girer, zira gücü a*****lýktadýr.
- Masonluðun kökü Hýristiyan Avrupasýndadýr. Masonluk bütün dünyaya Avrupa’dan yayýlmýþtýr.
- Masonlar her yerdedirler. Bugün Suudi Arabistan'da ve Rusya'da bile vardýr. Çünkü her yerde hýrslý, yükselmek için her þeyi yapmaya hazýr insanlar vardýr!..
- Masonluk burjuvalarýn dayanýþma teþkilatýdýr. Onun için de bir burjuva ihtilali olan Fransýz Ýhtilali'ne damgasýný vurmuþtur.
- Masonluk l924 anayasasýna da, 1982 anayasasýna da aykýrý bir tarikattýr.
- Masonluk bir emir komuta zinciri deðildir. Masonluk mafya hücreleri gibidir... Masonluðu kanser hücreleri gibi düþünmek gerekir. Hangi organa girmiþlerse, orada sinsice çoðalýr, organý çürütür, dejenere ederler.
- Masonluk bir yavrukurt oymaðý deðil, dünya çapýnda örgütlenmiþ bir kurtlar tezgahýdýr!..
- Masonluk sevgiye deðil, korkuya dayalýdýr.
- Masonluk ta aynen mafya gibidir, bir emziktir… nasýl mafya babalarý hep arka plânda iseler, onlarý bilemiyorsanýz; gerçek mason donlarýný da bilemezsiniz!...
- Masonluktan korunmak, güçlü olmakla mümkündür. Tedbir, ülkenin saðlýklý organlarýný dikkat çekmeden tahkim etmektir!. .
- Masonluktan korunmak, masonluðun amaç ve faaliyetlerinden toplumun bilgilendirilmesi ile mümkündür.
- Masonlardan hiçbir zaman emin olmayýn!.. Güvenmeyin!. Onlardan korkmayýn!..
- Ama bilin ki, masonluk belâdýr...
Hasan kardeþim bu konu bazýlarýmýzý rahatsýz edecektir, çünkü mason olmayan dünyanýn hiç bir yerinde iþ yapamaz yani iþ adamý olamaz.
Hasan kardeþim verdiðin bilgiler için teþekürler.
yani dediðini gibi müslüm bey,mason olmayan dünyanýn hiçbir yerinde iþ yapamaz.o zaman bizlerinde elinden onlarý tartýþmaktan baþka birþey gelmez.hani zenginin parasý fakirin dilini yorar hesabý.bu insanlar dünyanýn her tarafýna yayýlmýþlar,bizim gibi sade vatandaþlarýnda elinden bunlarý konuþmaktan,tartýþmaktan baþka birþey gelmiyor.ne diyelim allah vatanýmýza milletimize bir zeval getirmesin.ayrýca ben teþkkr ederim sizlere.
Mahmut gördüðün gibi masonluk konusuna fazla ilgi gösteren olmadý.
Mahmudum bu konuda kopyala yapýþtýr yapmak istemiyorum
Ýnternetten bakabilen kardeþlerim
Yahudileri Talmut kitabý var ibret için basalar iyi olur
Cevat Rýfat atilhanýn eserlerini tavsiye ederim
cumadan sonra evdeki kitaplarada bakayým p.tesi yazarým inþallah.Selamlar
Atatürke sorun.
Kökü dýþarda olan herþeyden uzak durmalý.
Atatürk buna dikkat ederdi.
Suistimale açýk herþey
Kökü dýþarda olan herþey
Bolþeviklik
Atatürk bunlarýn hepsini sevmezdi.
Ölçümüz bu olsu.
Arkadaþlar.
Sizleri seviyorum.
Müslüm Abi demek ki bu derneklere iyi bakýyor.
Ama biz kimseye bir þey denmesinede karþýyýz.
Bu iþler bireysel çalýþmalar.
Ama kökü dýþardaysa yasaklanmalý.
Mahmut bu konu dini bir konu deðilki, niye dini konularýn içine açtýn.
masonluk tehlikeliydi ...ama artik degil
cünkü gizli bir örgüt deniliyordu
simdi ilkokula giden cocuk bile biliyor
yani artik o kadar da cekinmenize gerek yok
iplikleri pazara cikti
mantiksal bakarsak
GIZLI bir örgüt olsa kimsenin haberi olmayacakti bunlardan
bizde GIZLI bir örgüt icin yazmiyor olacaktik yani bilmeyecektik bir GIZLI örgütün varligini
örgütün gizliligi bilinmekle kalmayip
mesela diyelim ki normalde gazozcular mesrubatcilar dernegindeki yapilanmayi bile bilmezken
bu GIZLI örgütün niyeyse kadelenme yapilanmasindan tutunda özel isaretleri bile gün yüzüne cikmistir
bu kadar abartilmaya gerek olmayan bir örgüt yanii kisacasi...